Stoelnummering in De Kuip

Slecht nieuws voor de sfeer:  De komende dagen valt er bij de huidige seizoenkaarthouders een brief van Feyenoord op de mat om hun seizoenkaart te verlengen. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt je seizoenkaart niet meer automatisch verlengd, dit in verband met een gewijzigde wetgeving.

Tot afgelopen seizoen was het gebruikelijk dat je seizoenkaart automatisch met een seizoen werd verlengd. Supporters moeten nu zelf actie ondernemen om volgend seizoen verzekerd te zijn van zeventien competitiewedstrijden, de traditionele openingswedstrijd en eventueel een beker- en Europacupwedstrijd. Als je dit voor 16 april 2012 doet, zit of sta je in het seizoen 2012-13 op je eigen vak in De Kuip.

Voor de supporters die snel beslissen ligt er ook nog eens een fijne korting klaar. Wie voor het einde van dit seizoen (6 mei) zijn seizoenkaart verlengd, betaald dezelfde prijs als dit seizoen. Wie langer wacht betaald vijf procent meer voor zijn nieuwe seizoenkaart. De seizoenkaarten voor alle vakken worden dus duurder, we hadden ook niets anders verwacht van Feyenoord. In tijden van crisis is dit eigenlijk ‘not done’, zeker als je weet dat veel supporters al krom moeten liggen om Feyenoord een seizoen lang te kunnen zien spelen. Er zijn zelf Feyenoorders die moeten sparen voor hun seizoenkaart, begrijp je dat Feyenoord?

Feyenoord begint de brief nog leuk. ‘Het Legioen, de twaalfde man, is een begrip in De Kuip. Het is een verzamelnaam voor tienduizenden mensen met allen een gemeenschappelijke liefde: Feyenoord. De twaalfde man staat symbool voor onvoorwaardelijk steun, trouw en loyaliteit. Geducht bij tegenstanders, geliefd bij de elf Feyenoorders op het veld: dat is de twaalfde man’. Woorden die mooi zijn naar de mensen die de club zo groot maken, maar weinig waarde hebben als we de brief verder lezen.

Met ingang van het seizoen 2012-13 worden de vakken E, EE, J en JJ namelijk genummerd. Wat zeg je? Ja, U hoort het goed. Een viertal vakken op de Zuidzijde zullen genummerde plaatsen krijgen. Grote groepen die al jaren bij elkaar zitten worden nu gedwongen om hun seizoenkaarten gezamenlijk in te leveren. Zo niet, dan heb je gewoon maar pech en zit je komend seizoen op verschillende plekken  – of nog erger: je zit tegen een glaswand aan te kijken – in het vak waar je samen al jaren met plezier zit. Genummerde plaatsen op de vakken achter de goal? Zijn ze niet helemaal goed bij hun hoofd geworden? Wat is de volgende stap, genummerde plaatsen op de Noordzijde?

Wij roepen alle supporters op de desbetreffende vakken dan ook op om in actie te komen en je beklag aan Feyenoord duidelijk te maken. Genummerde plaatsen achter de goal doen ze maar lekker in ‘Neerlands grootste poel des verderfs‘, maar niet in onze Tempel aan de Maas. Wij vragen ons serieus af of de Gele Jassen Brigade komend seizoen mensen wil gaan verwijderen die niet op de goede stoel blijken te zitten. Zo ja, dan wensen we ze heel veel succes…

De sfeer in De Kuip is uniek, maar de heren in het Maasgebouw helpen dat keer op keer om zeep!

bron: Lunatic News

8 reacties op “Stoelnummering in De Kuip

 1. Lies

  Wat een beachelijk negatief stuk. Blijven trappen tegen het bestuur is de rode draad. Zinloos, maar ook slecht beargumenteerd.
  De 5% verhoging geldt niet voor de supporters die tijdig verhogen. Dus wanneer de trouwe supporters tijdig velengen hoeven ze helemaal niet extra korom te liggen.
  De discussie over nummering is nogal persoonlijk. Ik vind het wel fijn om een vaste plek te krijgen. Kan ik iets later komen en ik kan aangeven dat ik met een groep vrienden bij elkaar te zitten. Ook geen probleem dus.
  Maar goed als je wilt zeiken dan is er altijd wel iets te vinden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hahaha

   Kan je je eigen niet beter druk maken om de afwas?

     /   Beantwoorden  / 
  2. joop

   Dit is geen trappen naar het bestuur maar maar een protest tegen de benummering. Het is al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren de traditie om een kaartje te kopen voor een vak. In dat vak lossen de mensen dat al jaren op, vinden een plaatje in de zon bij de club van rood en wit. En zonder er bij na te denken.

   Als het beleid er op is gericht de mensen met centen binnen te halen en de minima is het binnen een paar jaar net zo gezellig als in Amsterdam, als je snapt wat ik bedoel.

     /   Beantwoorden  / 
  3. paul

   twente gaat straks meedoen om de Koffie.cup,,annelies ,zet vast koffie,whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

     /   Beantwoorden  / 
 2. joop

  Als het beleid er op is gericht de mensen met centen binnen te halen en de minima vergeten, is het binnen een paar jaar net zo gezellig als in Amsterdam, als je snapt wat ik bedoel.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Tommy Pluskut

  Twente zit in een dip das duidelijk. Verliezen van een middenmotor in de mickey mouse competitie kan gebeuren maar nu wel erg vervelend.

    /   Beantwoorden  / 
  1. paul

   bij twente hebben ze last van dipsaus,pluskut

     /   Beantwoorden  / 
  2. Hahaha

   Over 2jaar is jouw moffen-clubje weer middenmotor en speelt Feyenoord samen met Ajax en PSV weer om de titel en niet die wannabetop clubjes als Twente, AZ, en Heerenveen whaaaaaaaaaaaa ha ha ha.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.