Verdomme, raakt Feyenoord nou ook Chong kwijt aan Engeland?

Wat zou het toch fijn zijn als we weer terug gaan naar de regeling dat clubs nog maar twee of drie buitenlandse spelers op mochten stellen… Wat zou bijvoorbeeld de Premier League er dan waarschijnlijk anders uit gaan zien. Nu zijn er regelmatig wedstrijden waarbij er maar een paar Engelsen op het veld staan en ook de jeugdopleidingen aan de andere kant van het kanaal puilen uit van de buitenlandse talenten. Niet in de laatste plaats spelers die ook weleens van Varkenoord worden weggekaapt…(*) Tahith Chong lijkt de volgende jeugdspeler van Feyenoord te worden die de Rotterdamse club verlaat zonder ook maar één stap in De Kuip te hebben gezet. De zestienjarige linkspoot mist volgens het Algemeen Dagblad vooral een doordacht sportief plan bij Feyenoord, een traject dat hem zo snel mogelijk naar speltijd in de Eredivisie zou kunnen leiden. Volgens het dagblad hebben Chelsea, Manchester United, Arsenal en Manchester City interesse in Chong, die voor Nederland Onder-17 uitkomt en eerdaags zal beslissen waar hij zijn toekomst gaat voortzetten. Feyenoord zette Giovanni van Bronckhorst in om Chong uit te leggen dat een avontuur in het buitenland op zéér jonge leeftijd vaak de minst verstandige beslissing is. De linkspoot laat zich echter niet leiden door de verdiensten in Engeland en kijkt vooral naar de sportieve kant van het verhaal.

(*) In het verleden kozen grote talenten als Rajiv van La Parra, Nathan Aké, Karim Rekik en Jeffrey Bruma al voor een vervroegd vertrek uit De Kuip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.