Feyenoord-docu: applaus en emoties

Het is een tijd geleden dat er een film in de bioscoop is gekomen waar ik zo benieuwd naar was. En terecht, blijkt wel uit de lovende reacties toen de film ‘The other side of the heart is white’ gisteren voor het eerst is vertoond op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). Het klaterende applaus vanuit de volle zaal in Pathé Schouwburgplein na afloop van de première zei veel over het enthousiasme waarmee de supportersfilm bij het (Feyenoord-)publiek werd ontvangen, terwijl ook de lovende reacties duidelijk maakten dat ‘The other side of the heart is white’ indruk had gemaakt op de aanwezigen. ‘Op sommige momenten heb ik met tranen in mijn ogen zitten kijken’, vertelde clubambassadeur Gerard Meijer, die samen met Bennie Wijnstekers in de zaal zat.

Beide clubiconen bekenden na afloop met kippenvel op hun stoel te hebben gezeten. Wijnstekers sprak van ‘een ontroerende film’ en complimenteerde debuterend filmmakers Leonardo Pansier en Brandon Baan ten overstaan van een volle zaal met het eindresultaat. ‘Zij hebben met beperkte middelen een fantastische film gemaakt’, vond ook Meijer. ‘In al die jaren heb ik heel veel meegemaakt bij de club, de prachtige beelden en bijzondere woorden over Feyenoord en Rotterdam waren daarom zó herkenbaar.’

De film vertelt het verhaal van vier fanatieke maar totaal verschillende Feyenoord-supporters, die door Pansier en Baan jarenlang op de voet werden gevolgd. Ondanks hun totaal afwijkende levensstijl en achtergrond heeft het viertal één ding gemeen: hun onvoorwaardelijke liefde voor Feyenoord. Die rode draad is door de makers op zeer knappe wijze vertaald in een documentaire van een uur en tien minuten, met unieke beelden vanuit De Kuip en adembenemende plaatjes van de stad Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.