Ik ben het niet eens met Krabbendam: spitsenstrijd (?) bij Feyenoord

Schermafbeelding 2015-08-17 om 11.17.31Feyenoordwatcher Martijn Krabbendam is van mening dat er van een echte concurrentiestrijd in de spitspositie bij Feyenoord geen sprake is. Nicolai Jørgensen krijgt sinds zijn komst naar Rotterdam van trainer Giovanni van Bronckhorst al meteen de voorkeur boven Michiel Kramer. Krabbendam: “Op basis van zijn transfersom is het logisch dat hij niet op de bank zit, maar het lijkt nu al beslist.” “Kramer heeft vorig seizoen niet alles gespeeld en toch veel doelpunten gemaakt”, zegt de Feyenoord-watcher van VI in de regionale voetbaltalkshow FC Rijnmond. “Hij is ook belangrijk geweest in de bekerfinale en had misschien meer krediet verdiend. Toch zal hij zich er in moeten schikken, want Feyenoord is een topclub. Kramer zal echter zijn doelpuntjes blijven maken, of dat nu in het eerste of het tweede elftal is.”
Krabbendam is wel positief over de komst van Steven Berghuis. “Met hem hoop je ook doelpunten te kopen, maar je creëert wel een probleem door spelers te moeten teleurstellen. Dat hoort er ook bij, maar iemand als Toornstra gaat toch weer op de bank terechtkomen. Hoe ga je dat managen als trainer? Je moet ze wel het gevoel geven dat er een kans is. Dat is een grote uitdaging voor Gio”, aldus de journalist. Collega-analyticus Geert den Ouden deelt in het praatprogramma een compliment uit aan technisch directeur Martin van Geel. “Berghuis is een goede aanwinst, want hij kan scoren. El Ahmadi maakt per seizoen maar één doelpunt en als het meezit doet hij dat niet op de training. Vilhena maakt er 3 of 4 en Kuyt scoort wat meer, maar doet dat niet in de grote wedstrijden. Je hebt gewoon doelpunten nodig om het gat te dichten.”

“Feyenoord heeft de afgelopen drie jaar achttien spelers gehaald en dat doe je niet om derde te worden. De selectie verschilt niet veel met die van Ajax en PSV, maar het gaat ook om de manier van voetballen. Ik ben geschrokken van de wedstrijd tegen PSV, want je ziet opnieuw geen idee en je herkent niets. Er lijkt geen progressie te zitten in het voetbal. Van Bronckhorst moet daar wel voor zorgen”, besluit Krabbendam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.