Gaat het nou gewoon de goede kant op voor uitsupporters?

Al jarenlang worden we links en rechts steeds meer beknot in onze vrijheid: combi links, combi rechts… er blijven bijna geen wedstrijden meer over die voor Feyenoordsupporters met vrij vervoer te bezoeken zijn. Voor het eerst lijkt er nu weer eens iets de andere kant op te gebeuren: zondag 10 april speelt Feyenoord uit in Utrecht. Voor deze wedstrijd geldt al jaren een buscombi. De gemeente Utrecht heeft voor deze editie de regelgeving enigszins versoepeld, waardoor er een gedeeltelijke autocombi mogelijk is. Het is nog niet veel, maar het is een begin, en dat is natuurlijk een goede zaak: 20 auto’s van Diamondcard-houders kunnen gebruik maken van deze regeling. Feyenoord informeerde de supporters vandaag door middel van een infomail met de volgende tekst:

Beste Feyenoord-supporter,

Op zondag 10 april aanstaande staat de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Zoals ook in voorgaande seizoenen zal voor deze wedstrijd weer een verplichte buscombiregeling gelden. Evenals Feyenoord streeft FC Utrecht er echter naar om het bezoeken van voetbalwedstrijden zo supportersvriendelijk als mogelijk te laten verlopen. Daarom heeft FC Utrecht in haar gesprekken met de Gemeente Utrecht verzocht of er onder andere rond de wedstrijd tegen Feyenoord mogelijkheden zijn om tot versoepeling van de maatregelen te komen. Daarin heeft de club een klein succes geboekt: de Gemeente Utrecht heeft toestemming gegeven voor een gefaseerde overgang van een bus- naar een autocombiregeling.

Een eerste kleine stap daarin is, dat het mogelijk is dat een kleine 100 supporters in maximaal 20 voertuigen per autocombiregeling (omwisselen in Woerden) deze wedstrijd kunnen bezoeken. Feyenoord heeft besloten om gebruik te maken van deze mogelijkheid en hiervoor in eerste instantie de houders van een Diamondcard in aanmerking te laten komen. Hiervoor zijn de volgende spelregels opgesteld:

1. Indien je met tenminste vier personen gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, vul dan uiterlijk op woensdag 23 maart een reactieformulier in op www.feyenoord.nl/service . Kies in het formulier voor de optie ‘ticketverkoop’ en vervolgens bij categorie voor ‘uitwedstrijden’.
2.Vermeld in het reactieformulier duidelijk dat het gaat om de autocombi naar Utrecht.
3. Vermeld in het reactieformulier je eigen naam en relatienummer, alsmede de namen en relatienummers van ten minste drie andere supporters waarmee je in één voertuig wenst te reizen.
4. Alle supporters in je reisgezelschap dienen in het bezit te zijn van een Diamondcard.
5. Onvolledige verzoeken worden niet in behandeling genomen.
6. De eerste 20 complete verzoeken worden gehonoreerd. Toegangskaarten worden direct gereserveerd.
7. Tussen het moment van reserveren en de wedstrijd kunnen aangemelde supporters niet vervangen worden door andere supporters.
8. Wanneer je op de wedstrijddag reist met andere of minder supporters dan vooraf is opgegeven vervalt het recht op deelname en dus op toegang tot de wedstrijd.
9. Op donderdag 24 maart ontvangt iedereen die een verzoek heeft ingediend bericht. Indien dit negatief is kun je op vrijdag 25 maart alsnog (met voorrang) een kaart voor de buscombi kopen.

Om in de toekomst tot een verdere verruiming van de regeling te komen, moet om te beginnen deze eerste, kleine stap worden gezet. Hoewel slechts een zeer beperkt aantal supporters van de autocombiregeling gebruik kan maken, heeft Feyenoord om deze reden besloten het aanbod aan te nemen. Bij vragen of opmerkingen kun je uiteraard terecht bij Feyenoord Service & Tickets.

Met vriendelijke groet,

Feyenoord Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.