Huh? El Hamdaoui mogelijk op huurbasis naar Feyenoord?!

Schermafbeelding 2013-08-09 om 10.48.36Anderhalf jaar geleden heb ik er wel eens rekening mee gehouden dat hij naar Rotterdam zou komen,  maar inmiddels was ik Mounir El Hamdaoui eigenlijk een beetje vergeten. De aanvaller werd al in verband gebracht met FC Twente en Vitesse, maar keert mogelijk wel in het shirt van Feyenoord terug in de Eredivisie. Ronald Koeman is nog op zoek naar vers bloed voor zijn voorhoede en volgens het Algemeen Dagblad heeft de coach El Hamdaoui benaderd. De aanvaller van Fiorentina zou zijn loopbaan graag willen vervolgen in De Kuip.

De 29-jarige El Hamdaoui maakte vorig jaar de overstap van ajax, waar hij op een zijspoor was beland na een conflict met hoofdtrainer Frank de Boer, naar Fiorentina. Daar had hij in zijn eerste seizoen geen basisplaats en door de komst van Mario Gómez ziet zijn situatie er voor het nieuwe voetbaljaar niet veel beter uit. El Hamdaoui heeft weliswaar rugnummer 9 gekregen, net als vorig jaar, maar hoeft niet op veel speelminuten te rekenen in Florence.

Feyenoord hoopt van de situatie te kunnen profiteren en de Marokkaans international voor een seizoen te kunnen huren. El Hamdaoui, die werd geboren in Rotterdam en zijn loopbaan begon bij Excelsior, zou maar wat graag naar De Kuip willen komen. Het salaris van de aanvaller kan echter een probleem zijn: Fiorentina zou het grootste gedeelte van het inkomen van El Hamdaoui moeten blijven betalen, want Feyenoord is enkel in staat om de rest aan te vullen.

Koeman was eigenlijk op zoek naar een typische vleugelaanvaller en hoopte op de komst van Oussama Assaidi, maar de dribbelaar van Liverpool (net als El Hamdaoui een Marokkaans international) lijkt aan een andere club verhuurd te gaan worden. Ryo Miyaichi van Arsenal is ook niet haalbaar en nu is Koeman uitgekomen bij El Hamdaoui, die opnieuw zou kunnen samenspelen met Graziano Pellè. De aanvallers kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij AZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.