Geen volleddig dak op ‘Nieuwe Kuip’

Schermafbeelding 2016-05-31 om 12.01.53Het slaan van een eerste paal is nog verschrikkelijk ver weg, maar na een tijdje van relatieve stilte wordt er weer wat nadrukkelijker gesproken en nagedacht over een nieuw stadion voor Feyenoord. De Feyenoord businessclub en de OMA (partner voor de totstandkoming van het nieuwe stadion) zijn maandagavond bijeen gekomen tijdens een meeting om bepaalde punten omtrent de ‘nieuwe Kuip’ te bespreken. Over een aantal jaren moet dit stadion in Rotterdam-Zuid herrijzen. De belangrijkste conclusie die tijdens deze meeting tot stand is gekomen is het feit dat het nieuwe Feyenoord-stadion géén gesloten dak krijgt, dit in tegenstelling tot de Amsterdam ArenA en het GelreDome. Dit meldt Wil Milder maandagavond op zijn persoonlijke Twitteraccount. Net als in de huidige Kuip zullen de tribunes bovendien bestaan uit drie delen.

Feit is dat het nieuwe stadion van Feyenoord dus geen schuifdak krijg à la de Amsterdam Arena of De Gelredome. De thuishaven krijgt of een open dak, een akoestisch dak of een regendak. Deze drie opties worden nog nader bestudeerd. “Elke variant heeft een eigen kostenplaatje”, zegt een woordvoerder van Feyenoord City tegen het Algemeen Dagblad. “Een keuze hebben we nog niet gemaakt.” Het enige wat vaststaat voor de toekomstige voetbaltempel aan de Nieuwe Maas is de capaciteit van 63.000 toeschouwers. Een definitief ontwerp is er nog niet. “We werken nu met aannames, om te kijken wat elk verschillend ontwerp oplevert.”

De bedoeling is dat het nieuwe onderkomen van Feyenoord in het seizoen 2022/23 definitief wordt opgeleverd. Het totale concept van Feyenoord City moet vervolgens af zijn in het jaar 2028. Wanneer alle vergunningen, de financiering en de exploitatie rond zijn, begint de bouw tussen 2018 en 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.