Roy Makaay: shirtje ruilen

Het is heel simpel: de kwaliteit van Roy Makaay is het maken van doelpunten. Als hij die niet maakt, blijft er niet zo gek veel over en wordt het erg makkelijk om je te ergeren aan de spits. Dat wisten we eigenlijk al voordat hij naar Feyenoord kwam, het is vorig jaar gebleken en ook gisteren tegen Vitesse werd het weer pijnlijk duidelijk. En dus werd Makaay terecht naar de kant gehaald door Mario Been. Ik vraag me overigens wel af of de spits ze er makkelijker in gaat schieten als hij steeds gewisseld wordt. Het is in ieder geval niet te hopen dat hij nu in een soort vicieuze cirkel terecht komt en helemaal niet meer scoort.

Er staat me vaag iets bij van een verhaal van een spits (bij Feyenoord of een andere club) waarvoor bij een doelpuntloze periode speciaal vriendschappelijke wedstrijdjes werden georganiseerd tegen zwakke tegenstanders, waardoor die spits kon scoren en op die manier zelfvertrouwen kon tanken. Misschien een idee voor Makaay? Ik wil wel en ik denk dat het geen probleem is een elftal op de been te brengen is van voetballende supporters die als kanonnenvlees willen dienen. Maar dan wel na afloop shirtjes ruilen met Makaay en de rest van Feyenoord 1!

5 reacties op “Roy Makaay: shirtje ruilen

  1. Bram

    Heel goed idee ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Vakkie Q

    Ik heb de wedstrijd gezien op eredivisie live en ook gezien dat Makaay helemaal verkeerd gebruikt wordt.
    Maar dat riep ik vorig seizoen ook al.
    Roy past uitstekend in een 4-4-2 systeem met een mannetje naast hem die het vuur uit zijn sloffen loopt om Roy in stelling te kunnen brengen.
    Dan scoort hij ook normaal zijn doelpunten.
    Maar in een 4-3-3 systeem gaat dat niet lukken en dan haalt hij nooit zijn rendement.
    Dus proberen tegen Kanonnenvlees Hahahahaha kan geen kwaad.Ik ga wel in het doel staan om alle ballen die Roy er in schiet uit het netje te halen.
    Hahahahahahahaha

      /   Beantwoorden  / 
  3. DJ

    Tja, sta je er niet in dan score je zeker niet. Vergeet niet, in 2009 heeft hij er al 10 ingeschoten. Dat is net zo veel als El hamdaoui en slechts 4 minder dan Suarez. Hij staat daarmee gedeeld 2de, nog boven Dzsudzsák en Toivonen. Nu wordt feitelijk verwacht dat hij ze er al gelijk in de 1ste helft inlegt anders wordt hij gewisseld. Bovendien heeft Feyenoord geen ander jongens die garanties lijken te bieden op 20 doelpuntjes of meer. Gelukkig ben ik geen trainer!

      /   Beantwoorden  / 
  4. jabra

    ik ben het volledig met jou eens DJ makaay moet je geduldig mee zijn hij kan heel goed doelpunten maken maar dat gaat niet op bestelling en het spel moet er voor aangepast worden want alleen in de spits staan en ballen afwachten daar kom je niet ver mee dus de guzman op 10 met 2 buiten spelers, en geen el amadie (fout geschreven) denk ik. maar die is de laatste wedstrijden ook niet veel heb hem bij vitesse ook niet veel zien doen jammer van die 3,5 miljoen die hij heeft gekost

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.