Erwin Koeman weet hoe het werkt…

Wat er al een tijdje aan zat te komen lijkt nu, twee wedstrijden voor het einde van de competite misschien toch nog te gebeuren: Trainer Erwin Koeman houdt in ieder geval met alles rekening , ook met zijn eigen ontslag. „We zijn met een heel slechte serie bezig. Dan weet je dat er van alles kan gebeuren, van twee kanten”, sprak hij na de zware nederlaag bij Heracles Almelo (4-1). Met andere woorden: of hij stapt zelf op (wat niet te verwachten is) of het bestuur grijpt in.

Feyenoord, dat vorige week in de eigen Kuip ook al dik van FC Groningen verloor (0-4), haalde uit de laatste zeven wedstrijden slechts zeven punten. 

Ik ben er nog steeds niet helemaal uit: zouden we echt beter gaan als Koeman weg is? Aan de ene kant kan ik me voorstellen dat het niet heel veel verandert, maar aan de andere kant heb ik nou ook niet echt het idee dat Koeman spelers echt beter maakt. Ik zou in ieder geval zo snel geen voorbeelden weten…

 

24 reacties op “Erwin Koeman weet hoe het werkt…

  1. Bart

    Ik sta er werkelijk versteld van hoe Erwin Koeman steeds buiten schot kan blijven. “Normaa” gesproken is het altijd de trainer die de zwarte piet krijgt toegeschoven, en vaak onterecht, maar een “top” trainer moet ook een groep spelers beter kunnen maken. Koeman maakt zich er erg gemakkelijk van af door te zeggen: we kunnen niet beter. Onzin, heel af en toe zie je dat er wel degelijk goed voetbal in deze ploeg zit, en moet je een kwalititatief écht goede trainer hebben, die dat er veel vaker uit kan halen en constant kan krijgen. De sterke kant van Koeman is tevens zijn zwakke zijde: hij is aardig, beminnelijk zelfs, en dat is te prijzen maar daar red je het niet mee. Iki heb het al bij zijn aanstelling geschreven: Koeman is een uitstekende trainer voor Nec, Rkc en Roda Jc, maar komt absoluut te kort voor een ploeg als Feyenoord.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Glenn

    Hehe, eindelijk iemand die t ook zo ziet!.. ik roep t hele seizoen al dat alleen aan een aardige man de club niets aan heeft!… een goede trainer moet in staat zijn meer uit te halen uit een groep. Er zijn nog genoeg kwaliteiten in deze groep, alleen ze worden op de een of andere manier niet tot ‘bloei’ gebracht. Een goede trainer kan dat. Het spel ziet er niet uit en de verdediging ( met ex verdedigers als assistenten notabene! ) bakt er maar niets van. Hoe en waarop wordt er getraind? Ik hou persoonlijk niet van dat saaie en ‘rustige’ gedoe, zeker als het niet goed gaat!…. Een Jansen die als een mol in zijn hol blijft ( geen enkele uitstraling naar buiten toe, een club als Feyenoord heeft, neen, MOET wat uitstralen! )
    Een TE rustige en passieve trainer straalt dat mischien ook door naar de groep, vandaar die lamlendigheid en geen enkele uitstraling van het elftal, dat is mijn mening.
    Zelfs met deze groep moet er iets van te maken zijn. Bovendien heeft dezelfde Erwin Koeman en co een paar talentvolle en kleurijke spelers weggedaan: Lazovic, Ghaly, Sno, Zuiverloon, Leonardo, Holman enz enz … hoezo kwaliteitsarm??? de scouting ‘presteert’ ook beneden peil, waar blijven de Alves, de Suarez, de Barreto’s, de Farfans enz enz ??????
    Maar terug naar het ‘onderwerp’ Koeman, het is echt ongeloofelijk dat hij nog steeds mag aanblijven, met zo’n doelsaldo, zo’n reeks, zo’n spel en zo’n spelers beleid!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Con49

    Waarom moet Koeman wel weg en die klootzak die de ballen doorlaat {Timmer} niet????

      /   Beantwoorden  / 
  4. Bart

    Neem me niet kwalijk Con49 maar Timmer heeft al heel wat keren voorkomen dat Feyenoord nog meer wedstrijden verloor, en ook gisteren was hij de beste man op het veld.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Con49

    Vandaar dat we een record aanatal tegendoelpunten hebben. Oh, nu begrijp ik het spelletje: Je moet zoveel mogelijk tegendoelpunten hebben. Ik ben geen struisvogel, Bart. Maar ik neem je niets kwalijk hoor.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Bart

    Con49: als je achter zo’n slechte verdediging staat kun je keepen wat je wil volgens mij.
    Alleen Drenthe vind ik echt voldoen die heeft niet alleen de power maar ook de kwaliteit, alleen hij is nog jong dus moet nog doorgroeien en leren. Mee eens?

      /   Beantwoorden  / 
  7. T!GER1125

    Jullie moeten ook wel toegeven dat met de kwaliteit die de selectie nu heeft geen enkele trainer er iets van kan maken…

    maar goed desondanks vind ik dat koeman niet buiten schot kan blijven…

      /   Beantwoorden  / 
  8. Tony C

    Erwin,
    geen smoesjes meer maar daden, de 5e plaats kunnen we wel schudden, ook al winnen we van NEC, Heerenveen wordt zeer moeijlijk, zelfs een gelijkspel zit er niet in.
    Hoe gaan we verder?

      /   Beantwoorden  / 
  9. Michel (Heracles)

    Waarom moet altijd de trainer het onderspit delfen?

    Ze zouden het in het betaald voetbal eens anders moeten doen. Voetballers dienen het vuur uit de sloffen te lopen voor hun club.

    Een club stelt een doelstelling aan het begin van de competitie. Als daar in de loop van de competitie niet aan wordt voldaan, dan moeten ze van alle spelers inc. trainer het salaris inhouden (minimaal 1 maand of langer)

    Wedden dat er dan wel weer gestreden wordt!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Jazzper

    heb je bij De wedstrijden (dat late gedeelte) die herhaling nog even gezien, waar ze lieten zien hoe er om de bal gestreden was. Genant met hoofdletter G. Ik weet zo niet meer wie het was (greene?) die dribbelde echt loom naar de baal terwijl die gast van Heracles vol erin ging. Gelukkig was er 1 ding wel weer vertrouwd: Gullit die wijs liep te doen…

      /   Beantwoorden  / 
  11. mac0

    Nee, dat was Bahia.. met zijn luie barst!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Jazzper

    oh ja idd! Alsof hij een frisbee op ging halen die te ver doorgeschoten was op een mooie stranddag.

      /   Beantwoorden  / 
  13. kees

    Natuurlijk moet Koeman eruit.
    Niet omdat hij deze selectie geen kampioen heeft gemaakt,, dat zat er niet in, maar thuis niet van WII en Heracles kunnen winnen, 2 keer van Groningen verliezen (vroig jaar ook al in de kuip, dit jaar uit en thuis), en het wordt alleen maar slechter.
    Slechte insteling, onlogische opstelling, beroerde wissels en talenten (ja die hebben we echt wel hoor, OOK van Varkenoord – Guzman, Drenthe, Vincken, Wijnaldum) die steeds slechter worden.
    Kortom, Koeman: Opstappen en snel!

      /   Beantwoorden  / 
  14. Bart

    Ze kunnen hem niet eens ontslaan, en zelf gaat hij niet. Hij heeft nog een doorlopend contract en er is geen geld om dat af te kopen en ook nog eens een nieuwe trainer aan te stellen. En natuurlijk wordt dan van hogerhand de spelers ingefluisterd dat ze met zijn allen achter de trainer staan. Maar ja ze kunnen beter achter de trainer vandaan komen en gaan voetballen…
    Het is toch logisch dat je achter een trainer blijft staan die er niks, maar dan ook helemaal niks van bakt. Het zou fijn als de betrokkenen écht open kaart zouden spelen en aan zouden geven dat ze met handen en voeten aan zowel de trainer als de spelers vastzitten omdat er gewoon geen geld is. Maar niet net doen alsof ze het volste vertrouwen hebben want dan zijn ze óf niet goed wijs óf ze zijn tevreden met een ploeg die ver onder de maat presteert.

      /   Beantwoorden  / 
  15. kees

    Niet alles kan op het gebrek aan geld worde opgehangen.
    Dit jaar wordt hoog van de toren geblazen dat er zoveel gesaneerd moest worden. Maar er zijn maar liefst tien (10!) spelers gehaald, soms voor behoorlijke transfersommen (Charisteas, Tiendalli) en in ieder geval voor een fors salaris. Mij schiet zo gauw geen een speler te binnen die een daadwerkelijke aanwinst is gebleken. Dus ipv hiervan hadden 1 of 2 echte versterkingen kunnen worden gehaald.
    Daarnaast zie ik de huidige leiding prima in staat om zo’n 25 miljoen nutteloos over de balk te gooien, met weer wat miskopen.
    Dus geld is echt niet het enige probleem, en zeker niet de oplossing. (De afkoopsom van Koeman is in ieder geval goed besteed)

      /   Beantwoorden  / 
  16. Pluisje

    Passie moet uit de spelers komen, niet uit een trainer, die moet de poppetjes neer zetten.
    Alleen hebben we een paar zakken hooi op het veld staan, een aantal uitgezonderd.

    Ik noem een paar namen, ze konden niet heel erg goed voetballen, maar ze konden wel kampioen worden…van Gobbel, de Wolf, Fraser, Blinker en de rest van het elftal.

    Voor een miljoen per jaar wil ik me het vuur uit de schoenen wel lopen, voor Feyenoord zou ik het ook wel voor minder doen.

      /   Beantwoorden  / 
  17. kees

    van Gobbel, de Wlf, FRASER en Blinker konden echt wel voetballen hoor! Maar ze werden inderdaad kampioen door de extra inzet EN door te spelen naar hun mogelijkheden en een sterke teamspirit en duidelijke taakverdeling. Dus toch de invloed van de trainer. Niet alleen inzicht, maar ook motivatie e charisma zijn dus belangrijk.
    Oftewel, toen van Hanegem, nu Koeman – verschilt nogal!
    Willem zat ‘s nachts met ‘die gasten’ over voetbal te lullen, Koeman lult met Talpa, dat de spelers nou eenmaal niet goed geoeg zijn……

      /   Beantwoorden  / 
  18. wilfred warmenhoven

    koeman is geen slechte trainer,maar met het materiaal dat er nu rond loopt kunnen we ook niks en die vrienden club jansen,bosz,brandts,een grote vriendjes politiek echt schandalig en dan sturen ze mensen weg met een echt feyenoord hart we hebben de vorige ja knikkers ook weg gekregen
    feyenoord is van ons

      /   Beantwoorden  / 
  19. T!GER1125

    En dan lees je ook spelers feyenoord achter Koeman…

    Als die incompetente klootzakken nou gewoon eens wat bloed zweet een tranen toonden in plaats van collectieve wanprestaties te leveren.

    Zou dit ook geheel niet aan de orde zijn… Maar toch lekker als je dinsdag, woensdag of donderdagavond lekker vrij is volgend seizoen… hoeven wij ons niet te ergeren en kunnen jullie lekker kaarten jongens heel goed bezig. Jullie weten hoe jullie je supporters moeten teleurstellen…

    Ik denk dat ik Tele2 neem volgens jaar kan ik tenminste clubs kijken die wel voor hun supporters willen vechten…

    Mezelf kapot ergeren kan ik thuis op werk of op de weg ook wel stukken goedkoper…

      /   Beantwoorden  / 
  20. Con49

    Tele 2 is niet zo’n gek idee. Ik heb nu UPC [sport1]…niet doen….zonde van je geld…ondeugdelijke apparatuur….kan vaker niet kijken dan wel…en als je belt wordt je voor lul gezet door zo’n paardelul die achter de telefoon zit en nergens geen verstand van heeft…service….pppfff [schijtgeluid]… totaal niet. Heb dus toch [helaas] al een seizoenkaartaanvraag ingestuurd…zucht…

      /   Beantwoorden  / 
  21. T!GER1125

    Mijn opa heeft digitene van kpn schijnt ook wel goed te werken…

      /   Beantwoorden  / 
  22. Con49

    Hé bedankt, ga ik eens kijken wat dat is. Alles beter dan UPC. Lijkt Feyenoord wel…kan nooit slechter dan nu.

      /   Beantwoorden  / 
  23. T!GER1125

    Ja ik weet niet precies hoe dat verder in elkaar zit hoor… misschien dat je via hun geen live wedstrijden hebt maar goed we hebben nog tijd zat om dat uit te zoeken…

      /   Beantwoorden  / 
  24. Con49

    Yes, de hele zomer. Als de zomer net zo kut wordt als Feyenoord dit seizoen, dan gaat dat wel lukken. En het gaat me ook niet persé om live wedstrijden, als ik maar voetbal kan kijken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.