HENK TIMMER UIT FORSE KRITIEK OP FEYENOORD

Nou, waar het er voor dit weekend nog op leek dat Feyenoord zonder problemen en met een goed gevoel de play-offs in zou wandelen, lijkt het nu allemaal anders. De thuiswedstrijd tegen Roda ging verloren, er zijn schorsingen voor Hofland en Tiendalli en nu heeft ook Henk Timmer zijn mond open getrokken tegen Sportweek. En om nou te zeggen dat daar veel positiefs uit is gekomen… Los van de vraag of hij gelijk heeft, denk ik niet dat dit onderstaande verhaal voor veel rust gaat zorgen binnen de selectie.

Timmer: “Jammer dat je zo wordt afgedankt”
Lange tijd hield Henk Timmer z’n mond, maar nu een hectisch seizoen op z’n einde loopt, wil de keeper tegenover Sportweek wel een boekje open doen over z’n onvrijwillige afscheid van Feyenoord. “Jammer dat je zo wordt afgedankt.”
Je had nog een optie voor een extra jaar Feyenoord. Hoe is dat opgelost?

“Ja, dat is ook zo wat. De directie had een afspraak gemaakt met mijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel zonder te zeggen waarover. In dat gesprek gaven ze Henk te kennen dat ik mijn aanspraak op die optie moest laten vallen, anders zou ik niet meer opgesteld worden. Later werd me dat ook nog meegedeeld in een e-mail. Ik vond dit zo stijlloos van de heren Gudde en Jacobs. Zeg dan recht in m’n gezicht dat je niet verder wilt met mij, dan komen we er nog best uit ook. Als grote jongens zoeken we gezamenlijk een oplossing. Maar op zo’n schijnheilige manier en dan ook nog met het dreigement dat ik niet meer opgesteld zou worden. Dat is bijna chantage. Toen is er wel wat geknapt bij mij.”

Het zal ze ongetwijfeld ingefluisterd zijn door Mario Been en Leo Beenhakker.

“Dat maakt niet uit. Nodig me uit voor een gesprek, zeg eerlijk wat er aan de hand is. Face to face. Ik ben nooit moeilijk geweest naar Feyenoord toe. Ik kon een megacontract tekenen bij Villarreal, maar toen de clubs er niet uit kwamen, ben ik gewoon gebleven. M’n moeder overleed op een donderdag, de zondag erna stond ik tussen de palen tegen Vitesse, maandag was de begrafenis. Stonden ze me op de schouder te kloppen, zo dankbaar waren ze. Namens de club stond ik altijd klaar voor zieke kinderen, supporters, sponsors, pers. Het moest dus altijd van één kant komen. Ik vraag me eerlijk gezegd af waar ik dit aan te danken heb. Heel jammer dat je zo wordt afgedankt.”

Deze handelwijze is een topclub onwaardig.

“Feyenoord is alleen nog een topclub door het Legioen. Die zitten er altijd, of je nou tiende staat of eerste. Op andere vlakken is het allang geen top meer. Anders word je in dertig jaar tijd wel vaker dan drie keer kampioen. Je ziet het ook aan de sponsorcontracten die ze afsluiten. ajax heeft een superdeal met adidas, Psv heeft Nike en Feyenoord, de populairste club van het land, komt de afgelopen jaren niet verder dan – met alle respect – Kappa. Als topclub moet je altijd voor het beste gaan. Dat geldt voor spelers, maar ook voor de overige posities in de club. Dan kan je een keer bij de nummer 2 uitkomen, maar toch niet bij de nummer 10? Dan is er echt wat mis.”

bron: Sportweek


25 reacties op “HENK TIMMER UIT FORSE KRITIEK OP FEYENOORD

  1. feyenoordria

    Ja Henk Timmer heeft gelijk .
    Ik heb dat personelijk van meerdere spelers die al weg zijn en nog weg gaan gehoord.
    Feyenoord bestuur en aan verwanten zijn voor de spelers en de supporters niet recht door zee zullen ze nooit doen ook jammer .
    Wij de supporters zijn er altijd en overal ter wereld waar feyenoord is zijn de supporters ook.
    Zou als ik het bestuur was eerst eens bij me eigen te raden gaan .
    SCHAAMTELOOS ZO ALS DE SPELERS BEHANDELD WORDEN ALS ROTTE EIEREN WORDEN ZE WEG GEDONDERD

      /   Beantwoorden  / 
    1. Daniel

      Ria ria, waar haal je toch altijd de onzin vandaan? Ik moet altijd zo lachen om jouw onnozel gewauwel

        /   Beantwoorden  / 
      1. feyenoordria

        Nou Daniel dat gewauwel van mij berust op de waarheid omdat ik dichter bij het vuur zit dan jij of andere denken vandaar dat Henk Timmer ook gelijk heeft met wat hij zegt.
        En let wel hij is niet de eerste feyenoordspeler die dit zo zegt er zijn hem een hele boel voor gegaan.
        Feyenoord behandeld zijn spelers als rotte eieren.
        En onnozel nou dat ben ik al jaren niet meer.
        Lachen mag je altijd dat is gezond en onzin verhalen nou wat denk je joh ben ik een beetje te oud voor hoor verder nog iets wat je wil weten?????

          /   Beantwoorden  / 
  2. Daniel

    Lekker slim van Henk, zo vlak voor de play offs even de rust weer onrustig maken

    Laten we ons vooral niet gaan concentreren op de wedstrijden als keeper zijnde. Henk had gisteren tegen Tiendalli zijn mond open moeten trekken, dan was er geen penalty geweest en geen rode kaart voor Tiendalli.

      /   Beantwoorden  / 
  3. roy

    nou van mij mogen ze hoor oprotte met die bahia en die tiendali wat een drama die vent weg met die onwaardige feyenoord spelers hele seizoen geen ene fuck spelen en dan de laatste toch weer een massaal legioen zo schaamteloos sppelen tegen de nummer 18 henk je was geweldig maar hellaas niet genoeg voor feyenoord het ga je goed hoop dat je bij zwolle je carriere afsluit succes verder

      /   Beantwoorden  / 
  4. ruud

    En terecht. Timmer heeft gelijk. Al jaren lang wordt legioen voor paal gezet. En sowieso snap ik die kritiek op timmer niet. Heeft goed en betrouwbaar gekeept. Kan hij er wat en doen dat verdediging en middenveld liggen te slapen. Een keeper die zich gedraag als prof,binnen en buiten het veld. Mogen andere een voorbeeld aan nemen.
    En Bors en Derks moeten hun mond houden, en uit eens kritiek waar de echte problemen liggen.
    Maar ja, jullie hebben dan ook geen verstand van voetbal!

      /   Beantwoorden  / 
  5. DennisDW

    Nog even onrust stoken vlak voor de play offs. bedankt Henk. Dat je niet netjes behandeld bent is een slechte zaak. maar nu naar buiten komen met zo’n interview? waardeloos.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Karel

    Sodemieter toch op Henk ,gefrustreerde klootzak dat je bent had je dit ook gezegd als je een contract had gehad .Wat een zak

      /   Beantwoorden  / 
  7. hilco

    Als dit inderdaad waar is (want wat moet je nog geloven tegenwoordig)maarik denk van wel, ik geloof niet dat henk zoiets zomaar zal zeggen, dan is het echt de hoogste tijd dar de derectie per direct opstapt. Als je zo met mensen omgaat hoor je niet thuis op Zuid! Hier zeggen we dingen niet achter iemand z’n rug maar face to face! Als je dat lef niet hebt heb je hiet echt niets te zoeken. Oprotten Gudde. Echt heel slap,walgelijk!

      /   Beantwoorden  / 
  8. Jasper

    Verhaal deugt niet van Timmer. Als je 36 of 37 jaar bent dan laat je niet meer met je sollen. Ik zou als ik in zijn schoenen had gestaan lekker op de bank gaan zitten. Dan maar niet meer opstellen maar zeker niet onder bedreiging van “niet meer spelen” als je je optie niet opgeeft. Lul verhaal. Dan heb je het zelf verkeerd gedaan.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Peli

    Bij een topclub als Feyenoord hoort ook een topkeeper…
    Dus Timmer, ik spreek denk ik voor velen, bedankt voor je bwezen diensten maar we zijn blij dat je oprot!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Bas..

    Op zich heeft Timmer (qua contract) wel gelijk natuurlijk en over dat niet opstellen is een beetje bizar allemaal. Maar het is natuurlijk not done om dat in de media te gaan roepen. Als Timmer daar zoveel problemen mee had had ie zich (en zn zaakwaarnemer) meer als een vent moeten gedragen en zich niet met een kluitje in het riet (mooie uitdrukking he..) moet laten sturen.

      /   Beantwoorden  / 
  11. vakkie Q

    Beste mensen jullie hebben Timmer vaak de schuld gegeven maar nooit verder gekeken dat je neus lang is (soory voor neus).
    De verdediging is gewoon KUT met peren en het middenveld verdedigt ook niet goed mee.
    Hte talent Fer vergeet zo vaak met zijn man mee te lopen om hem af te dekken dat ik er soms helemaal niet goed van wordt.
    Maar wat het bestuur flikt is niet Rotterdams en niet eerlijk.
    Gudde en kornuiten lullen maar wat in de ruimte en verzwijgen constant de waarheid.
    Zij zijn zeker niet eerlijk tegenover de beste supporters van de hele wereld en ook niet tegenover de spelers.
    Alleen is het niet slim van Timmer om er op dit moment mee naar buiten te komen hij had nog een paar weken moeten wachten met zijn krietiek.

      /   Beantwoorden  / 
  12. roy

    k.u.t bestuur gaat lekker weg en kom nooit meer terug idiotenweg wezen

      /   Beantwoorden  / 
  13. Gish

    Timmer had in verband met zijn contract en de optie naar de rechter moeten stappen en niet achteraf gaan zeiken. Toch heeft hij wel gelijk. Gudde en Jacobs zijn allebei onbetrouwbare goedwillende amateurs die Feyenoord in korte tijd verder naar de afgrond hebben gebracht. Wie straks het laatste duwtje geeft weet ik niet maar onze club is op sterven na dood. Slechts een totale zuivering en nieuwe investeerders die nieuwe mensen aanstellen geeft wat toekomstperspectief.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Albert

    Er is structureel iets fout bij ons cluppie en dat is echt niet van de laatste 3 jaar!!
    het is een gegroeide mentaliteit van de DIKNEKKEN enne Henk, die heeft het bij ‘t rechte eind zo gaat het al jaren met spelers, weggooien als oud vuil!?!? mijn hart huilt al een paar jaar en als niemand daar op zuid zijn hand in eigen boezem steekt, dan zal ik nog wel een paar jaar blijven huilen. Groet uit Eindhoven

      /   Beantwoorden  / 
  15. jabra

    vakkie Q dat je de verdediging ook de schuld geeft heb je gedeeltelijk wel gelijk in maar als TIMMER bij hoekschoppen niet zijn goal uitkomt zodat een ander vrij kan inkoppen is niet volledig de schuld van de verdediging dus vind ik het een goede zet om hem te laten vertrekken, en kunnen gudde en jacobs gelijk met hem mee want dat zijn ook huigelaars, maar dat heb ik niet uit betrouwbare bron dus misschien heb ik DAT mis

      /   Beantwoorden  / 
    1. Vakkie Q

      Hoi Jabra ik geef niet de verdediging en middenveld van alles de schuld maar het is de combinatie van Timmer met zijn verdedigers.
      Als Tiendalli de bal gewoon had terug gespeeld afgelopen zondag was er niets aan de hand geweest hij had tijd genoeg dus weer mis communicatie en zo gaat het maar door.
      Het probleem loopt al het hele seizoen en er is geen trainer die het voor elkaar krijgt om die communicatie beter te krijgen.
      Dus waar precies de schuld ligt laat ik in het midden.
      Nu maar hopen dat het Mario lukt.

        /   Beantwoorden  / 
  16. Swa

    Timmer moet gewoon blijven, als keeperstrainer voor de jeugd, ik denk dat ze daar een hele goede aan zullen hebben.

    Niemand verdient het om zo als oud vuil te worden weggegooit (alleen pannekoeken)

    Ik zeg altijd tegen de kleine keepers, jullie hebben maar 1 kans om een schot tegentehouden, de spits heeft 10 kansen om een doelpunt te maken.

    Nee, we moeten niet Timmer de schuld geven voor een slecht seizoen, maar wat dachten jullie van Bruins, die het hele seizoen op een amateur niveau heeft gespeeld.
    Green die fout na fout na fout maakte (wat ben ik blij dat die weg is) Makaay die geen doelpunten kan maken dankzij zijn rolator.

    Er waren maar weinig spelers dit seizoen deden wat ze moesten doen.

    Bahia, stond er altijd.
    Wijnaldum, deed elke wedstrijd van zich spreken.
    Biseswar, kon naar diverse grote clubs, maar bleef feyenoord gelukkig trouw
    Fer, stond er steeds weer
    van Leerdam, liet zien dat de jeugd de toekomst is
    Nieveld, wat een kanjer van een verdediger.

    Moet ik doorgaan?

    En nu weer ff Timmer, wie gaat hem opvolgen dat is mijn vraag:

    Dudek weer terug?
    Krul van New Castle?
    Darley laten beginnen
    Of Mulder terug halen van Excelsior?

      /   Beantwoorden  / 
    1. feyenoordria

      Goed gezegd Swa zou het niet beter onder woorden kunnen brengen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Swa

        dank je Ria,

        Maar ja je wist natuurlijk allang dat we de zelfde ideeën hebben over het feyenoord van nu.

        Er is geen Feyenoord gevoel meer, alleen de jonkies laten dat zien de rest is er alleen maar om de zakken te vullen.

        We hebben spelers nodig zoals de jonkies, spelers met een mentaliteit van Fraser (Nieveld) en de souplesse van Taument en Blinker (Wijnaldum en Biseswar) Vechters als van Gobbel (van Leerdam) en spelers die je niet ziet maar een belangrijke rol spelen in het team als van gastel (Fer)

        maar ja dat is mijn mening maar,

        Ach we hebben straks een kanjer als Coach Don Mario die word ondersteund door Don Leo.

        Ik ben blij dat ik ze straks bij mijn eigen clubbie mag bewonderen als ze vriendschappelijk spelen tegen VVV-Venlo, dan gaan ze trainen bij mijn club Sportclub Irene uit Tegelen, je bent welkom Ria, drinken we er samen een.

        Swa

          /   Beantwoorden  / 
        1. feyenoordria

          Lijk me gezellie Swa
          Als ik niet hoeft te werken zal ik dit zeker doen dan drinken we een kop koffie of een limo-tje voor mij geen alcohol.
          Laten we ervan uit gaan dat het volgende seizoen met Mario en Leo beter zal zijn als de laatste 4 seizoenen maar het is koffie dik kijken.

            /   Beantwoorden  / 
  17. rody

    nu voelt timmer ook is wat schijnheilig
    koekje van eigen deeg ?

      /   Beantwoorden  / 
  18. Peter van Elswijk

    De voetbalwereldt is net de zakenwereld, maar laat Timmer nou niet zo laf doen nou hij weg moet ineens te gaan klagen dat feyenoord allang geen topclub meer is.
    Hij wilde er wel graag voor werken voor zijn salaris.
    Als hij beter had gekeept had Feyenoord mogelijk wel een topploeg geweest, de spelers moeten het doen op het veld en daar is Timmer er een van.

    Zo reageren als je weg gaat is dom van hem, hij haald zijn eigen ermee omlaag, en wat maakt het uit hoe hij is uitgenodigd en dat er is gezegd dat hij de clausule moest laten vallen, het komt toch op hetzelfde neer dat hij volgend jaat niet meer bij Feyenoord speeld, hij is toch ook niet achterlijk.
    En nou moet hij eens kijken hoe hij zelf reageerd, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Peter

    Ik vind dat Henk Timmer gelijk heeft dat hij via e- mail op de hoogte is gesteld.
    Je kunt (als volwassen mensen) met elkaar om de tafel gaan zitten (Face to Face).
    Je kunt wel zeggen qua salaris, maar leeft JOUW moeder nog?
    Ik hoop van wel…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.