Schitterende Feyenoord-column

Geschreven door Eus Roovers, voor het Algemeen Dagblad:

Watching football is not a crime!
 
Dit kan voorlopig wel eens mijn laatste bijdrage zijn als clubreporter. Grote kans namelijk dat er een stevig stadionverbod aan zit te komen voor deze jongen.

 Niet doorvertellen, maar ik ben dus afgelopen zondag tegen alle regels, wetten en eventuele noodverordeningen in op eigen vervoer naar Tilburg afgereisd (Ontduiken combiregeling, 12 maanden).  Is het niet vanwege het schrijven van deze kritische column (Opruiing, 18 maanden) dan krijg ik ‘m wel dubbel en dwars voor een aantal gedragingen rondom de wedstrijd Willem II-Feyenoord.

Niet doorvertellen, maar ik ben dus afgelopen zondag tegen alle regels, wetten en eventuele noodverordeningen in op eigen vervoer naar Tilburg afgereisd (Ontduiken combiregeling, 12 maanden).

Op slinkse wijze had ik een toegangskaart (Misbruik ClubCard, 12 maanden) weten te bemachtigen voor deze wedstrijd.

Voorafgaand aan de wedstrijd heb ik bier gedronken (Openbare dronkenschap, 9 maanden) in een Tilburgse horecagelegenheid. Samen met een aantal medesupporters, die ik daar ook heb voorzien van toegangskaarten voor een thuisvak (Verkoop illegale kaarten, 18 maanden).

Ik heb als Feyenoord-supporter de wedstrijd gekeken op een Willem II-tribune (Bezit illegale kaarten, 18 maanden), vanaf daar de spelers van m’n club regelmatig toegeschreeuwd dat ze wat feller moesten zijn in de duels (Opruiing, 18 maanden) en de Belgische scheidsrechter een aantal keer een “Jeanetteke” genoemd (Beledigen en/of kwetsen van personen, 9 maanden).

Na de wedstrijd ben ik met een smoesje (Opgeven van een valse naam,
3 maanden) het spelershome binnengekomen (Huisvredebreuk in het stadion, 36 maanden) en heb daar bier gedronken, grapjes gemaakt  (Baldadigheid, 9 maanden) en een glas met Willem II-logo meegesnaaid (Diefstal of verduistering, 9 maanden) voor m’n verzameling.

Volgens de richtlijnen van de KNVB is dat bij elkaar opgeteld 161 maanden stadionverbod. Dat wordt dus voor mij de komende dertien jaar teletekst kijken, Radio Rijnmond luisteren en vele, vele, vele  kampioenschappen missen. Snik.

Leve Feyenoord één! (EUS ROOVERS, clubreporter Feyenoord)

En nou maar hopen dat íe niet echt een stadionverbod aan z’n broek krijgt!

12 reacties op “Schitterende Feyenoord-column

  1. Gozert

    Eus (ik mag Eus zeggen), dat heb je weer prima gedaan! Zoals we van je gewend zijn dus.
    En Radio Rijnmond luisteren kan ook leuk zijn hoor! Ik lig zelfs bij de meest belabberde altijd dubbel om Jan-Dirk Stouten en Emiel Schelvis.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eazy

    Prachtig stukkie… Betutteling is zinloos, beleving is Goud!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Feyenoord Dublin

    Kneus

      /   Beantwoorden  / 
  4. willie

    zielig

      /   Beantwoorden  / 
  5. Ron

    En waarom is dit stukkie dan fantastisch???

      /   Beantwoorden  / 
    1. .bo

      misschien dat de onderliggende humor jouw ontgaat maar van alle clubcollumnisten heeft hij het tenminste niet over tactiek en techniek en allerlei voetbaltechnische onzin die je vooral bij die fantasieloze studentikoze ajakstyppetjes ziet maar zijn zijn columns doorspekt met humor maarja daar mot je feyenoorder voor zijn en geen verdwaalde achterlijke neus

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Sorry, maar in dit stuk ontgaat mij echt alle humor… Opruiing 18 maand, voor je ploeg aanmoedigen? Is met bier rondlopen al openbare dronkenschap? Foei toch, wat een boefje!!

          /   Beantwoorden  / 
  6. Erwin

    Over trieste blogs gesproken….

      /   Beantwoorden  / 
  7. peter

    Niveau Kinderen voor Kinderen.
    Je was zeker niet bij de afscheidswedstrijd van de Wolf in Tilburg waar de stoeltjes je om de oren vlogen.Steun je club en bespaar feyenoord de boetes als je een echte fan bent!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. .bo

      en hoelang is dat geleden stel je niet an man stop met dat eeuwige gejank over gebeurtenissen uit het verleden,trouwens ze waren in die tijd blij dat we kwamen verkochten ze tenminste kaarten

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Das wel weer humor!

          /   Beantwoorden  / 
  8. joop

    OPSLUITEN DIE GAST!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.