Feyenoord Supporters Vereniging stapt uit Supportersplatform Betaald Voetbal

De Feyenoord Supporters Vereniging (FSV) is uit het landelijke Supportersplatform Betaald Voetbal (SBV) gestapt. Hieronder een verklaring, zoals die te lezen is op de site van de FSV:

Ondanks dat de FSV het landelijke initiatief van supportersverenigingen toejuicht kan zij, noch wil zij, deel uitmaken van een organisatie die niet bereid is krachtig afstand te nemen van ondermeer de initiatiefnota aanscherping voetbalwet.Deze initiatiefnota opgesteld door het CDA, PVDA, en de PVV pleit voor een aanscherping van de al bestaande voetbalwet. De SBV heeft in eerdere perspublicaties aangegeven tevreden te zijn met het initiatief tot aanscherping. De FSV kan zich hierin totaal niet vinden en vandaar dit besluit.

Volgens de FSV moet er altijd gestreefd worden naar een naar een situatie waarin supporters zo optimaal mogelijk van Feyenoord, of voetbal in het algemeen, kunnen genieten zonder dat zich daarbij noemenswaardige incidenten voordoen.

Ondanks dat het streven naar ‘helemaal geen incidenten’ als onrealistisch bestempeld mag worden wanneer tienduizenden supporters samenkomen zijn wij van mening dat beide aspecten weldegelijk hand in hand kunnen gaan.

De ideeën die de FSV hierover heeft worden onder andere in het normalisatietraject waarin de FSV samen met de club en gemeente verwikkeld is besproken. Tevens is er op de achtergrond contact met de initiatiefnemers van de initiatiefnota en is de FSV in afwachting op een uitnodiging om in de gelegenheid gesteld te worden haar visie uit te leggen en de politici te behoeden voor wetgeving die op de langere termijn averechts zal werken.

De FSV is fel tegenstander van maatregelen bij het voetbal die niet in proportionaliteit staan tot dat wat elders in de wet als strafnorm wordt gezien. Daarbij is zij voorstander van het verbeteren van de behandeling van voetbalsupporters en een dadergerichte aanpak met proportioneel strenge straffen voor supporters die zich niet gedragen.

Bestuur FSV.

3 reacties op “Feyenoord Supporters Vereniging stapt uit Supportersplatform Betaald Voetbal

  1. Pierre Coppens

    Hoi, dit is een reacktie op die weer daar op.
    Ik wil gewoon normaal naar een wedstrijd toe en wil dat alles dat wat daarin mijn plezier bederft mag worden opgedoekt,opgepakt, en tijdens andere wedstrijden maar een parkeerplaats ergens in nederland mag gaan schoonmaken 1 uur voor de wedstrijd aanwezig zijn tot 1 uur na de wedstrijd daar zijn met het shirt van hun club voor de rest van hun leven zodat iedereen weet wat voor soort mens daar bezig is en waarom. Bescherm die mensen dan ook niet laat ze voor joker lopen voor een zo groot mogenlijk publiek. dit is toch wat ze wilden aandacht aandacht en aandacht. en fsv ga gewoon meedoen wij zijn tenslotte ook een groote club met veel aanhangers en jazeker daar zitten ook galbakken bij.

      /   Beantwoorden  / 
  2. dappere strijder

    mijn vraag was meer hoe het nu precies zit qua volksclub?
    de mensen die ik ken via mijn werk die uit Rdam komen zeggen dat Sparta de enige echte volksclub is en dat Feyenoord bestaat uit voornamelijk meelopers( die je ook bij ons heb ja ik weet het)
    Omdat dat echte Rotterdammers zijn en geen gasten uit Spijkenisse Charlois of andere randgemeenten neem ik ze wel serieus aangezien hun dat beter weten als ons buitenstaanders maar op die vraag krijg je van een Feyenoorder maar steeds geen concreet antwoord dus nog eenmaal is Sparta nu wel of niet de volksclub van Rdam??? thats all
    en zou het dan toch kunnen dat je net als bij ons en elke andere club waar dan ook ter wereld meelopers heb dus ook bij Feyenoord??
    ik heb al zoals eerder gezegd al 19 jaar een seizoenskaart (ook in de mindere tijden dus nee geen gloryhunter) dat kan ik wel van mezelf zeggen maar ben een jordanees en komt niet uit Hoorn of Zaandam zoals vele die dan zeggen ben echte mokummer en dus ajaxcied.zit in je bloed en van die inteelt supporters lopen er wel duizenden maar als je het over Feyenoord heb zijn het allemaal ras 010 ers en dat weiger ik te geloven ook daar komen een heleboel gasten uit de provincie.anders waren ze wel voor Sparta neem ik aan

      /   Beantwoorden  / 
    1. jarno

      het is maar net waar je de definitie “volksclub” plaatst. inderdaad, de meeste supporters van sparte wonen in de regio Rotterdam, die van Feyenoord meer landelijk. van de 30 auto`s die ik tegen komen hebben ze alle een Feyenoord item in de auto en geen een sparta (op Rottedam west na dan). opvallend wel dat spartanen een hekel aan Feyenoord hebben maar feyenoorders (op een enkele na) geen hekel aan sparta heeft. en nog wat. Spijkenisse is geen randgemeente van Rotterdam maar een zelfstandige gemeente.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.