Jordy Clasie pakt de handschoenen op

Er is wat concurrentie bijgekomen voor Jordy Clasie, maar de middenvelder is vastbesloten zijn uitstekende vorige seizoen een mooi vervolg te geven. Clasie draaide vorig seizoen een topjaar bij Feyenoord. De middenvelder loodste zijn club naar de tweede plaats in de Eredivisie. Daarnaast werd de 21-jarige speler zelfs al bekeken door voormalig bondscoach Bert van Marwijk. Dat smaakt naar meer, al is er nu natuurlijk een andere bondscoach.

Dit seizoen hoopt het talent opnieuw in de basis te belanden en een uitnodiging voor Oranje te bemachtigen. Clasie realiseert zich maar al te goed dat hij moet knokken voor zijn plek. Met John Goossens, Harmeet Singh en Ruud Vormer werden drie versterkingen voor op het middenveld gehaald, terwijl ook Tony Trindade nadrukkelijk aan de deur klopt. “Vorig seizoen heb ik achter me gelaten, dat telt niet meer. We hebben toen met het team een heel goed seizoen gedraaid en dat gaan we nu opnieuw proberen te doen. Hopelijk kan ik daarbij weer een belangrijke rol spelen.”

Natuurlijk zou de jeugdinternational graag voor het Nederlands elftal willen uitkomen, maar hij focust zich vooralsnog op Feyenoord. “Onder Bert van Marwijk werd mijn naam al bij Oranje genoemd, maar ik wil mezelf geen druk opleggen door te stellen dat ik er dit seizoen bij moet komen. Ik focus me volledig op Feyenoord, verder zie ik het allemaal wel. Al zou het natuurlijk prachtig zijn als ik een keer door de bondscoach word opgeroepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.