Eus Roovers over Die Grote Kale en z’n Wijffie

Schermafbeelding 2014-05-14 om 09.27.59Ik heb ze eigenlijk nooit gesproken, maar ik weet precies wie het zijn: ik heb ze in de loop der jaren vaak gezien. In Kiev, in Venlo, gewoon in De Kuip… En dus hebben we het over herkenbare mede-Legionairs… Schrijver Eus Roovers schrijft voor de website van de Feyenoord Supportersvereniging (FSV) dagelijks een stukje over het trainingskamp in Seefeld. Dit keer dus over Die Grote Kale en z’n Wijffie.

Trainen in Tirol – Die Grote Kale en z’n Wijffie
Bij Europese trips van Feyenoord zijn ze er normaal gesproken altijd bij: Erik en Anneke, in supporterskringen beter bekend als ‘Die Grote Kale en z’n Wijffie’. Dit keer in Seefeld zijn ze er niet. Die Grote Kale werd een paar maanden geleden ernstig ziek en moest al die tijd knokken voor zijn leven. En nu nog steeds. Z’n Wijffie staat hem dag en nacht terzijde en knokt met haar grote liefde mee.

Die Grote Kale en z’n Wijffie putten veel moed uit de steun die ze krijgen van andere Feyenoorders. Van medesupporters met wie gaandeweg een hechte vriendschap is ontstaan. Mensen die ze zonder Feyenoord waarschijnlijk nooit hadden leren kennen. Ooit tegengekomen in een hotelbar in Moskou, het uitvak in Györ, de tram in Turijn, een pub in Glasgow, een restaurant in Roosendaal of een biertentje in Istanbul. Feyenoord bracht hen bij elkaar.

Het geeft nog maar eens aan dat Feyenoord veel meer is dan alleen een voetbalclub. Feyenoord is kameraadschap, verbondenheid, er voor elkaar zijn in goede en slechte tijden, samen lachen en samen huilen.

Ook de club maakt vanuit Seefeld een gebaar naar de twee trouwe supporters. Dankzij de inspanningen van teammanager Bas van Noortwijk en materiaalman Carlo de Leeuw is een shirt geregeld met de handtekeningen van alle spelers.

Speciaal voor die Grote Kale en z’n Wijffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.