Concept Eredivisie: Feyenoord begint in Groningen, eindigt tegen Heracles

Schermafbeelding 2012-11-28 om 08.52.11Goed, het is allemaal nog niet definitief, maar de KNVB heeft dinsdagochtend het conceptprogramma betaald voetbal voor het seizoen 2016-2017 gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de Eredivisie voor Feyenoord begint met een uitwedstrijd tegen FC Groningen op zondag 7 augustus. Een week later (zondag 14 augustus) speelt de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst de eerste thuiswedstrijd tegen FC Twente of De Graafschap, afhankelijk van welke van deze twee clubs komend seizoen in de Eredivisie actief is. De Kuip is op zondag 23 oktober decor van de eerste Klassieker van het seizoen 2016-2017: Feyenoord – ajax. Een dikke maand eerder speelt Feyenoord haar eerste topduel van het nieuwe seizoen, uit bij PSV op zondag 18 september. Op zondag 26 februari 2017 komen de Eindhovenaren naar Rotterdam, terwijl ajax – Feyenoord op zondag 2 april 2017 op het programma staat.

Met de promotie van Sparta zijn er komend seizoen drie Rotterdamse clubs actief op het hoogste niveau van het betaalde voetbal. De eerste ontmoeting met een stadgenoot staat voor Feyenoord gepland op zaterdag 27 augustus, als Excelsior naar De Kuip komt. Feyenoord – Sparta wordt op zondag 4 december gespeeld, terwijl Feyenoord op 5 maart 2017 op bezoek gaat op Het Kasteel. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst speelt op zondag 7 mei 2017 in de op een na laatste speelronde van het seizoen de uitwedstrijd tegen Excelsior. Feyenoord speelt op zaterdagavond 17 december de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2016, thuis tegen Vitesse. De Rotterdammers hervatten de Eredivisie in het nieuwe jaar in Kerkrade, met een uitwedstrijd tegen Roda JC op zondag 15 januari 2017. De laatste speelronde van het seizoen 2016-2017 wordt afgewerkt op zondag 14 mei 2017. Feyenoord speelt die dag thuis tegen Heracles Almelo.

Het conceptprogramma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden besproken zijn door de KNVB, clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.