Video: Een agresseve Dudek?

Een van de sympathiekste spelers die de afgelopen 25 jaar voor Feyenoord heeft gespeeld, is in mijn ogen Jurek/Jerzy Dudek. Altijd een woordje voor de supporters, na uitwedstrijden altijd een bedankje naar het uitvak en ook nog eens goede prestaties. Daarom is het ook echt niet te begrijpen dat hij niet voor Polen in het doel stond op het WK in Duitsland, en dat hij zelfs niet eens geselecteerd was. Net zo vreemd is het dat Dudek bij Liverpool ook bijna niet speelt.

Dat moet toch een rare gewaarwording zijn voor iemand die er twee jaar geleden eigenhandig voor zorgde dat de Reds weer eens een Europese prijs in ontvangst mochten nemen. Ik kan me niet voorstellen dat er veel Liverpoolsupporters zijn die ooit vergeten hoe Dudek stond te bewegen tijdens de penaltyreeks… Toch is José Manuel Reina de eerste keeper voor trainer Benitez. Maar omdat Reina dit seizoen al een paar kostbare fouten heeft gemaakt, neemt de Dudek-lobby toe aan de Mersey. Daarom komt het extra slecht uit dat Dudek tegen een rode kaart (en dus een schorsing) is aangelopen in een wedstrijd van het tweede elftal van Liverpool. Dudek, en nu komt het verrassende: kreeg rood toen hij agressief reageerde op een tackle van een Everton speler. Nou is Everton – Liverpool een beladen wedstrijd, ook bij de reserves, maar ik kan me er zo weinig bij voorstellen: een agressieve Jerzy Dudek… Een verblijf bij Liverpool kan dus rare dingen met je doen: zou Dirk Kuyt over een tijdje een luie, niet werkende spits worden.

Bekijk hieronder een filmpje met de hoogtepunten van Dudek tijdens de Champions League-finale van 2005.

3 reacties op “Video: Een agresseve Dudek?

  1. Rutger

    Ik snap het ook niet. In feite heeft hij toch wel het belangrijkste aandeel gehad in het winnen van de CL destijds. Getuigt niet echt van waardering dat hij geen kans meer krijgt. Snap ook niet waarom Feyenoord hem niet heeft gehaald toen ze hem en geld aanboden voor Kuyt. Uiteindelijk heeft Liverpool ook maar 14,8 miljoen ofzo betaald. Dudek erbij was dus niet verkeerd geweest.

      /   Beantwoorden  / 
  2. bolleke vak w

    nee zeker niet beter als die timmer trouwens patrick zou onze 1 ste keus moeten zijn en daarna die egyptenaar we hebben geen poen maar halen wel timmer dudek had je kunnen betrekken met kuyt die wil graag naar rotterdam

      /   Beantwoorden  / 
  3. Chesz

    heeft iemand een video hiervan gezien? pls share the link :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.