Met de bus naar NEC – Feyenoord, oude tijden herleven

Het begint weer een beetje op de "goeie ouwe tijd" (not) te lijken, waarbij vrijwel elke uitwedstrijd een bus/trein-combi was. Nadat men van de week in Tilburg al duide-lijk maakte dat we alleen als busvolk welkom zijn bij Wil-lem II – Feyenoord, hebben nu ook de Nijmeegse autoriteiten laten weten dat de uitsupporters bij NEC – Feyenoord (26/11, 12.30 uur) alleen met een verplichte buscombi mogen komen.

Dit bericht las ik op de site van de Feyenoord Supportersvereniging

Feyenoord-supporters die op zondag 26 november aanstaande (12.30 uur) de wedstrijd NEC-Feyenoord willen bijwonen zullen hiervoor gebruik moeten maken van verplicht busvervoer. De Nijmeegse autoriteiten hebben voor deze wedstrijd voor de Rotterdamse aanhang de buscombiregeling verplicht gesteld. Daarmee komt een einde van een reeks van jaren dat het Legioen op eigen vervoer naar ‘de oudste stad van Nederland’ kon reizen.

Vorig seizoen deden zich rond het treffen tussen beide clubs enkele vechtpartijtjes voor op de zogenaamde Hazekamptribune- het deel van Het Goffertstadion waar zich de harde kern van NEC bevindt. Feyenoord-supporters hadden zich toegang verschaft tot dit deel van het stadion. Na afloop van de wedstrijd kwam het tot kleine opstootjes buiten het stadion. Door deze incidenten zijn de verhoudingen tussen supporters van beide clubs verscherpt, hetgeen dus de directe aanleiding vormt voor het opleggen van een combiregeling.

Feyenoord, dat beseft dat haar uitkaarthouders niet betrokken waren bij de incidenten, respecteert het Nijmeegse besluit. Om het combileed enigszins te verzachten wordt een groot deel van de aanhang in staat gesteld met de bus vanaf Heteren te vertrekken. Het overige deel van de supporters dat de wedstrijd wil bezoeken heeft de keuze uit de opstapplaatsen Rotterdam en Utrecht. De voorverkoop voor deze wedstrijd start op woensdag 8 november voor de houders van een Diamondcard. Als de regeling zonder problemen verloopt, is de kans groot dat bij een volgende wedstrijd in Nijmegen weer een vrij-vervoersregeling van kracht zal zijn.

Overigens heeft Feyenoord vandaag de KNVB gevraagd te bemiddelen bij het probleem dat is ontstaan rond de wedstrijd Willem II-Feyenoord op zondag 12 november. Maandag werd bekend dat Feyenoord-supporters worden verplicht per buscombi naar Tilburg te reizen. Feyenoord heeft haar medewerking hieraan geweigerd omdat er volgens de Rotterdamse club geen plausibele argumenten aanwezig zijn voor een dergelijke veiligheidsmaatregel. De Feyenoord Supportersvereniging heeft inmiddels supporters-koepelorganisatie SOVS ingeschakeld.

Eén reactie op “Met de bus naar NEC – Feyenoord, oude tijden herleven

  1. F F R

    waarom is het uitvak de dupe? aat ze dan zorgen dat er geen losse kaarten verkocht worden, dan kunnen er ook geen Feijenoorders in verkeerde vakken zitten. zo werkt dat in de kuip tog ook!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.