Categorie: "Algemeen"

Flores definitief niet naar Feyenoord

Schermafbeelding 2015-04-02 om 11.07.37Ik hield na de komst van Steven Berghuis al niet echt veel rekening meer met zijn komst, maar het kan maar duidelijk zijn: Édison Flores komt definitief niet naar De Kuip. De aanvaller uit Peru werd nadrukkelijk in verband gebracht met Feyenoord, maar hij gaat naar Denemarken, waar hij een contract heeft getekend bij Aalborg BK. De huidige nummer vier van de Super Ligaen maakt op de officiële website van de club melding van de komst van de 22-jarige Flores, die is overgenomen van Universitario. Bij die club zag Martin van Geel Flores onlangs nog live aan het werk, maar na dit bezoekje besloot de technisch directeur van Feyenoord om de Peruviaan niet te halen. Volgens Van Geel miste Flores nog de duelkracht en de intensiteit en had hij het moeilijk met het voetballen onder weerstand.

Geen basisplaats voor Berghuis, mogelijk wel speeltijd

Schermafbeelding 2015-09-09 om 10.13.06Feyenoord opent het seizoen zondag met een wedstrijd tegen FC Groningen en de Rotterdammers hebben het traditioneel lastig in het hoge noorden. Trainer Giovanni van Bronckhorst verklapt alvast dat Steven Berghuis niet in de basis begint, waardoor Jens Toornstra zijn plek voorlopig behoudt. “Berghuis is verder ten opzichte van Eljero Elia vorig jaar. Hij heeft de voorbereiding bij Watford meegemaakt. Het is alleen te vroeg om hem meteen te brengen”, tekent Voetbal International op uit de mond van de oefenmeester. Dat Feyenoord de strijd om de Johan Cruijff Schaal verloor van PSV baart de coach geen zorgen. “Als je voor het eerst in zes maanden verliest, heb je toch iets goed gedaan.”

Geen FOX te zien bij KPN? Groningen-Feyenoord in het gedrang?

Oh jee… dit kon wel eens slecht nieuws zijn voor Feyenoorders die zondag hopen onze club te volgen op tv… FOX Sports is vanaf zaterdag 18.00 uur niet meer beschikbaar voor televisie-abonnees van KPN. Dat meldt onder meer de NOS. De sportzender verbiedt het telecombedrijf vanaf die tijd de programma’s nog door te geven, liet FOX vrijdagavond weten na afloop van een gesprek met KPN.

Zo’n 200.000 van de 2,2 miljoen KPN-klanten hebben een abonnement op FOX, weet het Algemeen Dagblad. FOX is overigens wel zo coulant om KPN toe te staan dat de seizoensouverture mag worden uitgezonden. Om 20.00 uur beginnen PEC Zwolle en NEC aan het nieuwe seizoen.

Mij onbekende oud-Feyenoorder op proef bij Manchester United (?!)

Schermafbeelding 2016-02-26 om 14.53.21Liandro Martis… niet echt een naam die veel Feyenoorders bekend zal voorkomen. Toch is ook dit een exponent uit de Feyenoord-jeugd. En mogelijk één waar we nog veel van gaan horen. Manchester United heeft het twintigjarige talent op proef genomen. Martis liep de laatste maanden stage bij Tranmere Rovers en Oldham Athletic. Bij laatstgenoemde club maakte hij veel indruk tijdens de voorbereiding en daar kreeg ook de scouting van Manchester United lucht van. Martis heeft zich maandag aangesloten bij de beloften van Manchester United, die net als onder meer Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney en Daley Blind trainen op Carrington.

Voor iedereen die niet gaat: Feyenoord – PSV

Schermafbeelding 2015-04-01 om 17.03.52Voor de mensen die geen kaartje hebben voor vanavond: De wedstrijd tussen Feyenoord en PSV om de Johan Cruijff Schaal is zondagavond live te zien op zowel SBS6 als FOX Sports. De uitzending van FOX Sports begint om 17:00 uur, een uur voor de aftrap, met een uitgebreide voorbeschouwing. Op SBS6 begint de uitzending om 17:30 uur.

Feyenoord – PSV is uiteraard ook te volgen via de live updates van @Feyenoord op Twitter.