Categorie: "supporters"

De Kromme gunt Het Legioen een kampioenschap

Schermafbeelding 2014-03-03 om 22.12.58We hopen er met z’n allen al jaren op en ook Willem van Hanegem vindt het de hoogste tijd dat Feyenoord weer eens kampioen van Nederland wordt. De hondstrouwe achterban van de club uit Rotterdam-Zuid verdient dat, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal Inside. “Het Legioen… Een beter legioen bestaat niet. Of je nu als een drol speelt of niet, die mensen zitten er toch allemaal. Laat staan als je heel goed speelt, dan kan het helemaal niet op”, steekt De Kromme van wal. “Voor die mensen wordt het nu eens tijd dat ze kampioen worden. Ik geloof dat ze in de laatste veertig jaar één of twee keer kampioen geworden zijn. Dat is toch… Dat is in- en intriest.”

Schitterend initiatief: de Firenoord-sticker voor op ajax-brandblussers

Mooi man: erg herkenbaar, de ergernis van de neven Gian Knaape en Robert van Kempen, die zich al tijden kapot ergerden aan brandblussers met de merknaam ajax erop. ”Naast een deur in mijn appartementencomplex hing er één. Daar moesten we wat aan doen. De Firenoord-sticker was geboren,” aldus Van Kempen. Het idee om de brandblusser te pimpen was er al al een tijdje. ”We komen al jaren bij Feyenoord, en als supporter word je gek van de naam ajax”, lacht Robert, die samen met zijn neef de Firenoord-sticker heeft bedacht, die precies geschikt is om de naam Feyenoord over de brandblusser te plakken.

KLASSE!!! Campagne Feyenoordarts levert al ruim 10.000 euro op voor kankeronderzoek

Schermafbeelding 2015-05-19 om 09.52.53De veiling van de wedstrijdshirts van Feyenoord heeft meer dan 10.000 euro opgeleverd voor de campagne Support Casper. Met deze campagne wordt geld opgehaald voor het onderzoek naar alvleesklierkanker, gedaan door Feyenoord-clubarts Casper van Eijck. De geveilde shirts werden gedragen in het thuisduel met FC Twente (5-0 winst).Het hoogste bod (2500 euro) werd uitgebracht op het shirt van aanvoerder Dirk Kuyt. Ook de aanvoerdersband en de bal leverden een hoog bedrag op, net zoals de tenues van Rick Karsdorp, Sven van Beek en Michiel Kramer.

Dus dát was dat vliegtuig boven De Kuip gisteren…

Schermafbeelding 2014-12-16 om 11.53.39Een Boeing 787 van KLM vloog zondagmiddag een rondje over Rotterdam. De Dreamliner kwam onder meer over een volle Kuip tijdens de wedstrijd Feyenoord – FC Twente. In het stadion, maar ook na afloop op Twitter reageerden supporters geschrokken en verbaasd over het moment. Die reacties komen volgens een woordvoerder van KLM vooral door de afwijkende route van de vlucht. “Dan kan ik me best voorstellen dat je daar van opschrikt als hier normaliter nooit een vliegtuig komt”, zegt ze tegen RTV Rijnmond. De woordvoerder benadrukt dat de vlucht voldeed aan alle veiligheidseisen. Het was de zogenoemde welkomstvlucht van het Dreamliner-toestel. De vlucht ging van Schiphol naar Zeeland en weer terug. Bij de politie in Zeeland kwamen ruim tien meldingen binnen van verontruste bewoners.

Ik wíst het! Nergens anders in de Eredivisie is het zo lang spannend als bij Feyenoord…

Schermafbeelding 2013-11-22 om 11.44.57De meeste Feyenoordsupporters zullen er in de loop der jaren wel aan gewend zijn geraakt: bij onze club kun je zelden halverwege al rustig achterover gaan zitten. Een ruime voorsprong bij rust? het komt weleens voor, maar dat is absoluut geen zekerheidje bij Feyenoord, zelfs niet als we thuis spelen tegen een degradatiekandidaat… Ook dit seizoen is het niet anders, bewijzen de cijfers: Feyenoord presteert momenteel verdienstelijk met een derde plek in de competitie, maar week in week uit moet de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst hier hard voor vechten. Maar liefst 11 van de 12 competitieduels waren nog niet beslist, toen het laatste kwartier inging.

Minuut stilte voor Feyenoord – FC Twente

Schermafbeelding 2015-11-06 om 12.10.35Het Nederlandse voetbal staat komend weekeinde toch stil bij de gebeurtenissen in Parijs. De KNVB kondigt aan dat er voor alle wedstrijden in de Eredivisie en Jupiler League een minuut stilte in acht wordt genomen, waaronder Feyenoord – FC Twente zondag. In eerste instantie zou er geen minuut stilte plaatsvinden. “Het oorspronkelijke idee was dat Oranje afgelopen dinsdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Duitsland namens het gehele Nederlandse voetbal stil zou staan bij de trieste gebeurtenissen in Parijs”, zegt directeur Bert van Oostveen. “Omdat dit door de afgelasting in Hannover niet kon, doen we het nu alsnog. We vinden het namelijk te ingrijpend om het zomaar te laten passeren.”

Sinterklaas-CD cadeau bij Feyenoord Kameraadjes

Schermafbeelding 2015-11-20 om 10.11.45Het zal ook jullie niet ontgaan zijn: Sinterklaas is in het land. De goedheiligman doet er alles aan om naar een wedstrijd van Feyenoord te komen in De Kuip. Supportertjes die nu lid worden van Kameraadjes ontvangen naast het lidmaatschap de supersint CD als cadeau. De Feyenoord Juniorclub Kameraadjes is de officiële Juniorclub van Feyenoord en de Feyenoord Supportersvereniging voor alle jeugdige Feyenoord-fans tot en met 14 jaar.