Categorie: "supporters"

Zonde Feyenoord, daar had echt meer in gezeten

Schermafbeelding 2014-09-30 om 21.09.59S H I T

Het is niet gelukt… Feyenoord is er niet in geslaagd voor het eerst in jaren en jaren twee keer achter elkaar te winnen in Europees verband. Jullie zullen het waarschijnlijk allemaal hebben gezien: 3-1 voor Rijeka. En voor de mensen die het niet gezien hebben: een uitslag die het beeld vertekent: Het spel van de formatie van Fred Rutten was grote delen van de wedstrijd echt niet onaardig. De kansen kwamen er ook wel, maar als je die er dan niet in krijgt… Dan wordt het een lastig verhaal om een punt (of drie) mee terug naar Rotterdam te nemen. Het kan natuurlijk gebeuren dat je met Karsdorp (die ik toch in het verleden bij de jonkies alleen op het middenveld heb zien spelen) een paar verdedigende steken laat vallen, maar dan moet je zelf op z’n minst ook een paar keer ‘voetballend’ scoren, naast die schitterende vrije trap van Toornstra.

Mooi filmpje over Het Legioen (even in de sfeer komen voor Rijeka – Feyenoord)

OPROEP: gedraag je in Kroatië!

Schermafbeelding 2013-07-15 om 10.45.07Er zijn nogal wat Feyenoorders in Kroatië, waar Feyenoord vanavond tegen Rijeka speelt. Ik snap dat die niet allemaal online komen om de Feyenoordblog te lezen, maar voor wie dat wel doen, deze oproep:

Gedraag je jongens! De UEFA kijkt mee en het is geen geheim dat Feyenoord onder een vergrootglas ligt, aangezien het in het verleden nogal eens uit de klauwen is gelopen. Geef ze geen stok om mee te slaan! Als er iets is wat we niet kunnen gebruiken zijn het enorme boetes, wedstrijden zonder (uit)supporters of zelfs uitsluiting…

Oud-Willem II-speler geeft Feyenoordsupporters een tip voor ‘Rijeka uit’

Schermafbeelding 2014-10-21 om 23.30.17Morgen is het zover, dan neemt Feyenoord neemt het in Kroatië op tegen HNK Rijeka in de Europa League. Fred Rutten en z’n mannen gaan op zoek naar de tweede zege in de groepsfase van het toernooi. Het belooft een heet avondje te worden, weet ook Sergio Zijler, de enige Nederlandse voetballer ooit die (in 2011) onder contract stond bij Rijeka.  Wanneer Zijler met Rijeka een wedstrijd had verloren, kon hij maar beter niet de stad in gaan. ‘De Kroatische fans zijn gek’, zegt hij in gesprek met Metro. ‘Als ze ons zouden zien, konden we wel een in de problemen komen, dus ik bleef braaf thuis.’  Toch kijkt Zijler met overwegend positieve gevoelens terug op zijn verblijf in Kroatië. Ook denkt hij dat de supporters van Feyenoord een leuk verblijf zullen hebben in het land.

Feyenoord-ambassadeur opent miniatuur-versie van De Kuip

Schermafbeelding 2014-01-31 om 16.03.44Naar De Kuip? Dat kan nu ook in het klein! Feyenoord-ambassadeur Gerard Meijer heeft namelijk afgelopen vrijdag (samen met stadiondirecteur Jan van Merwijk) een maquette van De Kuip geopend in Miniworld in Rotterdam. ‘Het is prachtig dat De Kuip een plek heeft gekregen in Miniworld’, vertelde Meijer bij die gelegenheid. ‘Het stadion is al 55 jaar een belangrijk onderdeel van mijn leven.’ Twaalf medewerkers van Miniworld hebben tien maanden gewerkt aan de maquette van De Kuip. Marc van Buren, directeur van de Rotterdamse attractie, is zeer tevreden met het eindresultaat. ‘Het team heeft een geweldige prestatie neergezet. De kleine Kuip bestaat uit karton en is helemaal met de hand gemaakt.’

Supporters opgelet: vanavond supportersfeest FSV!

Schermafbeelding 2014-09-23 om 10.54.35Nog geen plannen voor vanavond? Dan heb ik goed nieuws: vanavond houdt de Feyenoord Supportersvereniging (FSV) namelijk een supportersfeestavond met muziek en een hapje en een drankje. Daarbij zullen Jan Boskamp en René van der Gijp door presentator Frank Vijg in een vragenuurtje aan de tand gevoeld worden over het huidige Feyenoord. Leden die zicht ingeschreven hebben kunnen op vertoon van hun nieuwe 2014-2015 ledenpas gratis naar dit evenement. Overige supporters kunnen voor een klein bedrag a € 2,50 hun toegangsbewijs aan de deur kopen (zolang het nog niet vol is).

FSV Supportersfeestavond; donderdag 16 oktober aanvang 20.00 uur einde 00.00 uur.   Adres: Van Zandvlietplein 1, Comfort Lounge (gelegen tussen Maasgebouw en autopoort).

Video: Verhalen van Staal en Steen – De Kuip

Feyenoord – Heracles: scheidsrechtersinformatie en kaartverkoop

Schermafbeelding 2014-03-12 om 22.39.54De KNVB heeft Danny Makkelie aangesteld als scheidsrechter voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo van aankomende zaterdag. Hij wordt bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Langkamp en Diks. Vierde official is de heer Berben. Feyenoord – Heracles Almelo wordt aanstaande zaterdag 18 oktober om 19.45 uur gespeeld in De Kuip.

In de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo hoopt Feyenoord de lijn door te trekken van de laatste week voor de interlandperiode, waarin werd gewonnen van Go Ahead Eagles, Standard Luik en FC Groningen. Steun jij de ploeg van trainer Fred Rutten in de jacht op de derde competitiezege op rij? Bestel dan nu direct een kaart en verzeker jezelf van een plek in De Kuip via www.feyenoord.nl/tickets.

Rotterdamse derby voor uitverkocht huis

Schermafbeelding 2013-11-12 om 09.42.07Het duurt nog even voordat het zover is, maar het is nu al zeker dat het een volle bak is. De Rotterdamse voetbalderby tussen Excelsior en Feyenoord wordt pas op 6 december gespeeld, maar is nu al uitverkocht. Eind vorige week zijn de laatste kaartjes voor de thuisvakken in stadion Woudestein verkocht. Verwacht wordt dat ook het uitvak uitverkocht zal zijn. (…het zou in ieder geval een godswonder zijn als dat niet het geval is…)

Feyenoord is dit seizoen de enige club die het uitvak altijd vol krijgt.

Hoe goed ken jij onze club? Schrijf je in voor Professor Feyenoord 2014!

Schermafbeelding 2013-10-10 om 23.06.09Op vrijdagavond 28 november wordt voor de 10e keer om de titel ‘Professor Feyenoord’ gestreden. Een jubileumeditie! Dat wordt dus een speciale gebeurtenis, met speciale gasten en extra prijzen. Wie gaat de huidige Professor Kees van Gent opvolgen? Kees zelf, één van de andere ‘oud-Professoren’ of komt er een nieuwe naam op de professorenmantel? Noteer nu alvast de jubileumavond in je agenda: vrijdagavond 28 november, dus: traditiegetrouw op de laatste-vrijdag-van-de-maand-november. Deze jubileumeditie wordt uiteraard gepresenteerd door Frank Vijg, er zijn bijzondere gasten en koppels, èn extra prijzen!