Categorie: "supporters"

Tonny Vilhena: aangeslagen na bijna confrontatie met ‘fans’

Schermafbeelding 2014-09-09 om 11.06.55Ook ik vind het jammer dat hij over een jaar de deur uit dreigt te lopen zonder dat Feyenoord er iets aan over houdt, maar dit kan nooit de bedoeling zijn… Tonny Vilhena is zwaar aangeslagen na een incident zaterdag, waarbij enkele supporters de confrontatie met de middenvelder zochten. Vilhena werd zwaar beledigd en uiteindelijk was het aan wat oudere fans, Lex Immers en Immers zijn vader te danken dat het niet in een ordinaire knokpartij resulteerde. Het verhaal is bekend: Vilhena weigert vooralsnog zijn contract met Feyenoord te verlengen en dat zit veel fans nog steeds dwars. Het contract van de twintigjarige middenvelder loopt over minder dan een jaar af. Volgens het dagblad staat Vilhena nog steeds niet open voor een nieuw contract in De Kuip,

Openingswedstrijd Feyenoord – Southampton uitverkocht

Schermafbeelding 2014-07-29 om 21.20.13De openingswedstrijd van het seizoen 2015-2016 van Feyenoord tegen Southampton wordt gespeeld in een uitverkochte Kuip. Alle beschikbare kaarten voor het vriendschappelijke duel op donderdag 23 juli (20.00 uur) aanstaande werden donderdag, een dag na de start van de kaartverkoop, verkocht. Seizoenkaarthouders hebben automatisch toegang tot de openingswedstrijd. Ronald Koeman en Graziano Pellè kunnen zodoende rekenen op een warm onthaal in een volle Kuip, waar beiden een succesvolle tijd kenden. De 52-jarige coach leidde Feyenoord tweemaal naar de voorronde van de Champions League, terwijl Pellè in twee seizoenen liefst vijftig keer scoorde in het rood-wit. Het tweetal beproeft sinds afgelopen seizoen hun geluk in Southampton, waar ook Erwin Koeman en Jan Kluitenberg (beiden eveneens ex-Feyenoord) onder contract staan.

Warm… nee.. snikheet welkom voor Dirukkie Kuyt op Varkenoord

Schermafbeelding 2014-04-29 om 15.10.35Bloedheet was het en dus heeft Dirk Kuyt vandaag letterlijk en figuurlijk een warm welkom (terug) gekregen bij Feyenoord. De 34-jarige aanvaller werd op Varkenoord begroet door honderden fans die rijendik langs het veld stonden. Toen Kuyt rond 10.15 uur in zijn oranje trainingsshirtje het veld opstapte, werd hij luidkeels toegezongen door de supporters die tevens fakkels en vuurwerk afstaken. De Katwijker reageerde op de van hem bekende wijze, met twee duimen omhoog.

Ook aftrap Feyenoord-broederstrijd flink vervroegd!!!

Schermafbeelding 2015-07-01 om 21.32.28Het is wat, die hitte…

De oefenwedstrijd van Feyenoord tegen Sportclub Feyenoord van aanstaande zaterdag wordt vervroegd naar 11.00 uur. Deze beslissing is genomen in verband met de verwachte warmte. Volgens de voorspellingen kan het kwik zaterdag tot ruim boven de 30 graden Celsius stijgen. Ook het tijdstip van op Varkenoord aanwezige Feyenoord Soccer Schools (FSS) is hierdoor vervroegd. Aanvankelijk zou de eerste oefenwedstrijd van Feyenoord van het nieuwe seizoen zaterdag aanvangen om 14.30 uur.De poorten van sportcomplex Varkenoord zijn zaterdag vanaf 9.00 uur geopend. Na afloop van de wedstrijd gaan de hekken om 15.00 uur dicht.

Eerste training met Kuyt donderdag om 10.00 uur

Schermafbeelding 2015-04-10 om 12.11.32Feyenoord werkt donderdag om 10.00 uur de eerstvolgende training af op Varkenoord. Tijdens deze training, die vrij toegankelijk is voor supporters, zal Dirk Kuyt voor het eerst aansluiten bij de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst. In verband met de verwachte drukte zullen de spelers donderdag met busjes vanuit De Kuip naar het trainingsveld rijden, om op die manier onveilige situaties bij het oversteken van de weg richting Varkenoord te voorkomen.

LET OP – LET OP Feyenoord past trainingsschema aan LET OP – LET OP

Schermafbeelding 2014-03-07 om 09.55.24Deze week naar de training? LET OP: De Feyenoord trainingen van donderdag en zaterdag zijn een halfuur vervroegd. Niet om half elf maar om tien uur zal Dirk Kuyt zijn rentree maken op het trainingscomplex van Varkenoord. Feyenoord verwacht een volksoploop op de dag dat Kuyt begint aan de voorbereiding op het seizoen 2015/2016. De aanvaller meldt zich woensdag bij Feyenoord voor enkele tests. Op donderdag traint hij voor het eerst mee, een half uurtje eerder dus!

Feyenoord oefent tegen Fortuna Düsseldorf en VVV

Schermafbeelding 2014-06-12 om 08.51.27Feyenoord oefent tijdens het trainingskamp in Oostenrijk tegen Fortuna Düsseldorf. De Duitse ploeg uit de tweede Bundesliga is op zondag 12 juli de tegenstander in Kufstein. Ook voor 18 juli is er een nieuwe tegenstander gevonden. Niet FC Dordrecht, maar VVV-Venlo is dan de tegenstander in Halsteren. Feyenoord is op woensdag 8 juli te gast op Sportplatz Kematen, waar het die dag de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding speelt. Tegenstander SV Kematen is actief in een van de landelijke divisies in Oostenrijk. De ontmoeting met Fortuna Düsseldorf, een club die uitkomt in de Tweede Bundesliga en die evenals Feyenoord in Oostenrijk verblijft, vindt plaats in de Kufstein Arena in Kufstein.

Feyenoord – Southampton: live op FOX Sports

Schermafbeelding 2015-06-30 om 10.33.11Na het trainingskamp is Oostenrijk hervat Feyenoord de voorbereiding in Nederland vermoedelijk een oefenduel met FC Oss, dat FC Dordrecht vervangt op 18 juli. In De Kuip staat daarna op donderdag 23 juli (om 20.00 uur) het prachtige affiche tegen het Southampton van Ronald Koeman en Graziano Pellè op het programma. Mocht je nou niet in de gelegenheid zijn om naar die wedstrijd toe te gaan, wanhoop niet: het duel wordt live uitgezonden op FOX Sports.

Geen Dordt, maar FC Oss voor Feyenoord (…of gooit FC Den Bosch roet in het eten?)

Schermafbeelding 2015-06-30 om 10.24.51Feyenoord zou op 18 juli, de dag voor de Open Dag in De Kuip, in Halsteren een oefenpotje spelen tegen FC Dordrecht. De politie ontving echter signalen dat fans van NAC in en rond Halsteren de confrontatie wilden aangaan met Dordt-supporters. Een soort onderlinge degradatie-knokpartij dus…

De burgemeester kon niets anders dan het negatieve advies opvolgen en de oefenpot te verbieden. Inmiddels zou Feyenoord echter al in gesprek zijn met een vervangende club: FC Oss. Het zal mij benieuwen, want misschien is er nu wel een mafkees van FC Den Bosch die ergens een berichtje op internet zet dat hij met wat maten wil gaan vechten met FC Oss-fans. Dan wordt het vast hetzelfde liedje… Gezellig joh: oefenvoetbal in Nederland.

Feyenoord speelt oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf

Altijd leuk… oefenwedstrijden van Feyenoord tegen Duitse clubs…
Schermafbeelding 2015-06-30 om 10.08.40
En er zit er eentje aan te komen: Feyenoord speelt tijdens het trainingskamp in Oostenrijk namelijk in ieder geval tegen Fortuna Düsseldorf. Gio en z’n mannen vertrekken aankomende maandag naar Seefeld voor een trainingskamp van één week. Tegelijkertijd arriveren ook de Duitsers in dat gebied. Het oefenduel wordt op zondag 12 juli gespeeld om 16.00 uur, zo meldt de tweede Bundesliga-club zelf op haar officiële website. Feyenoord wil nog één keer oefenen op het trainingskamp in Seefeld, vermoedelijk op woensdag. De tegenstander is nog niet bekend, al werd er eerder wel gespeculeerd over wedstrijden tegen Dinamo Kiev en Olympiakos.