André Hazes in Feyenoordshirt

Dit berichtje is bedoeld als reactie op de reacties die binnen zijn gekomen op mijn topic ‘Artiesten voor Feyenoord – ajax’. Een grapjes noemde André Hazes als mogelijke artiest, waarna er wat onduidelijkheid ontstond over de club waar het hart van de volkszanger lag. Onduidelijkheid die waarschijnlijk alleen maar verder wordt gevoed door deze foto… Een foto uit de oude doos, waar Hazes toch echt gehuld is in een héél mooi shirt.

Dat Hazes een echte amsterdommer was, staat vast, maar volgens mij was hij niet echt een ras-ajacied ofzo, in tegenstelling tot die engbek van een Rene Froger. Ik heb weleens gelezen dat hij eigenlijk supporter was van fc amsterdam, dat vroeger een profclub was. Verder stond hij natuurlijk bekend als fervent Nederlands Elftalsupporter. Als Hazes echt een ajax-supporter was geweest, dan had hij toch ook wel nummers geschreven voor die club, naast of in plaats van zijn Nederlands Elftal-hits als: ‘Wij houden van Oranje’.

Hoe dan ook: ik ben van mening dat Hazes een beetje boven alle partijen staat en niet zozeer door één club geclaimd kan worden. Zijn nummers spreken mensen uit alle lagen van de bevolking aan en dus ook supporters van alle clubs… Misschien dat deze link wat meer duidelijkheid geeft. De zwartwit-foto is overigens gemaakt bij de afscheidswedstrijd van Willem van Hanegem. Hier verzorgde Hazes, een groot fan van De Kromme een optreden.

17 reacties op “André Hazes in Feyenoordshirt

 1. Jakob Jan

  Een tijdje geleden is ook al bekend geworden dat André Hazes een hele tijd lid is geweest van de Feyenoord supportersvereniging. Dit zegt genoeg denk ik!!! :D

    /   Beantwoorden  / 
 2. feyenoorder

  Heeft deze foto niet te maken met de afscheidswedstrijd van Willem van Hanegem? Heeft H6 toen niet iets gezongen of zo?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jordy

  Ik wist niet dat feyenoord toen in de 1e divisie speelde

    /   Beantwoorden  / 
 4. Henk

  Ja dit was inderdaad tijdens de afscheidswedstrijd van Wim van Hanegem

    /   Beantwoorden  / 
 5. gvk

  een Feyenoordfan kan onmogelijk voor Oranje zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 6. feyenoordinhethart

  dat shirt staat echt iedereen mooi

    /   Beantwoorden  / 
 7. Evelyne

  Een FR-fan kan best wel voor Oranje zijn…alleen moet het team dan niet uit louter 019+1 figuren bestaan..Volgens mij was André Hazes een echte Ajaxied.

    /   Beantwoorden  / 
  1. yid army

   Nee lulo, wat staat er nou in dit stukje? H6 was/is een 010 supporter,

     /   Beantwoorden  / 
 8. Rinus

  Ik heb zelfs nog een oude vak-S seizoenskaart met handtekening van Hazés!

    /   Beantwoorden  / 
 9. AJAX-fan

  deze blog maker is egt fking triest!!! met je kinder praatjes als amsterdommer egt fking kansloos ik heb een fking hekel aan die kut kakkerlakken feyenoorders maar ik ben niet zo triest dat ik de naam niet kan uitspreken baby en dat jij nou meteen iedereen haat die voor ajax is egt super triest! ik vind ramon sluiter een geweldige tenniser maar hij is ook die hard feyenoorder, so wat?? egt kleine kindjes die feyenoorders en dat zie je ook op het veld

    /   Beantwoorden  / 
 10. DennisDW

  oh ja…joh wat interessant ajax-fan!

    /   Beantwoorden  / 
 11. H6

  HAZES WAS EEN FEYENOORDER!

    /   Beantwoorden  / 
 12. nathalie

  hallo mensen!! DE volkszanger van HEEL nederland.. ga niet voor hem beslisse voor wie hij was als je daar niks van af weet en ga elkaar lekker uitschelden voor iemand die er zelf niks meer over kan zeggen!! ik ben een echte rotterdammer en echte hazes fan!! WTF??

    /   Beantwoorden  / 
 13. Amber

  Oké hier ontbreekt helaas voor jullie een heeel klein stukje..

  Ik ben een hele grote fan van Hazes ookal ben ik 15, en omdat ik veel naar optredens ga kennen Roxeanne en Dré Jr. Mij ook.

  Dus hopelijk mag ik het jullie even uit komen leggen. xD

  André heeft voor Willem van Hanegem gezongen toen hij afscheid nam, en heeft toen uit respect voor Willem dat shirt aan getrokken.

  Als je de documantaire ”Zij geloofd in mij” bekijkt, geeft Hazes dit ook aan.

  En zegt hij ook dat HEEL zijn hart bij Ajax licht. Sorry maar het is zo!

  Maaar.. Ookal is Hazes voor Ajax, hij heeft Feyenoord nooit belachelijk gemaakt en hij heeft toch jullie club tenu aan gehad!

  En het gaat toch om zijn muziek en de lessen die je uit zijn muziek haalt, en niet om welke club het gaat?:)

  Hazes is en blijft gewoon de Nederlandse legende.

    /   Beantwoorden  / 
 14. rweens

  ANDRE HAZES WAS AJACIED IN HART EN NIEREN.
  hij was alle jaren misschien 1 a 2 keer te vinden in de kuip.
  maar de rest van zijn leven altijd doorgebracht in De ArenA !
  als ajax niet een deel uitmaakte van zijn leven. liet nieamand het afscheid daar houden ! AFCA Hazes hoorde gewoon in vak 410

    /   Beantwoorden  / 
 15. real afca

  Hazes is een echte ajacied, alleen was hij niet zo van de haat richting r.dam, deed gewoon een shirtje op het afscheid van de kromme aan, en had zo iets van so what? Hij zag daar totaal geen kwaad in , kunnen die doorgsnoven mongolen van bijde kanten een groot voorbeeld aan nemen!!

    /   Beantwoorden  / 
 16. Akki

  Andre komt uit n FC Amsterdam familie, Ajax was voor de rijkere mensen, een echte 010 fam was ie niet hij j deed t gewoon voor de lol en als eerbetoon aan willen, nou dit is hoe het echt zit

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.