Categorie: "transfers / geruchten"

Flores definitief niet naar Feyenoord

Schermafbeelding 2015-04-02 om 11.07.37Ik hield na de komst van Steven Berghuis al niet echt veel rekening meer met zijn komst, maar het kan maar duidelijk zijn: Édison Flores komt definitief niet naar De Kuip. De aanvaller uit Peru werd nadrukkelijk in verband gebracht met Feyenoord, maar hij gaat naar Denemarken, waar hij een contract heeft getekend bij Aalborg BK. De huidige nummer vier van de Super Ligaen maakt op de officiële website van de club melding van de komst van de 22-jarige Flores, die is overgenomen van Universitario. Bij die club zag Martin van Geel Flores onlangs nog live aan het werk, maar na dit bezoekje besloot de technisch directeur van Feyenoord om de Peruviaan niet te halen. Volgens Van Geel miste Flores nog de duelkracht en de intensiteit en had hij het moeilijk met het voetballen onder weerstand.

FC Basel wil Jean-Paul ‘Milionen-FLOP’ Boëtius zo snel mogelijk kwijt…

Schermafbeelding 2013-09-30 om 12.52.01Ik denk dat we kunnen stellen dat zijn transfer hem niet heeft opgeleverd wat hij er van verwacht had… Het lijkt erop dat Jean-Paul Boëtius zijn langste tijd bij FC Basel gehad heeft. Volgens de Zwitserse krant Blick ligt de toekomst van de 22-jarige Nederlander niet in Bazel: de aankoop van 2,5 miljoen euro speelde slechts 12 competitiewedstrijden en ook zondag zat hij tegen FC Luzern op de reservebank. Volgens het dagblad had ‘Millionen-Flop’ Boëtius het op de reservebank prima naar zijn zin met ploeggenoot Renato Steffen. De clubleiding lijkt dat niet te kunnen waarderen en volgens Blick lijkt een afscheid aanstaande.

Co Adriaanse over de Messi-achtige eigenschappen van kersvers Feyenoorder Steven Berghuis

Schermafbeelding 2016-08-02 om 09.53.29Voetbaltrainer/analist Co Adriaanse denkt dat het een verstandig besluit is geweest van Steven Berghuis om zijn carrière voort te zetten bij Feyenoord. De oefenmeester en de 24-jarige dribbelaar, die komend seizoen wordt gehuurd van Watford, werkten in het verleden samen bij FC Twente. “Feyenoord heeft op dit moment een voorhoede zonder creativiteit. Dirk Kuyt is niet creatief, Jens Toornstra niet en Bilal Basaçikoglu niet. Misschien is Michiel Kramer wel een beetje creatief, maar hij schijnt met tegenzin te voetballen”, vertelt Adriaanse in gesprek met Voetbal International. “Berghuis is enorm creatief, dus er kan een klik ontstaan tussen hem en het team.”

Mij onbekende oud-Feyenoorder op proef bij Manchester United (?!)

Schermafbeelding 2016-02-26 om 14.53.21Liandro Martis… niet echt een naam die veel Feyenoorders bekend zal voorkomen. Toch is ook dit een exponent uit de Feyenoord-jeugd. En mogelijk één waar we nog veel van gaan horen. Manchester United heeft het twintigjarige talent op proef genomen. Martis liep de laatste maanden stage bij Tranmere Rovers en Oldham Athletic. Bij laatstgenoemde club maakte hij veel indruk tijdens de voorbereiding en daar kreeg ook de scouting van Manchester United lucht van. Martis heeft zich maandag aangesloten bij de beloften van Manchester United, die net als onder meer Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney en Daley Blind trainen op Carrington.

Feyenoord heeft Stefan Berghuis binnen

Schermafbeelding 2014-01-13 om 22.22.55Het was de afgelopen weken een paar keer wel-niet-wel-niet-wel, maar inmiddels is het dus duidelijk dat Stefan Berghuis inderdaad een jaar op huurbasis overkomt van het Engelse Watford. De lach was bij de officiële contractondertekening niet van het gezicht van Berghuis af te krijgen. ‘Ik wilde heel graag naar Feyenoord en ben heel blij dat ik hier ben,’ verklaarde de drievoudig international. ‘Feyenoord is al langere tijd geïnteresseerd in mij, maar ik wilde in de voorbereiding voor mijn kans gaan bij Watford. Daar had ik weinig uitzicht op speelminuten op mijn favoriete positie. Hier is dat perspectief er wel.’

Berghuis wil flink salaris inleveren: komst naar Feyenoord lijkt aanstaande

Schermafbeelding 2015-11-06 om 12.10.35Feyenoord lijkt een akkoord te naderen met Watford over de huur van Steven Berghuis. De aanvaller komt bij de Premier League-club niet langer meer in de plannen voor komend seizoen.

Het ziet er naar uit dat Berghuis een deel van zijn salaris wil inleveren bevestigen bronnen aan Voetbal International. Wanneer het toch nog afketst, komt Edison Flores in beeld.

Kuijt in actie: Robin van Persie terug naar Feyenoord?!

Schermafbeelding 2014-08-29 om 09.23.26Oef… dat zou natuurlijk wel echt een hele dikke transfer zijn. Maar ondanks de inspanningen van Dirruk, denk ik dat het niet gaat gebeuren. Hoe dan ook; Dirk Kuijt ziet Robin van Persie graag terugkeren naar Feyenoord. Dit heeft de aanvaller van de Rotterdammers vandaag aan Voetbal International laten weten. Een nieuwe samenwerking lijkt echter niet voor de hand te liggen. Deze zomer kwamen beide gezinnen elkaar tegen op het strand van Aruba. “We hebben lekker op het strand gevoetbald, maar ook veel gesproken over zijn situatie. Natuurlijk heb ik gevraagd of het hem leuk leek naar Feyenoord terug te komen”, aldus Kuijt.

BMI out? Bruno Martins Indi op tweede plan bij Porto: transfer op komst

Schermafbeelding 2013-06-18 om 10.21.37Het lijkt er zeer sterk op dat Bruno Martins Indi gaat vertrekken  bij FC Porto. De 24-jarige verdediger speelt niet bij de Portugezen, die nu wachten op een goed aanbod voor de voormalig speler van Feyenoord. Dat meldt het Portugese medium Record. Martins Indi kostte Porto in de zomer van 2014 een bedrag van 7,7 miljoen euro, nadat hij een prima WK in Brazilië had gespeeld. Op dat kampioenschap werd Martins Indi met Oranje zelfs derde. In zijn eerste seizoen speelde de Oranje-international nog 24 competitieduels. In de voorbije voetbaljaargang kwam Martins Indi tot 23 competitiewedstrijden.

Dirk Kuyt is bij voor Georginio Wijnaldum: ‘Liverpool volgde hem al jaren’

Schermafbeelding 2013-05-11 om 19.45.58Dirk Kuyt is blij voor Georginio Wijnaldum. De voormalig Feyenoorder verlaat Newcastle United hoogstwaarschijnlijk om voor Liverpool te spelen. Kuyt kent de Premier League-club als geen ander. “Een supermooie transfer voor Gini”, jubelt de Feyenoord-aanvoerder in gesprek met De Telegraaf. “Het mooiste compliment voor hem is dat zijn naam al in mijn tijd bij Liverpool binnen de club gonsde. Hij was door de scouts al in zijn jeugdjaren bij Feyenoord aangeduid als een zeer groot talent. Toen ik bij Liverpool voetbalde, hoorde ik ze regelmatig zeggen dat hij op een dag een prachtige aanwinst zou zijn.”