Categorie: "beste / slechtste"

Morgen: Documentaire over jeugdjaren Van Persie op FOX Sports

Schermafbeelding 2015-11-26 om 08.54.54Goed, het gaat niet over zijn tijd bij Feyenoord, maar toch wel een docu die ik graag wil zien: Oud-Feyenoorder speler Robin van Persie begon zijn voetbalcarrière ooit in Kralingen bij Excelsior. Over zijn jeugdjaren bij de club gaat de documentaire ‘Robin’ die morgen om 22.00 uur voor het eerst wordt uitgezonden door FOX Sports. Deze documentaire is gemaakt door TIEN Producties. Op vijfjarige leeftijd kwam Van Persie in de opleiding van Excelsior terecht, terwijl je eigenlijk pas op je zesde bij een club mocht. Maar Van Persie had zo’n talent dat de club hem toch toeliet. Van jongs af aan is Robin verliefd op de bal. Alles ging met de bal en als het even kon, was hij op de pleintjes aan het voetballen.

Negatief Top-3-record dreigt

Schermafbeelding 2015-02-27 om 17.10.42Als een bungelend zwaard van Damocles hangt een mogelijk negatief record deze zondag boven onze club. Feyenoord verloor de laatste zes Eredivisie-wedstrijden op rij. Mocht de teller uit bij PEC op zeven komen te staan, dan is Feyenoord officieel bezig aan de langste nederlagenreeks ooit van een ploeg uit de traditionele top drie. Het stokje zou worden overgenomen van regerend landskampioen PSV, dat tussen april en juni 1958 zesmaal nul punten overhield aan een duel in de hoogste voetbalcompetitie.

 

 

Mooi uitje in de voorjaarsvakantie: Feyenoord Europacup Arrangement (met Ove Kindvall!)

Schermafbeelding 2015-04-29 om 09.24.50Nog op zoek naar een leuk uitje in de voorjaarsvakantie? Reserveer nu het unieke Europa Cup Arrangement! Op 6 mei 1970 was Feyenoord de eerste Nederlandse voetbalclub die de Europacup 1 won. Tegen het einde van de verlenging maakte Ove Kindvall de verlossende 2-1 tegen het Schotse Celtic en was Feyenoord kampioen van Europa. Een memorabel moment waar we tijdens het unieke Europa Cup Arrangement, dat plaatsvindt in de voorjaarsvakantie, graag bij stil staan. Ove Kindvall komt speciaal voor dit arrangement van Zweden naar Rotterdam!

Nadat de cup in mei 1970 in Rotterdam was gearriveerd, stonden zeker 100.000 fans op de Coolsingel om de spelers toe te juichen en met de ‘cup op de kiek’ te gaan. Kunstenaar John Blaak heeft de afgelopen maanden vele honderden van deze foto’s verzameld. De verzamelde foto’s worden tentoongesteld in het Olympiagebouw en maken onderdeel uit van de rondleiding die volledig in het teken staat van de Europacup 1.

Recordopbrengst voor Sophia Kinderziekenhuis

Schermafbeelding 2015-03-22 om 22.59.41Er was toch nog wat positiefs te melden rond de dramatische thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Go Ahead Eagles. Er is namelijk een recordbedrag opgehaald voor het Sophia Kinderziekenhuis. In totaal kan het Kinderthoraxcentrum een bedrag van ruim 80.000 euro tegemoet zien, zo schrijft Feyenoord op de clubwebsite. Niet eerder werd tijdens de jaarlijkse Sophia dag van Feyenoord zo’n hoog bedrag opgehaald voor het Erasmus MC-Sophia. De collecte die rond dit duel plaatsvond, opgeteld met een bijdrage van de eerste selectie plus de opbrengst van de verkoop van loten voor een loterij in het Maasgebouw, heeft in totaal een bedrag van 27.475 euro opgeleverd.

De nasleep van Roma-uit: Feyenoord strooit met stadionverboden

Schermafbeelding 2014-07-12 om 09.51.13Op korte termijn hebben we er waarschijnlijk niets aan, al is het natuurlijk wel een signaal naar de UEFA dat Feyenoord echt wel maatregelen wil nemen tegen de kwaadwillende lieden die de naam van onze club in diskrediet brengen. Feyenoord heeft de eerste stadionverboden uitgedeeld naar aanleiding van de rellen in Rome. Zestien hooligans zijn de komende tijd niet meer welkom in De Kuip, zo meldt RTV Rijnmond. De relschoppers hebben een brief gekregen dat ze niet meer welkom zijn in het stadion. Justitie denkt dat er de komende week nog tientallen stadionverboden bij zullen komen. Het is niet bekend hoe lang de opgelegde verboden zijn. 

De Kuip heeft weer / nog steeds de beste grasmat

IMG_2577De grasmat in De Kuip is wederom koploper in de Eredivisie. Na iedere wedstrijd beoordelen aanvoerders van de tegenpartij het veld in het stadions waar zij spelen. Waar het Rotterdamse veld vorig seizoen al werd gekozen tot beste van Nederland, staat deze na negen speelronden wederom bovenaan.

De velden in de Eredivisie krijgen een beoordeling aan de hand van een aantal sterren. Vijf sterren is het maximale aantal en één ster het minimum. De grasmat in De Kuip heeft vooralsnog een superieure score. Opvallend is dat de zes clubs met kunstgrasvelden onderaan staan.

Kijk hieronder voor de complete beoordelingslijst:

Feyenoord spreekt het een keer uit: ‘gooi naar de titel!’

Schermafbeelding 2014-01-22 om 11.37.05Dat is de afgelopen jaren wel anders (=minder ambitieus) geweest, de sportieve doelstelling van onze club… Feyenoord heeft via Martin van Geel de officiële doelstelling van Feyenoord voor het seizoen 2014/15 naar buiten gebracht. “Meestrijden om het kampioenschap”, aldus de technisch directeur. Feyenoord is na een aantal mindere jaren terug aan de top en met aanwinsten als Kenneth Vermeer en Karim El Ahmadi en de contractverlenging van een belangrijke speler als Jordy Clasie denken de Rotterdammers een gooi te kunnen doen naar de titel. “Dankzij de prestaties van de afgelopen jaren is Feyenoord terug in de top van Nederland. Onze intentie is om daar te blijven, vandaar deze in onze ogen zeer ambitieuze doelstelling”, laat Van Geel optekenen via de officiële kanalen.

Welke wedstrijd fluit Gözübüyük eigenlijk dit weekend?

Schermafbeelding 2012-12-04 om 17.36.37Eigenlijk is het een regelrechte schuldbekentenis van de KNVB, waar Feyenoord overigens niet mee op schiet: scheidsrechter Serdar Gözübüyük, vorige week voor een groot deel verantwoordelijk voor het puntenverlies van Feyenoord in Enschede, is door de KNVB niet aangesteld voor een wedstrijd in de Ere- of Eerste Divisie. Gözübüyük kreeg een 3 voor de wijze waarop hij Twente-Feyenoord leidde. Vooral de beslissingen rond het niet geven van de strafschop en rode kaart na de overtreding op Immers en het goedkeuren van de gelijkmaker terwijl Castaignos hinderlijk buitenspel stond, zullen in Rotterdam niet snel worden vergeten.

Ik ben benieuwd wanneer hij / of hij dit seizoen nog een thuiswedstrijd van Feyenoord fluit. …ik denk het eigenlijk niet.

Ernst Happel

Het is vandaag 21 jaar geleden dat de man die als trainer van Feyenoord verantwoordelijk was voor de eerste Nederlandse Europacupwinst is overleden.

Ernst Happel zal tot in lengte van dagen gezien worden als een groot man in de geschiedenis van onze club.

Oer-Feyenoorder Aad van der Laan geridderd in het Feyenoord Museum

Natuurlijk moet je altijd gericht zijn op de toekomst, maar het is ook wel degelijk belangrijk dat je respect hebt voor het verleden. Aad van der Laan, voormalig voorzitter van Sportclub Feyenoord, is maandagavond in het Feyenoord Museum koninklijk onderscheiden. De 77-jarige Van der Laan, die maandag tevens zijn laatste bestuursfunctie bij de amateurtak van Feyenoord neerlegde, werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Voor Van der Laan was de bijeenkomst in het Feyenoord Museum een grote verrassing. De Rotterdammer was naar De Kuip gekomen vanwege een bestuursvergadering en werd zogenaamd per toeval even langs het museum geleid…