Categorie: "spelers"

Geen Eljero Elia bij training Feyenoord: nasleep van ‘de vinger’?

Schermafbeelding 2016-08-11 om 13.38.17Zou hij achteraf toch nog zoveel last hebben van zijn vinger? Of zou er iets anders aan de hand zijn? Ook op de donderdagtraining ontbrak Eljero Elia. Karim El Ahmadi en Terence Kongolo meldden zich wél weer. Opvallend was tevens de aanwezigheid van Gustavo Hamer. Elia was woensdag ook niet van de partij op de training. RTV Rijnmond zag hem een dag later wederom niet verschijnen op het trainingsveld. De aanvaller moest zich zondag tegen FC Groningen laten vervangen, omdat zijn vinger uit de kom was geraakt. El Ahmadi en Kongolo trainden woensdag binnen, en voegden zich donderdag weer bij de groep.

Bilal gaat de strijd aan: knokken voor een basisplaats!

Schermafbeelding 2014-01-22 om 11.37.05Er waren van de zomer wat geruchten dat hij Feyenoord zou verruilen voor een Turkse club, maar hij is vooralsnog gewoon gebleven. En Bilal Başaçıkoğlu zit vol strijdlust. De aanvaller is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Feyenoord. De aanvaller maakte in juli 2014 de overstap van sc Heerenveen naar De Kuip, maar heeft nog geen vaste basisplaats weten te bemachtigen bij de Rotterdamse club. Dit seizoen moet het jaar worden van zijn definitieve doorbraak. ”Het jaar van de waarheid. Mijn doelstelling is een basisplaats nog altijd. Ik wil doorzetten wat ik de laatste paar wedstrijden heb laten zien: dat ik gewoon belangrijk kan zijn voor het team en dan hopen dat de trainer mij toch een keer de kans geeft. Dan moet ik laten zien dat ik het ook heel de wedstrijd kan.”

Gio ziet Nelom vooralsnog nog steeds als eerste keus

Schermafbeelding 2015-09-09 om 10.13.06Giovanni van Bronckhorst kon zondagmiddag niet anders dan zeer tevreden zijn over de wijze waarop Feyenoord aan de competitie was begonnen na de 0-5 overwinning FC Groningen. Lucas Woudenberg maakte bij afwezigheid van Miquel Nelom zijn basisdebuut en Van Bronckhorst vond dat hij het prima had ingevuld, ‘hij moest er staan en hij stond er’. Volgens Voetbal International gaf Van Bronckhorst toch aan dat Nelom voor hem vooralsnog de eerste keuze is. ‘Ik wil altijd spelen, maar de trainer maakt de keuze, daar moet je mee dealen”, aldus De Witte Keniaan hierover.

Geen basisplaats voor Berghuis, mogelijk wel speeltijd

Schermafbeelding 2015-09-09 om 10.13.06Feyenoord opent het seizoen zondag met een wedstrijd tegen FC Groningen en de Rotterdammers hebben het traditioneel lastig in het hoge noorden. Trainer Giovanni van Bronckhorst verklapt alvast dat Steven Berghuis niet in de basis begint, waardoor Jens Toornstra zijn plek voorlopig behoudt. “Berghuis is verder ten opzichte van Eljero Elia vorig jaar. Hij heeft de voorbereiding bij Watford meegemaakt. Het is alleen te vroeg om hem meteen te brengen”, tekent Voetbal International op uit de mond van de oefenmeester. Dat Feyenoord de strijd om de Johan Cruijff Schaal verloor van PSV baart de coach geen zorgen. “Als je voor het eerst in zes maanden verliest, heb je toch iets goed gedaan.”

Daar is ‘ie weer!!!

Schermafbeelding 2016-08-06 om 00.14.33Een kleine zeven maanden nadat hij ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie heeft Warner Hahn de veldtraining hervat. De 24-jarige doelman plaatste donderdag een filmpje van die training op zijn Instagram-account, met als begeleidende tekst ‘First time on the pitch today. Feels good’.

Ik ben het niet eens met Krabbendam: spitsenstrijd (?) bij Feyenoord

Schermafbeelding 2015-08-17 om 11.17.31Feyenoordwatcher Martijn Krabbendam is van mening dat er van een echte concurrentiestrijd in de spitspositie bij Feyenoord geen sprake is. Nicolai Jørgensen krijgt sinds zijn komst naar Rotterdam van trainer Giovanni van Bronckhorst al meteen de voorkeur boven Michiel Kramer. Krabbendam: “Op basis van zijn transfersom is het logisch dat hij niet op de bank zit, maar het lijkt nu al beslist.” “Kramer heeft vorig seizoen niet alles gespeeld en toch veel doelpunten gemaakt”, zegt de Feyenoord-watcher van VI in de regionale voetbaltalkshow FC Rijnmond. “Hij is ook belangrijk geweest in de bekerfinale en had misschien meer krediet verdiend. Toch zal hij zich er in moeten schikken, want Feyenoord is een topclub. Kramer zal echter zijn doelpuntjes blijven maken, of dat nu in het eerste of het tweede elftal is.”

Co Adriaanse over de Messi-achtige eigenschappen van kersvers Feyenoorder Steven Berghuis

Schermafbeelding 2016-08-02 om 09.53.29Voetbaltrainer/analist Co Adriaanse denkt dat het een verstandig besluit is geweest van Steven Berghuis om zijn carrière voort te zetten bij Feyenoord. De oefenmeester en de 24-jarige dribbelaar, die komend seizoen wordt gehuurd van Watford, werkten in het verleden samen bij FC Twente. “Feyenoord heeft op dit moment een voorhoede zonder creativiteit. Dirk Kuyt is niet creatief, Jens Toornstra niet en Bilal Basaçikoglu niet. Misschien is Michiel Kramer wel een beetje creatief, maar hij schijnt met tegenzin te voetballen”, vertelt Adriaanse in gesprek met Voetbal International. “Berghuis is enorm creatief, dus er kan een klik ontstaan tussen hem en het team.”

Michiel Kramer scoort voor Feyenoord in “geheim” duel

Schermafbeelding 2015-08-17 om 11.17.31Feyenoord heeft vanmiddag in een besloten duel gewonnen van FC Eindhoven. Op trainingscomplex Varkenoord versloegen de Rotterdammers, die voornamelijk met hun reserves in actie kwamen, de tegenstander uit de Jupiler League met 2-1. Michiel Kramer, zondag in het duel om de Johan Cruijff Schaal beginnend op de bank, was een van de doelpuntenmakers. Voor Feyenoord scoorde verder Mo El Hankouri.