Categorie: "oud-Feyenoorders"

FC Basel wil Jean-Paul ‘Milionen-FLOP’ Boëtius zo snel mogelijk kwijt…

Schermafbeelding 2013-09-30 om 12.52.01Ik denk dat we kunnen stellen dat zijn transfer hem niet heeft opgeleverd wat hij er van verwacht had… Het lijkt erop dat Jean-Paul Boëtius zijn langste tijd bij FC Basel gehad heeft. Volgens de Zwitserse krant Blick ligt de toekomst van de 22-jarige Nederlander niet in Bazel: de aankoop van 2,5 miljoen euro speelde slechts 12 competitiewedstrijden en ook zondag zat hij tegen FC Luzern op de reservebank. Volgens het dagblad had ‘Millionen-Flop’ Boëtius het op de reservebank prima naar zijn zin met ploeggenoot Renato Steffen. De clubleiding lijkt dat niet te kunnen waarderen en volgens Blick lijkt een afscheid aanstaande.

Mij onbekende oud-Feyenoorder op proef bij Manchester United (?!)

Schermafbeelding 2016-02-26 om 14.53.21Liandro Martis… niet echt een naam die veel Feyenoorders bekend zal voorkomen. Toch is ook dit een exponent uit de Feyenoord-jeugd. En mogelijk één waar we nog veel van gaan horen. Manchester United heeft het twintigjarige talent op proef genomen. Martis liep de laatste maanden stage bij Tranmere Rovers en Oldham Athletic. Bij laatstgenoemde club maakte hij veel indruk tijdens de voorbereiding en daar kreeg ook de scouting van Manchester United lucht van. Martis heeft zich maandag aangesloten bij de beloften van Manchester United, die net als onder meer Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney en Daley Blind trainen op Carrington.

Kuijt in actie: Robin van Persie terug naar Feyenoord?!

Schermafbeelding 2014-08-29 om 09.23.26Oef… dat zou natuurlijk wel echt een hele dikke transfer zijn. Maar ondanks de inspanningen van Dirruk, denk ik dat het niet gaat gebeuren. Hoe dan ook; Dirk Kuijt ziet Robin van Persie graag terugkeren naar Feyenoord. Dit heeft de aanvaller van de Rotterdammers vandaag aan Voetbal International laten weten. Een nieuwe samenwerking lijkt echter niet voor de hand te liggen. Deze zomer kwamen beide gezinnen elkaar tegen op het strand van Aruba. “We hebben lekker op het strand gevoetbald, maar ook veel gesproken over zijn situatie. Natuurlijk heb ik gevraagd of het hem leuk leek naar Feyenoord terug te komen”, aldus Kuijt.

Oude knarren Makaay en Wouters aan het roer bij Feyenoord-beloften

Schermafbeelding 2015-04-13 om 22.40.13De beloften van Feyenoord worden komend seizoen gecoacht door Roy Makaay en Jan Wouters. Zij trainen de spelers, onder andere bij het toernooi om de Premier League International Cup in Engeland, voor de beste reserveteams van Europa. Iedere ploeg mag, naast de beloften, drie veldspelers en een keeper inschrijven die ouder zijn dan 23 jaar. Er doen in totaal 24 ploegen mee aan het toernooi, dat begint met een poulefase waarin drie wedstrijden worden gespeeld. De winnaar van elke poule en de beste nummers twee plaatsen zich voor de knock-out fase.

Zaterdag bij Feyenoord – Valencia: reünie en minuut stilte

Schermafbeelding 2013-05-31 om 14.13.28Komende zaterdag, bij de vriendschappelijke wedstrijd tegen Valencia, zijn onder de toeschouwers vele oud-spelers en -trainers van Feyenoord. Zij komen in De Kuip bijeen vanwege de jaarlijkse reünie. Geheel volgens traditie zal er voor de wedstrijd (rond 19:00 uur) een groepsfoto van hen gemaakt worden op het veld. Daarnaast wordt er kort voor de aftrap een minuut stilte gehouden, ter nagedachtenis van alle oud-Feyenoorders en supporters die het afgelopen jaar zijn overleden.

BMI out? Bruno Martins Indi op tweede plan bij Porto: transfer op komst

Schermafbeelding 2013-06-18 om 10.21.37Het lijkt er zeer sterk op dat Bruno Martins Indi gaat vertrekken  bij FC Porto. De 24-jarige verdediger speelt niet bij de Portugezen, die nu wachten op een goed aanbod voor de voormalig speler van Feyenoord. Dat meldt het Portugese medium Record. Martins Indi kostte Porto in de zomer van 2014 een bedrag van 7,7 miljoen euro, nadat hij een prima WK in Brazilië had gespeeld. Op dat kampioenschap werd Martins Indi met Oranje zelfs derde. In zijn eerste seizoen speelde de Oranje-international nog 24 competitieduels. In de voorbije voetbaljaargang kwam Martins Indi tot 23 competitiewedstrijden.

Dirk Kuyt is bij voor Georginio Wijnaldum: ‘Liverpool volgde hem al jaren’

Schermafbeelding 2013-05-11 om 19.45.58Dirk Kuyt is blij voor Georginio Wijnaldum. De voormalig Feyenoorder verlaat Newcastle United hoogstwaarschijnlijk om voor Liverpool te spelen. Kuyt kent de Premier League-club als geen ander. “Een supermooie transfer voor Gini”, jubelt de Feyenoord-aanvoerder in gesprek met De Telegraaf. “Het mooiste compliment voor hem is dat zijn naam al in mijn tijd bij Liverpool binnen de club gonsde. Hij was door de scouts al in zijn jeugdjaren bij Feyenoord aangeduid als een zeer groot talent. Toen ik bij Liverpool voetbalde, hoorde ik ze regelmatig zeggen dat hij op een dag een prachtige aanwinst zou zijn.”

De voor Feyenoorders niet eens zo verrassende keuze van Graziano Pelle: China

Schermafbeelding 2013-10-10 om 22.44.23Graziano Pellè gaat na de zomer spelen voor het Chinese Shandong Luneng. Afgelopen seizoen kwam de oud-Feyenoordspits uit voor het Southampton van Ronald Koeman, maar een miljoenenbedrag lokte hem deze zomer naar het verre Oosten. Over het algemeen werd er met veel verbazing gereageerd op de overstap van de Italiaan, maar zijn transfer komt ook niet helemaal uit de lucht vallen. In ieder geval niet voor mensen die tijdens zijn Feyenoord-periode goed op hebben gelet: In het verleden sprak Pellè zich namelijk al vaker uit over voetballen in Qatar, Amerika of mogelijk China.

Pi-Air over mogelijk trainersschap AZ

Schermafbeelding 2014-01-02 om 22.13.422002-UEFA Cupheld Pierre van Hooijdonk weet nog niet of hij aan de slag wil gaan als hoofdtrainer. De oud-speler van onder meer het Nederlands elftal en Feyenoord heeft het op dit moment sowieso te druk met andere activiteiten. “Ik ben een aantal duels assistent-bondscoach geweest van Guus Hiddink toen hij aan het roer stond bij Turkije. Ik heb ook mijn trainersdiploma, maar nu is nog niet het goede moment”, vertelt Van Hooijdonk (46) in een uitgebreid interview met voetbalmagazine FourFourTwo.