Categorie: "nieuws"

Geen Eljero Elia bij training Feyenoord: nasleep van ‘de vinger’?

Schermafbeelding 2016-08-11 om 13.38.17Zou hij achteraf toch nog zoveel last hebben van zijn vinger? Of zou er iets anders aan de hand zijn? Ook op de donderdagtraining ontbrak Eljero Elia. Karim El Ahmadi en Terence Kongolo meldden zich wél weer. Opvallend was tevens de aanwezigheid van Gustavo Hamer. Elia was woensdag ook niet van de partij op de training. RTV Rijnmond zag hem een dag later wederom niet verschijnen op het trainingsveld. De aanvaller moest zich zondag tegen FC Groningen laten vervangen, omdat zijn vinger uit de kom was geraakt. El Ahmadi en Kongolo trainden woensdag binnen, en voegden zich donderdag weer bij de groep.

Flores definitief niet naar Feyenoord

Schermafbeelding 2015-04-02 om 11.07.37Ik hield na de komst van Steven Berghuis al niet echt veel rekening meer met zijn komst, maar het kan maar duidelijk zijn: Édison Flores komt definitief niet naar De Kuip. De aanvaller uit Peru werd nadrukkelijk in verband gebracht met Feyenoord, maar hij gaat naar Denemarken, waar hij een contract heeft getekend bij Aalborg BK. De huidige nummer vier van de Super Ligaen maakt op de officiële website van de club melding van de komst van de 22-jarige Flores, die is overgenomen van Universitario. Bij die club zag Martin van Geel Flores onlangs nog live aan het werk, maar na dit bezoekje besloot de technisch directeur van Feyenoord om de Peruviaan niet te halen. Volgens Van Geel miste Flores nog de duelkracht en de intensiteit en had hij het moeilijk met het voetballen onder weerstand.

Bilal gaat de strijd aan: knokken voor een basisplaats!

Schermafbeelding 2014-01-22 om 11.37.05Er waren van de zomer wat geruchten dat hij Feyenoord zou verruilen voor een Turkse club, maar hij is vooralsnog gewoon gebleven. En Bilal Başaçıkoğlu zit vol strijdlust. De aanvaller is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Feyenoord. De aanvaller maakte in juli 2014 de overstap van sc Heerenveen naar De Kuip, maar heeft nog geen vaste basisplaats weten te bemachtigen bij de Rotterdamse club. Dit seizoen moet het jaar worden van zijn definitieve doorbraak. ”Het jaar van de waarheid. Mijn doelstelling is een basisplaats nog altijd. Ik wil doorzetten wat ik de laatste paar wedstrijden heb laten zien: dat ik gewoon belangrijk kan zijn voor het team en dan hopen dat de trainer mij toch een keer de kans geeft. Dan moet ik laten zien dat ik het ook heel de wedstrijd kan.”

Gio ziet Nelom vooralsnog nog steeds als eerste keus

Schermafbeelding 2015-09-09 om 10.13.06Giovanni van Bronckhorst kon zondagmiddag niet anders dan zeer tevreden zijn over de wijze waarop Feyenoord aan de competitie was begonnen na de 0-5 overwinning FC Groningen. Lucas Woudenberg maakte bij afwezigheid van Miquel Nelom zijn basisdebuut en Van Bronckhorst vond dat hij het prima had ingevuld, ‘hij moest er staan en hij stond er’. Volgens Voetbal International gaf Van Bronckhorst toch aan dat Nelom voor hem vooralsnog de eerste keuze is. ‘Ik wil altijd spelen, maar de trainer maakt de keuze, daar moet je mee dealen”, aldus De Witte Keniaan hierover.

FC Basel wil Jean-Paul ‘Milionen-FLOP’ Boëtius zo snel mogelijk kwijt…

Schermafbeelding 2013-09-30 om 12.52.01Ik denk dat we kunnen stellen dat zijn transfer hem niet heeft opgeleverd wat hij er van verwacht had… Het lijkt erop dat Jean-Paul Boëtius zijn langste tijd bij FC Basel gehad heeft. Volgens de Zwitserse krant Blick ligt de toekomst van de 22-jarige Nederlander niet in Bazel: de aankoop van 2,5 miljoen euro speelde slechts 12 competitiewedstrijden en ook zondag zat hij tegen FC Luzern op de reservebank. Volgens het dagblad had ‘Millionen-Flop’ Boëtius het op de reservebank prima naar zijn zin met ploeggenoot Renato Steffen. De clubleiding lijkt dat niet te kunnen waarderen en volgens Blick lijkt een afscheid aanstaande.

Veel Kameraadjes bij Feyenoord – FC Twente en Feyenoord – Excelsior

Schermafbeelding 2014-03-29 om 09.03.16Feyenoord krijgt bij het begin van het seizoen direct veel steun van de leden van de Feyenoord Juniorclub Kameraadjes. Zo was de Kameraadjeswedstrijd van aanstaande zondag was binnen enkele uren uitverkocht, waardoor duizenden kinderen de ploeg zondag zullen toejuichen tegen FC Twente. Ook bij de tweede thuiswedstrijd van het seizoen, op zaterdag 27 augustus (19:45 uur) tegen Excelsior, kan Feyenoord rekenen op vele jonge toeschouwers.

De Rotterdamse derby is namelijk gratis te bezoeken door de Junioren, de Kameraadjes in de leeftijdscategorie twaalf tot en met veertien jaar. Rondom het duel worden voor de Feyenoord-supporters uit deze leeftijdsgroep diverse activiteiten georganiseerd. Zo kunnen ze hun voetbalkwaliteiten laten zien bij een interactieve voetbalmuur en is er een bijzondere fotoactiviteit. Ook krijgen alle Kameraadjes bij het betreden van De Kuip een speciale Kameraadjes-vlag, zodat iedereen kan zien waar de jonge Feyenoord-supporters zich bevinden.

Natuurlijk: uitvak uitverkocht voor FC Groningen – Feyenoord

Schermafbeelding 2014-01-28 om 15.49.58Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar voor mij komt het niet echt als een verrassing…

Feyenoord wordt zondag tijdens de eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen gesteund door een vol uitvak. Maar liefst 1100 fans van de Rotterdamse club reizen af naar Groningen.  In Groningen speelt Feyenoord zondagmiddag om 12.30 uur tegen de plaatselijke FC. En dus zal het uitvak (zoals altijd) tot de nok gevuld zijn.

Geen basisplaats voor Berghuis, mogelijk wel speeltijd

Schermafbeelding 2015-09-09 om 10.13.06Feyenoord opent het seizoen zondag met een wedstrijd tegen FC Groningen en de Rotterdammers hebben het traditioneel lastig in het hoge noorden. Trainer Giovanni van Bronckhorst verklapt alvast dat Steven Berghuis niet in de basis begint, waardoor Jens Toornstra zijn plek voorlopig behoudt. “Berghuis is verder ten opzichte van Eljero Elia vorig jaar. Hij heeft de voorbereiding bij Watford meegemaakt. Het is alleen te vroeg om hem meteen te brengen”, tekent Voetbal International op uit de mond van de oefenmeester. Dat Feyenoord de strijd om de Johan Cruijff Schaal verloor van PSV baart de coach geen zorgen. “Als je voor het eerst in zes maanden verliest, heb je toch iets goed gedaan.”

Ik ben het niet eens met Krabbendam: spitsenstrijd (?) bij Feyenoord

Schermafbeelding 2015-08-17 om 11.17.31Feyenoordwatcher Martijn Krabbendam is van mening dat er van een echte concurrentiestrijd in de spitspositie bij Feyenoord geen sprake is. Nicolai Jørgensen krijgt sinds zijn komst naar Rotterdam van trainer Giovanni van Bronckhorst al meteen de voorkeur boven Michiel Kramer. Krabbendam: “Op basis van zijn transfersom is het logisch dat hij niet op de bank zit, maar het lijkt nu al beslist.” “Kramer heeft vorig seizoen niet alles gespeeld en toch veel doelpunten gemaakt”, zegt de Feyenoord-watcher van VI in de regionale voetbaltalkshow FC Rijnmond. “Hij is ook belangrijk geweest in de bekerfinale en had misschien meer krediet verdiend. Toch zal hij zich er in moeten schikken, want Feyenoord is een topclub. Kramer zal echter zijn doelpuntjes blijven maken, of dat nu in het eerste of het tweede elftal is.”