Categorie: "toppers van toen"

FC Basel wil Jean-Paul ‘Milionen-FLOP’ Boëtius zo snel mogelijk kwijt…

Schermafbeelding 2013-09-30 om 12.52.01Ik denk dat we kunnen stellen dat zijn transfer hem niet heeft opgeleverd wat hij er van verwacht had… Het lijkt erop dat Jean-Paul Boëtius zijn langste tijd bij FC Basel gehad heeft. Volgens de Zwitserse krant Blick ligt de toekomst van de 22-jarige Nederlander niet in Bazel: de aankoop van 2,5 miljoen euro speelde slechts 12 competitiewedstrijden en ook zondag zat hij tegen FC Luzern op de reservebank. Volgens het dagblad had ‘Millionen-Flop’ Boëtius het op de reservebank prima naar zijn zin met ploeggenoot Renato Steffen. De clubleiding lijkt dat niet te kunnen waarderen en volgens Blick lijkt een afscheid aanstaande.

Kuijt in actie: Robin van Persie terug naar Feyenoord?!

Schermafbeelding 2014-08-29 om 09.23.26Oef… dat zou natuurlijk wel echt een hele dikke transfer zijn. Maar ondanks de inspanningen van Dirruk, denk ik dat het niet gaat gebeuren. Hoe dan ook; Dirk Kuijt ziet Robin van Persie graag terugkeren naar Feyenoord. Dit heeft de aanvaller van de Rotterdammers vandaag aan Voetbal International laten weten. Een nieuwe samenwerking lijkt echter niet voor de hand te liggen. Deze zomer kwamen beide gezinnen elkaar tegen op het strand van Aruba. “We hebben lekker op het strand gevoetbald, maar ook veel gesproken over zijn situatie. Natuurlijk heb ik gevraagd of het hem leuk leek naar Feyenoord terug te komen”, aldus Kuijt.

Zaterdag bij Feyenoord – Valencia: reünie en minuut stilte

Schermafbeelding 2013-05-31 om 14.13.28Komende zaterdag, bij de vriendschappelijke wedstrijd tegen Valencia, zijn onder de toeschouwers vele oud-spelers en -trainers van Feyenoord. Zij komen in De Kuip bijeen vanwege de jaarlijkse reünie. Geheel volgens traditie zal er voor de wedstrijd (rond 19:00 uur) een groepsfoto van hen gemaakt worden op het veld. Daarnaast wordt er kort voor de aftrap een minuut stilte gehouden, ter nagedachtenis van alle oud-Feyenoorders en supporters die het afgelopen jaar zijn overleden.

BMI out? Bruno Martins Indi op tweede plan bij Porto: transfer op komst

Schermafbeelding 2013-06-18 om 10.21.37Het lijkt er zeer sterk op dat Bruno Martins Indi gaat vertrekken  bij FC Porto. De 24-jarige verdediger speelt niet bij de Portugezen, die nu wachten op een goed aanbod voor de voormalig speler van Feyenoord. Dat meldt het Portugese medium Record. Martins Indi kostte Porto in de zomer van 2014 een bedrag van 7,7 miljoen euro, nadat hij een prima WK in Brazilië had gespeeld. Op dat kampioenschap werd Martins Indi met Oranje zelfs derde. In zijn eerste seizoen speelde de Oranje-international nog 24 competitieduels. In de voorbije voetbaljaargang kwam Martins Indi tot 23 competitiewedstrijden.

Dirk Kuyt is bij voor Georginio Wijnaldum: ‘Liverpool volgde hem al jaren’

Schermafbeelding 2013-05-11 om 19.45.58Dirk Kuyt is blij voor Georginio Wijnaldum. De voormalig Feyenoorder verlaat Newcastle United hoogstwaarschijnlijk om voor Liverpool te spelen. Kuyt kent de Premier League-club als geen ander. “Een supermooie transfer voor Gini”, jubelt de Feyenoord-aanvoerder in gesprek met De Telegraaf. “Het mooiste compliment voor hem is dat zijn naam al in mijn tijd bij Liverpool binnen de club gonsde. Hij was door de scouts al in zijn jeugdjaren bij Feyenoord aangeduid als een zeer groot talent. Toen ik bij Liverpool voetbalde, hoorde ik ze regelmatig zeggen dat hij op een dag een prachtige aanwinst zou zijn.”

De voor Feyenoorders niet eens zo verrassende keuze van Graziano Pelle: China

Schermafbeelding 2013-10-10 om 22.44.23Graziano Pellè gaat na de zomer spelen voor het Chinese Shandong Luneng. Afgelopen seizoen kwam de oud-Feyenoordspits uit voor het Southampton van Ronald Koeman, maar een miljoenenbedrag lokte hem deze zomer naar het verre Oosten. Over het algemeen werd er met veel verbazing gereageerd op de overstap van de Italiaan, maar zijn transfer komt ook niet helemaal uit de lucht vallen. In ieder geval niet voor mensen die tijdens zijn Feyenoord-periode goed op hebben gelet: In het verleden sprak Pellè zich namelijk al vaker uit over voetballen in Qatar, Amerika of mogelijk China.

Oh jee… Komt Ronald Koeman shoppen bij Feyenoord?

Schermafbeelding 2014-03-10 om 00.10.37Het blijft een zenuwachtige tijd, zo in de transferwindow, voor het seizoen… Feyenoord moet rekening houden met een tussentijds vertrek van Terence Kongolo. Volgens The Daily Mail staat de centrale verdediger annex linksback op het lijstje van oude bekende Ronald Koeman, de nieuwe manager van Everton. Ook Southampton en Stoke City, de club van Erik Pieters en Ibrahim Afellay, volgen de jonge Feyenoorder op de voet. De Engelse krant heeft het over een transferbedrag van twaalf miljoen euro. Kongolo beschikt in Rotterdam-Zuid over een contract tot de zomer van 2018.

Graziano Pelle op weg naar China?

Schermafbeelding 2013-10-10 om 22.44.23Graziano Pellè is volgens Press Association op weg naar China. Shandong Luneng zou 15 miljoen euro overhebben voor de 30-jarige aanvaller. Feyenoord kan rekenen op tien procent van de transfersom, want de Rotterdamse club bedong een doorverkooppercentage. Journalist Simon Peach van PA schrijft dat Pellè al in januari zijn zinnen had gezet op een verhuizing naar China. Door zijn goede prestaties op het EK leek de spits echter op weg naar een andere Europese topclub: zo werden Chelsea en Everton genoemd.

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord gaf onlangs te kennen dat zijn club, die Pellè verkocht aan Southampton, tien procent van de transfersom tegemoet kan zien. “Als je ziet welke clubs nu worden genoemd. Dat kan weleens flink op gaan lopen”, hoopte Van Geel al.

Good Old Jopie Hiele verwacht Brad Jones onder de lat bij Feyenoord

Schermafbeelding 2015-11-06 om 10.03.44De komst van Brad Jones naar Feyenoord zorgt ervoor dat er onder de lat een stevige concurrentiestrijd losbarst. De Australiër lijkt een goede kans te hebben om eerste keus te worden. “Jones is in het voordeel ten opzichte van Pär Hansson“, denkt Joop Hiele. De voormalig keeper van de Rotterdammers is gecharmeerd van de doelman die eerder voor NEC en Liverpool uitkwam. “Bij NEC heb ik hem veel wedstrijden zien spelen en in Engeland heb ik hem ook twee keer in actie gezien. Het is een hele degelijke keeper die geen gekke dingen doet voor de show. Ik denk dat ze een goede jongen binnengehaald hebben.”

Boskamp in actie bij Eerste Training Feyenoord

Schermafbeelding 2014-08-04 om 22.33.04Over twee dagen opent Feyenoord zijn nieuwe clubwinkel aan het Binnenwegplein in het centrum van Rotterdam. In de nieuwe Feyenoord Fanshop is voor het eerst het thuistenue voor het komende seizoen verkrijgbaar. Jan Boskamp krijgt de eer om de winkel te openen. Dit zal zondag om 9.00 uur gebeuren. ‘Aansluitend zal hij het nieuwe boek ‘BOSKAMP – Leven met Feyenoord’ signeren in de clubwinkel. Dit boek is eveneens zondag voor het eerst verkrijgbaar’, meldt Feyenoord verder op de officiële website. ‘Het nieuwe onderkomen van de Feyenoord Fanshop komt pal naast de vestiging van de Media Markt op Binnenwegplein nummer 60′, schrijft de club, die verder laat weten dat de fanshops bij het stadion en op het Centraal Station zondag een uur later, om 10.00 uur, openen.