Categorie: "columns"

Jammer

Maar er zijn nog drie prijzen over: de titel, de beker en de Europa League…

Schermafbeelding 2015-07-08 om 21.54.44

Feyenoord – Valencia: …dat viel niet eens tegen!

Schermafbeelding 2015-04-10 om 12.11.32Goed, het blijft een vriendschappelijke wedstrijd en ik weet niet hoe het met jullie zit, maar voor mij betekent dat toch echt dat ik het automatisch een stuk minder spannend / boeiend vind dan een wedstrijd in de Eredivisie, de beker of Europees verband.

Maar goed, dan zijn er natuurlijk nog vriendschappelijke wedstrijden en vriendschappelijke wedstrijden… En in die categorie viel die pot van gisteren me eigenlijk best mee. Het resultaat was beter dan vorig seizoen (Southampton en Olympiakos) en ook het spel was bij vlagen best aardig. Een mooie goal voor de nieuwe spits, een paar keurige aanvallen met Kuyt in de kaatsende rol en Vilhena en El Ahmadi die knokten om elke bal. Laten we hopen dat we dit een vervolg kunnen geven als het er volgende week tegen PSV wél om gaat.

Zou Feyenoord ook zonder bekerwinst naar groepsfase EL zijn gegaan?

Schermafbeelding 2015-08-05 om 19.02.38Het zijn rare dagen voor et Nederlandse betaald voetbal. Eerst van de week natuurlijk al het nieuws dat de KNVB FC Twente wil laten degraderen naar de Jupiler League (met alle gevolgen voor de andere clubs van dien) en nu ook het bericht dat FC Utrecht niet Europa in gaan als ze via de play-offs Europees voetbal haalt.

Wat zou dat hebben betekend als niet Feyenoord maar Utrecht de KNVB beker had gewonnen? Zou Feyenoord dan als verliezend finalist de groepsfase van de Europa League in gaan?

Feyenoord KNVB-bekerfinaleshirt gezocht

Naast Feyenoordblogger ben ik ook verzamelaar van Feyenoord spelersshirts.

En natuurlijk wil ik ook graag een shirt van de finale toevoegen aan mijn verzameling.

Vandaar de oproep: bent u (of kent u) iemand die in het bezit is in een Feyenoordshirt uit de finale tegen Utrecht, dan ben ik erg geinteresseerd het over te nemen. U kunt reageren bij de reactiemogelijkheid onderd dit bericht.

Verdomme, raakt Feyenoord nou ook Chong kwijt aan Engeland?

Schermafbeelding 2014-04-21 om 23.38.30Wat zou het toch fijn zijn als we weer terug gaan naar de regeling dat clubs nog maar twee of drie buitenlandse spelers op mochten stellen… Wat zou bijvoorbeeld de Premier League er dan waarschijnlijk anders uit gaan zien. Nu zijn er regelmatig wedstrijden waarbij er maar een paar Engelsen op het veld staan en ook de jeugdopleidingen aan de andere kant van het kanaal puilen uit van de buitenlandse talenten. Niet in de laatste plaats spelers die ook weleens van Varkenoord worden weggekaapt…(*) Tahith Chong lijkt de volgende jeugdspeler van Feyenoord te worden die de Rotterdamse club verlaat zonder ook maar één stap in De Kuip te hebben gezet. De zestienjarige linkspoot mist volgens het Algemeen Dagblad vooral een doordacht sportief plan bij Feyenoord, een traject dat hem zo snel mogelijk naar speltijd in de Eredivisie zou kunnen leiden.

Feyenoord – AZ (KNVB Beker) : er zijn nog kaarten

Schermafbeelding 2015-12-29 om 00.47.20De resultaten zijn de afgelopen wedstrijden natuurlijk niet meer echt om over naar huis te schrijven, maar Feyenoord bouwt wel aan een indrukwekkende reeks.

Een reeks die dit seizoen overigens niet echt lekker begon, met nederlagen tegen Southampton en Olympiakos, maar wel een serie wedstrijden om trots op te zijn. De laatste 17 keer was de Kuip namelijk uitverkocht. En een uitverkochte Kuip zou weleens precies kunnen zijn wat we nodig hebben, volgende week tegen AZ. Een uitverkochte Kuip die 90 minuten lang (…of langer) Feyenoord steunt in de strijd om de finale van de KNVB Beker te halen.

En daarbij is ook jouw steun nodig: Voor de wedstrijd tegen AZ zijn nog kaarten beschikbaar. Kijk op www.feyenoord.nl/ticketshop om jezelf direct te verzekeren van een plek in De Kuip bij het bekerduel op donderdag 3 maart.

 

Belangrijkste vraag na Feyenoord – Roda JC:

Schermafbeelding 2014-01-14 om 10.39.38Waarom kan het die laatste vijf minuten nou wel gewoon?

Waarom wordt er dan wel haast gemaakt, gejaagd, snel gespeeld, naar voren gedacht en op doel geschoten? Natuurlijk zijn er gedurende de 85 minuten daarvoor ook kansen (en een goal) geweest, maar alleen tijdens die laatste fase van de wedstrijd zag ik het Feyenoord dat ik wil zien.

En dat na alle verhalen vooraf van ‘we willen het publiek er meteen vanaf het begin achter hebben’ en ‘we gaan meteen dominant spelen’…

Wat een gelul! Stuur ze dan meteen vanaf de aftrap het veld in met de boodschap:

jongens, we staan 1-0 achter en we hebben nog vijf minuten te spelen, gas d’r op!

Ontwerper komt met restyling van Feyenoord logo & tenue

Hmmm… ik weet het niet hoor, wat betreft deze tekst op de site van het AD: Wat gebeurt er als je een ontwerper zonder voetbalaffiniteit de tenues van Feyenoord, PSV en ajax onder handen laat nemen? Het tijdschrift Creatie vroeg het zich af, in samenwerking met het Algemeen Dagblad, en legde ontwerpbureau Dog and Pony geen grenzen op.

Het tenue van Feyenoord bleek de grootste uitdaging. De ontwerpers wilden niet aan de rood-witte verdeling komen, maar vonden dat het spannender kon met een zwarte mouw. ”Een hard accent, dat het tenue een gladiator-achtige uitstraling geeft…

Van Hanegem over Feyenoord – FC Twente en … Ziyech naar de Kuip

Schermafbeelding 2013-12-04 om 00.00.06Als het aan Willem van Hanegem ligt, haalt Feyenoord Hakim Ziyech (alsnog) naar De Kuip. De Kromme vindt wel dat de speler van FC Twente zijn ploeggenoten beter kon helpen gisteren. Dat liet de aanvallende middenvelder, die er verloren bijliep in De Kuip, echter na. ”Toch vind ik dat Feyenoord Ziyech weer moet proberen te halen”, schrijft De Kromme echter ook in zijn column in het Algemeen Dagblad. ”Met hem erbij worden ze kampioen, zeker weten. Hij kan het verschil maken”, aldus De Kromme. ”Dat hij eerder niet voor Feyenoord koos, maakt mij niet uit. Ik denk dat ze destijds tegen Ziyech hebben gezegd dat hij moest concurreren met Immers en die was in die tijd vrij onomstreden.