Terugblik op zwarte zondag

Niet sterk bij vrije trappen en hoge ballen, een verleden bij die ene foute club… Je kan zeggen over hem wat je wilt, en bij veel mensen zitten daar de nodige negatieve punten bij, maar de enige die gisteren een voldoende haalde, was Henk Timmer. Mijn favoriete Feyenoordkeeper aller tijden zal ‘ie nooit worden, maar gisteren zorgde hij er wel eigenhandig voor dat de afgang niet legendarisch dramatisch werd. Want laten we eerlijk zijn. Als Timmer een off-day had gehad, dan had het in de dubbele cijfers kunnen lopen.

Buijs deed nog een beetje z’n best, net als Boussabon. Goed, Ali B. verprutste bij een 0-0 stand de enige kans die Feyenoord echt heeft gehad, maar je ziet hem tenminste wel af en toe over het veld sleuren, werken en jagen. Van onze Griekse Europees Kampioen vraag ik me nog steeds een beetje af of ‘ie gisteren eigenlijk wel meedeed. Verder speelde iedereen onder z’n niveau en werd er ook nog eens te weinig strijd geleverd. De rode kaarten waren dom en vooral veel te laat. Had dan verdomme vanaf de eerste minuut laten zien dat je er alles voor over had!

Ik was er vantevoren al een beetje bang voor. Als we verliezen tegen ajax lijkt het bijna ook altijd wel meteen een dramatische, grote nederlaag te moeten zijn. Denk maar eens aan de dramatische reeks begin jaren ’90 en de die 6-0 nederlaag in de ‘polonaise-wedstrijd’, toen we al kampioen waren en getooid met feestmutsen, toeters, slingers en ballonnen in de arena zaten, maar toch met een kater afdropen. Een collega vertelde me zaterdag nog dat hij het idee had dat deze klassieker misschien de ommekeer zou worden. Dat Feyenoord nog wat van het seizoen zou kunnen maken, omdat het winnen van Feyenoord – ajax de ploeg het nodige zelfvertrouwen zou geven voor de komende maanden. Nou… niet dus.

8 reacties op “Terugblik op zwarte zondag

  1. Evelyne

    Een tijd geleden stond er in Voetbal internatnal,achterinstond ik geloof een stukkie van Mattie verkammen,dat ie er heilig in geloofde dat FR kampioen wordt,in 2007.Voor als je in Sience Fiction geloofd…wie weet.

      /   Beantwoorden  / 
  2. jeroen, redactie

    thanks Evelyne, zal het bericht weer even onder de aandacht brengen. Misschien zijn er mensen die er moed uit kunnen putten… Heel misschien… waarschijnlijk niet

      /   Beantwoorden  / 
  3. vakkie K

    Ach Evelyne, het komt heus wel goed met ons cluppie.
    Voorgaande jaren gingen we fris uit de startblokken en waren we in de winter al zo’n beetje kampioen. Daarna kwam het verval. Laat het nu maar mooi andersom zijn met niemand (lees: 020-gerelateerde journaille) die nog in ons gelooft. Kunnen we mooi in de luwte de weg naar de Coolsingel inslaan.
    Nogmaals, het komt wel goed!
    Castelen er weer bij na de winterstop, kunnen we weer 3-4-3 spelen, is de rest al beter op elkaar ingespeeld dus hoeven we nog maar 1 of 2 personen in te passen.
    We hebben nog 26 wedstrijden te gaan oftewel er zijn nog 78 punten te verdelen dus er kan nog van alles gebeuren!
    IK blijf positief en geef het in ieder geval NOOIT op en blijf ALTIJD mijn cluppie steunen, in voor- en tegenspoed!!!
    Niets is sterker dan dat ene woord FEYENOORD, MIJN FEYENOORD!!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. FEIJENOORDERT

    je bent een beetje te optimistisch denk ik maar ik ben het wel eens met
    ———————————–
    IK blijf positief en geef het in ieder geval NOOIT op en blijf ALTIJD mijn cluppie steunen, in voor- en tegenspoed!!!
    Niets is sterker dan dat ene woord FEYENOORD, MIJN FEYENOORD!!!
    —————————————

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kees

    Hellemaal mee eens. Feyenoord was gisteren behoorlijk zwak. Vooral de verdediging. De tegenstander kon precies voor het doel de bal zomaar krijgen. Dat mag normaal niet kunnen. Er werd echt slecht verdedigd en in de meeste gevallen is de keeper dan ook kansloos. Feyenoord heeft nog de geluk gehad dat het er maar 4 tegen werden. Dat de Ajax speler niet super op scherp waren en de keeper goede reddingen had. Anders was de score zeker dubbel geweest.

    En ook ik vond de keeper de beste speler van het elftal. En dat zegt genoeg lijkt mij.

      /   Beantwoorden  / 
  6. 321 ech wel

    Erwin Koeman is een tactisch onbenul en Wim Jansen is een seniele ouwe gek.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Evelyne

    Eerst, lees: vroeger had Johan Derksen vrij hoog zitten(gelukkig niet letterlijk)maar de laatste tijd erger ik me zelf een ongeluk aan die man,Hij noemt Pierre een oproerkraaier,en als Pierre dan in de studio naast hem zou zitten ,is ie weer poeslief,bah wat een zeiksnor eigenlijk..en maar gnibbellen met Barbera Barend over de afgang van FR..En hij maakt ons blij met een dooie mus,nu zouden Slory en Bruins weer vastgelegd zijn…

      /   Beantwoorden  / 
  8. 5321 ech wel

    Jullie moeten gewoon toegeven dat Erwin zijn ploeg niet beter laat voetballen en dat er in het bestuur alleen maar meelopers & ja-knkkers zitten…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.