Tomasson stopt bij Feyenoord en gaat naar Excelsior

Het zat er al aan te komen: Jon Dahl Tomasson stopt per direct met voetballen. Hij verdwijnt overigens niet uit de voetbalwereld: de Deen wordt assistent-trainer van Excelsior. Dat maakte Tomasson vanmiddag bekend. Tomasson kampte het afgelopen jaar met een chronische peesblessure en de vooruitzichten dat hij snel op zijn niveau terugkeert zijn niet al te rooskleurig.
Dus leek het hem beter er een punt achter te zetten en te kiezen voor een nieuwe carrière: Tomasson wordt bij Excelsior de assistent van hoofdcoach John Lammers. ,,Het is nieuw voor me”, aldus de nieuwbakken trainer die in Zeist de trainerscursus volgt. ,,Ik heb veel ervaring als voetballer. Dat moet ik proberen over te brengen op de spelers. Daarvoor krijg ik een mooie kans bij Excelsior.”

Volgens de middenvelder is het geen gemakkelijke beslissing geweest om definitief afscheid te nemen als speler. “Ik had hier graag als voetballer afscheid genomen, maar de doktoren zeiden dat ik nog zeker drie maanden nodig had om fit te worden. Maar zelfs dan was het de vraag of ik nog had kunnen spelen”, aldus Tomasson. ,,Dat was voor mij de druppel. Op mijn leeftijd is het moeilijk wanneer je een jaar mist, om weer helemaal terug op niveau te komen.” Tsja, en dat allemaal door die blessure waardoor Feyenoord nu nog steeds een conflict heeft met de Deense bond…

Jon Dahl, het ga je goed! Je bent een van de beste aanvallende middenvelders die Feyenoord heeft gehad (en natuurlijk een echte 2002-cupheld!)

Eén reactie op “Tomasson stopt bij Feyenoord en gaat naar Excelsior

  1. Ron

    Jammer… Had een ander afscheid verdiend!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.