Mooie oproep aan Feyenoordspelers: ‘thuis geven’

Schermafbeelding 2013-11-26 om 11.15.32Tijdens een internetrondje trof ik vanmiddag de volgende column aan, geschreven door ‘Martijn‘. Goed verwoord, als je het mij vraagt:

Thuis geven

Afgelopen week vierde Willem van Hanegem zijn verjaardag en naar eigen zeggen was dat de mooiste verjaardag van zijn leven. Willem als een van de grootste Feyenoorders aller tijden zat op de tribune van de kuip en genoot ook daadwerkelijk van een geïmproviseerde show ter ere van hem en terecht want wie heeft die eer al eens gehad? Daar zijn er maar weinig van.

Hoewel de show wat mij betreft wel wat professioneler aangepakt had mogen worden, genoot van Hanegem er echt van en dat vind ik dan mooi om te zien. Daar gaat het uiteindelijk om.

Wat mij enorm verbaasd heeft is dat de KNVB geen acte de presence gaf, raar want is van Hanegem niet alleen Feyenoorder maar ook een van de grootste voetballers die Nederland ooit gekend heeft?

Daarnaast ontbrak ook de huidige selectie en dat stoort mij misschien dan nog wel meer. De afgelopen maanden heb ik regelmatig aangehaald dat deze selectie blij mocht zijn hetzelfde shirt te dragen als van Hanegem en met een reden, want ik zie voor veel van deze spelers uit dit elftal nog geen eigen tribune opgericht worden. Alhoewel menig speler dat misschien wel anders zal zien.

Helaas gaven de KNVB en het eerste elftal niet thuis in zowel het duel van gisteren als de verjaardag van Willem van Hanegem. Alhoewel ik persoonlijk vind dat de beste man absoluut meer verdient en ik ze liever toch afgelopen week wel graag had gezien als gasten in de kuip. 

Hoewel we de nederlaag van gisteren voor 500% aan de scheidsrechter van het “respect incidentje” kunnen wijden, gaat ook menig Feyenoorder hier helaas niet vrijuit. 
Want ik vraag mezelf af hoe ik toch ergens het vermoeden kon hebben dat dit zou gebeuren.. En met mij nog vele andere Feyenoorders. We keken elkaar aan en bij het zien van de 5 minuten blessuretijd wisten we dat het niet goed ging komen. Hoe kan het toch dat dit elftal de mentale weerbaarheid van een degradatie ploeg blijft houden, op deze manier gaat het nog heel lang duren.

Voor deze week heb ik slechts 1 wens.. en dat is eigenlijk alles wat ik dit seizoen nog niet gezien heb. Ik weet dat het misschien teveel gevraagd is, maar ik zou zo graag eens een elftal zien dat wel thuis geeft. Van de KNVB hoeven we het niet te verwachten, daar gaan we dan ook maar even niet van uit. Even niet bezig zijn met wat er met je familie en vrienden op de tribune gebeurd, even niet druk maken om hoe je haar zit of met hartjes te maken naar de camera. De opdracht is vrij simpel: Geef voor de verandering eens thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.