Feyenoord – Werder Bremen, mooie herinneringen

Inmiddels zal iedereen het wel weten, dus nu kan ik het wel openbaar maken op de blog: Feyenoord heeft gewonnen van van Galatasaray (2-1) en mag nu donderdagavond spelen in de finale van de Efes Pilsen Cup. De wedstrijd tegen Werder Bremen (dat in de eerste wedstrijd Besiktas met 4-0 oprolde) wordt rechtstreeks uitgezonden op Eurosport. De tegenstander is er overigens eentje die mooie herinneringen oproept bij de meeste Feyenoorders.

 

In het seizoen 1994-1995 speelden Feyenoord en Werder tegen elkaar in de achtste finale van de Europacup II. (Even voor de echte jonkies onder ons: dat was een speciaal toernooi voor de Europese bekerwinnaars). In de eerste wedstrijd had Feyenoord met 1-0 gewonnen (doelpunt van Henryk Larsson in een bijzonder sfeervolle Kuip), dus voor de return was ik er bepaald nog niet gerust op. Nou ben ik op z'n zachtst gezegd niet echt een rasoptimist als het om Feyenoord gaat, maar toen het in Duitsland al binnen een kwartier 1-0 werd voor de Duitsers, was het helemaal gedaan met de goede moed. De wedstrijd kantelde echter volledig en uiteindelijk won Feyenoord met 3-4 (3x Larsson, 1x Heus). Resultaat: een enorm feest in het uitvak en thuis voor de buis. Interessant feitje: dit was de eerste Europese overwinning voor Feyenoord op Duitse bodem ooit.

3 reacties op “Feyenoord – Werder Bremen, mooie herinneringen

  1. piet

    net kaartje voor de spurs gehaald ,wat een dieven bij feyenoord

      /   Beantwoorden  / 
  2. Feo

    Wat een veest was dat in Bremen! Ik zal het niet snel vergeten!
    Maar we moeten Werder wel een beetje sparen morgen, in ieder geval geen blessures bezorgen. Over een kleine maand moeten ze klaar zijn om de scum uit shitcity te vernederen!

      /   Beantwoorden  / 
  3. T!GER1125

    “Even voor de echte jonkies onder ons: dat was een speciaal toernooi voor de Europese bekerwinnaars”

    Ik kan me nog herrineren dat dat de allereerste wedstrijd was waar ik mee mocht naar Feyenoord :-D (god wat een nostalgie…)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.