Het bombardement-spandoek bij ajax – Feyenoord

Sjeike actie hoor, van de ajax-supporters die gisteren op de tribunes een spandoek uitrolden met een afbeelding van het bombardement op Rotterdam en daaronder de tekst 'Bloody Sunday'. De directie van de amsterdamse club gaat het er niet blij laten zitten en is op zoek naar de mensen die dit doek hebben gemaakt.  (foto: AD)

"Schandalig en smakeloos," vindt financieel directeur Jeroen Slop van ajax, verantwoordelijk voor veiligheidszaken. "Uiteraard keuren wij dit soort acties krachtig af. Toen het spandoek werd uitgerold, hebben onze stewards ingegrepen. Het doek is in beslag genomen. Mensen die dit doen, hebben geen idee welk leed het bombardement heeft veroorzaakt. Als we de makers achterhalen, pakken we ze aan." Jaja, dat soort uitspraken kennen we. VOlgens mij zijn er destijds ook niet zo heel veel van de helden opgepakt die spelers van Jong Feyenoord aanvielen bij een wedstrijd in amsterdam.

43 reacties op “Het bombardement-spandoek bij ajax – Feyenoord

 1. T!GER1125

  Ja ja ja oppakken/aanhouden/staande houden hoe ze dat daar ook noemen en dan streng toespreken: “als je dat nog een x doet dan volgen er sancties” en gewoon volgende thuis wedstrijd weer op de tribune…

  Je weet allemaal hoe dat gaat ze zullen de politie woordvoerder van kennemerland er wel op afsturen want die is toch te laf om rood te geven… (hadden minstens 3 mensen van het veld afgemogen zoniet gemoeten)

    /   Beantwoorden  / 
 2. sevillana

  En wat te denken van die handtastelijkheden in het veld door Edgar Davids en z’n maatje Leo (die nu inderdaad z’n echte maatje gevonden schijnt te hebben!) t.o.v. Danny Buijs. Die scheids liet het zo’n beetje afkussen door een ander amsterdams engerdje en deed er verder totaal niets meer aan! Ik ben benieuwd wat de KNVB (aanklager) hier verder nog maa doet, zal ook wel niets zijn!

    /   Beantwoorden  / 
 3. groningen forever

  Danny was zelf ook irritant dus die davids kan je niks kwalijk nemen.
  Hij had het drukker met Davids dan met voetballen.
  Het is al geen Pele en als hij dan niet voetbalt maar alleen ettert is het helemaal niks!!
  Ajax heeft terrecht gewonnen, het is niet beter op het moment in Rotterdam.

    /   Beantwoorden  / 
 4. A

  insecten zijn jullie, stuk voor stuk.

  kusjes over jullie goddelijk lichaam, goerta glaser 6Z

    /   Beantwoorden  / 
 5. Dribbel

  Terwijl het spandoek omhoog werd gehouden klonk luid de tekst ‘Bommen op Rotterdam’. Zijn onze vrienden uit 020 soms vergeten dat diezelfde Duitsers ook verantwoordelijk waren voor de vervolging van de joden? Het spandoek werd vlak na de 2-0 een tijdje omhoog gehouden. Toen er op het Feyenoord-vak een Palestina vlag verscheen werd deze gelijk in beslag genomen. Het spandoek op vak 410 scheen echter gewoon te mogen, want het spandoek werd niet eens afgepakt. Het verscheen namelijk na de wedstrijd gewoon weer. Een beetje dollen kan, maar met dit soort beelden worden tienduizenden mensen gekwetst. Het heeft overigens niets met voetbal te maken. Dit vind ik toch wel heel knap als hier boven staat dat het spandoek in beslag is genomen.
  De directie van die neuzen is gewoon een leugenaar.

    /   Beantwoorden  / 
 6. con49

  Davids moeten ze ook ophangen. Kan uberhaupt zijn klauwen niet thuis houden. Een vent die zijn wijf slaat, is geen vent. Schoft.

    /   Beantwoorden  / 
 7. con49

  Goed idee Bo. Helaas wordt Feyenoord dan gigantisch gestraft. Die Jodenschoften komen hier natuurlijk weer mee weg.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Alisha

  wat een trieste lui die neuzen.. okay wij haten 020 maar zoiets slaat toch nergens op typerend voor jodensupporters ( ze komen toch uit israel) en niet uit Nederland. 200% ANTI 020

    /   Beantwoorden  / 
 9. 020

  Misschien overbodig om te melden, maar de meeste Ajax supporters zijn hier ook totaal niet van gediend. Was weer typisch een niet over nagedachte aktie van de kinderen van 410. De F-side doet zijn werk wel!

    /   Beantwoorden  / 
 10. robert

  zeker het hamas hamas joden aan het gas en het sis geluid uit het uitvak niet meegekregen.

    /   Beantwoorden  / 
 11. bo

  er is een verschil ajaxsupporters lopen al jaren lang te koketeren met hun joodzijn (spandoeken,superjodengezang enz),de rest vd ned.supportersver. incl. feyenoord reageren hierop.ik geloof niet dat rotterdammers het bombardement erg prettig gevonden,inclusief mijn familie en het bombardement heeft feyenoord niet getroffen. trouwens is het niet zo dat joden in de oorlog die voor ajax uitkwamen door de eige club geroyeerd werden terwijl feyenoord joden in wo2 hielp,daar is zelfs nog een plaguette van in de kuip

    /   Beantwoorden  / 
 12. pucca

  dat spandoek koste vast wel 5000€ hadden die neuzen beter kunnen gebruiken voor de ophaal actie van die loser die bleef staan in een weiland in beverwijk.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Floris van de ven

  Ik ben ook een ajacied, maar keur dit soort spandoeken natuurlijk af. Dit zijn gewoon een stel drugsgebruikende narrowminded amsterdammers, die eigenlijk niet eens weten wat ze zeggen, en verder volgens mij ook geen flikker om voetbal geven, maar al weken bezig zijn met het bedenken van dit soort kwetsende onzin. BAH! ik wil me bij deze distancheren van deze mensen en ik sluit me aan bij de echte ajacieden die naar een stadion kome omdat ze hopen dat ze een mooie pot voetbal te zien krijge.

    /   Beantwoorden  / 
 14. @

  Zo aangezien de meeste jode reacties inmiddels weer achterwege zijn kan ik zeggen: Ik heb terug!, met een pestgevoel in mijn lijf… en niet alleen over dat spandoek maar wat ik daar over te zeggen heb:

  Ludieke aktie hoor, leuk zeg nouw echt lache, bloody sunday 10 jaar geleden ludiek man, leuk spandoekkie van picornie die grond leg te happen terwijl de Feyenoord bulldog met een hamer zijn schedelpan staat te bewerken, lache man, echt ludiek… dat niemand daar de humor van inziet pfff…

  en dan de boterhoofden van 020 “nadat het spandoek uitgerold werd is het gelijk in beslag genomen”… OWJA HOE KAN HET DAN GODVERREDOMME DAT IK HEM 4(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) KEER HEB GEZIEN ALSTIE DIRECT IN BESLAG GENOMEN IS???? NOUW HÉ HÉ??

  EN WAAR ZIJN DIE TYFUSMORAALRIDDERS NOUW? DERKSEN? BORST? JOHN “Feyenoord heeft haar supporters niet in de hand” JAAKE? HET GAAT ZO DE STINK 020 MEDIA DOOFPOT WEER IN!

  Nouw ik heb mijn plastic hamers al aangeschaft voor de volgende uitwedstrijd, want als zulke dingen onbestraft blijven dan waag ik er ook wel en gokje op!

    /   Beantwoorden  / 
 15. T!GER1125

  @robert

  ach stel je niet aan daar vraag je toch gewoon om als je net doet alsof je een echte jood bent?

  Ik bedoel niemand heeft gevraagd om het bombardement of om bloody sunday…

  ik vind dat toch een groot verschil…

  maar ja volgende x ajax op bezoek nieuw spandoek:

  “Ajax onze gasssssssssssssten”

    /   Beantwoorden  / 
 16. buffel

  het zijn echt huigelaars,hij is inderdaad niet gelijk inbeslag genomen,want hij werd na de wedstrijd weer uitgerold

    /   Beantwoorden  / 
 17. R

  Als ajacied vind ik dat dit niks met de enige klassieker van Nederland te maken heb dit rare spandoek. Bloody sunday was in Noord-Ierland en de 2e wereldoorlog is 60 geleden. Maar Feyenoord-supporters zijn even min heilig, ik herinner me vuurwerkgeluiden op 14 mei 2000 (1 dag na de ramp in Enschede) en halverwege de jaren negentig leuzen als” Van Gaal had een kankerwijf ( Louis v. Gaal zijn vrouw was kort daarvoor overleden). Maar eerlijk is eerlijk dit spandoek had verwijderd moeten worden.

    /   Beantwoorden  / 
 18. p

  Henny Huisman zong er ooit een liedje over, hoe ging t ook alweer? O ja” maar wie niet tegen zijn verlies kan die is maar zielig hoor. Zeik liever over dat slechte zooitje spelers die misschien net aan mee kunnen draaien in de middenmoot van de hoofdklasse zaterdag of zondag. Danny buis is ook alleen maar door feyenoord gekocht omdat hij 15 keer in de media heeft geroepen dat hij een hekel heeft aan ajax want voetballen kan hij niet. En wij zijn niet zo zielig om nu ook een DVD uit te brengen.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Jood 4ever

  sjonge jonge wat een zielig gedoe van de kakkerlakken…..alsof ze zelf altijd zo lief zijn…

    /   Beantwoorden  / 
 20. Sjobje

  @ P en alles van 020

  Doe maar bikkel dat je daar bent! Breng ook een dvd uit met deze 2 geweldige overwinningen… Moet je doen, en ben er trots op! Zó trots, zoals Rotterdammers er ook op zijn. Maar dát kunnen jullie nou net niet, trots is te weinig voor 020… ; 1 brok natte Arrogantie is het! Vieze natte kutpraatjes over `Het distancieren over BLOODY SUNDAY, en melden dat het direct is verwijderd, terwijl het 4x terug gezien word! Of Danny Buijs kan niet voetballen? Jij gezien hoe opgefokt davids & Leo Charry II hem op z’n ogen drukten en ‘m naar z’n keel grepen? (En wie had er trouwens geel en wie niet?) Allemaal natte neuzen gelul! Rotte arrogantie! LUL dat je toch voor 020 bent, en dat daar je leven mee verneukt word, maar een Rotterdammer neemt wraak! Sportieve wraak! Remember Plee-offs ’06??? Of júist deze 2 matches… Wij pakken jullie zo goed terug, en zijn er weer zó trots op, dat we deel II op de markt brengen!
  Vieze natte neus dat je bent, ik walg van jullie vieze kut volk!!!

    /   Beantwoorden  / 
 21. redactie

  Discussies als deze kennen geen winnaars. Ik schijt op het spandoek, maar ik schijt ook op alle verwijzingen naar de holocaust enz.

    /   Beantwoorden  / 
 22. @

  @ Alle Joden…

  Het probleem zit hem mij niet zozeer in het spandoek, meer dat wij (Feyenoordsupporters) niks mogen…

  geen spreekkoren
  geen pro palestina uitingen (vlag, shirt, sjaal)
  geen piratenvlag
  geen provocerende vlaggen
  etc. etc. etc. etc.

  Week in week uit komt de Nederlandse Steward Bond ons weer lastig vallen wat wel en niet mag, elke week moet je spandoek weer uitgerold worden, elke week worden we weer getreiterd met de debiele supportersbelemerende maatregelen die Feyenoord ons probeerd op te leggen. Het meerendeel van de fanatieke supporters heeft het uitvak al verlaten, en sommige zelfs de Kuip…. en daarvoor in de plaats zijn dagjes mensen gekomen, die leuk naar het voetbal komen kijken. En dat is wat Feyenoord wil geen lastige schreeuwers meer, geen lastige supporters want die verzieken alles. Dit totaal pakket zorgde ervoor dat er gisteren voor mij een stoeltje aan bonken ging. (mede door de kansloze 3-0 natuurlijk die op dat moment op het scorebord verscheen)

  En zo te zien was ik niet de enigste die er zo over dacht in het uitvak.

  Kortom, de maatregelen die tegen ons worden genomen zijn buiten proportioneel zeker omdat de rest van nederland en dan met name de jodekoeken zich totaal NIET aan dit “herenakkoord” houden…. En als het weer eens voor de zoveelste maal gebeurd met een spandoek dan gaat het de doofpot in. Daar zijn legio voorbeelden van, met de meest in het oog spingende een Feyenoord elftal dat gemollesteerd wordt op “het verleden” en vervolgens is er niemand gestraft, en er werd al helemaal niet over gesproken door de media…. nouw IK SPUUG OP DIE MEDIA!

    /   Beantwoorden  / 
 23. bas

  Was met deze wedstrijd ook niet de 5 wedstrijden regel van kracht????Dus knvb doe er wat mee want, je kunt er op rekenen dat de eerste wedstrijd Feyenoord – 020 de bal terug word gekaatst.En dan word Feyenoord wel gestraft want een ieder weet dat de knvb eigenlijk AFC KNVB heet.

    /   Beantwoorden  / 
 24. @

  KNJB toch?

    /   Beantwoorden  / 
 25. relnek southside

  onglovelijk………wat een heerlijk gevoel hoe hier weer wordt gereageerd !!!
  en over de nederlaag wordt niet gesproken
  nee dat wordt vergeten want als we het over het voetbal gaan hebben geven jullie niet thuis 4 nederlagen op rij en nog blijven blaffen !triest joden volk????
  laat me niet lachen !!!!!1

    /   Beantwoorden  / 
 26. relnek southside

  of was het lucky ajax ????????!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 27. AFCA

  Smerige vieze insecten zijn jullie!! Jullie verwijzen zelf al jaren naar oorlog,, (Sisgeluiden enz.) Wordt de bal terug gekaatst en dan is het smakeloos? Jaah smakeloos is het maar ga nu niet zielig doen! Zou je meer zorgen maken over jullie selectie, hahaha.. Dramatisch gewoon, zo slecht daar in 010! Afgelopen zondag, 5 doelpunten en gescoord door 4 AJACIEDEN en een ex-AJACIED!! Schamen jullie je niet? Hahahaha…

  AFCA CBS…

    /   Beantwoorden  / 
 28. @

  HOEM-PA-PA HOO-LI-GANS!
  HOEM-PA-PA HOO-LI-GANS!
  HOEM-PA-PA HOO-LI-GANS!
  HOEM-PA-PA HOO-LI-GANS!
  HOEM-PA-PA HOO-LI-GANS!

  Schaam jij je nouw niet? Gister stond er een klein ventje in het uitvak… ik heb hem maar verteld dat er aan de rechterkant de kinderen zitten en aan de linkerkant de stillen. Het ventje moest lachen en vertelde toen dat hij liever niet bij jullie hoorde want hij vond jullie maar triest, bij 3-0 voorsprong niet meer zingen hahaha

  HOEM-PA-PA HOO-LI-GANS!
  HOEM-PA-PA HOO-LI-GANS!
  HOEM-PA-PA HOO-LI-GANS!
  HOEM-PA-PA HOO-LI-GANS!

    /   Beantwoorden  / 
 29. AFCA-0297

  het huilen komt later

    /   Beantwoorden  / 
 30. Sjobje

  Ja en na een goede knal jou blauw plek dadelijk ook, dat duurt dan een goeie 2 dagen en hij is dik dat je je eigen 020neus niet meer ziet!
  Kuthonden zijn jullie!
  De klappen komen ook later…..

    /   Beantwoorden  / 
 31. @

  Ondertussen grote tranen op de website van vak410…

  stel je bent het meest trieste van vak nederland… je zorgt voor de meest trieste aktie van het jaar… een triest spandoek met trieste tekst, over een triest onderwerp, onder het gezang van een triest liedje: HOEM-PA-HOEM-PA-HOEM-PA-PA, voor trieste kinderen. dan ga je natuurlijk ook op een trieste manier, een trieste reactie op de media maar vooral de Feyenoord-supporters….. en het meest triest van alles is dat niemand jullie meer serieus neemt na zondag, de overige 020-fans, de media, en de rest van voetbalminnend Nederland….

  Vak4triest…. Rest in Peace

    /   Beantwoorden  / 
 32. ajax Cape town

  Ze kunnen alleen maar janken, die stinkende kakkerlaken. Ga nou maar eens eerst een beetje voetballen voordat jullie allemaal je grote scheur opentrekken. we will meet again in dat stinkende 010

    /   Beantwoorden  / 
 33. relnek southside

  dat had ik al eerder gezegd over de 4e vernedering op rij wordt er niet gesproken
  alleen maar kankeren stelletje stakkers .
  stond vooraan toen de trein aankwam en beetje stoer lopen doen vanaf een hekkie,en dan weer jankend terug langs dat zelfde hekkie en niet eens effe bedanken voor de mooie middag die we jullie weer hebben geschonken ?
  vind het jammer dat je achteraf dat gejank krijg te horen dat je je gekwetst voeltover ee spandoek hahahaha mooie afleidings manouvre om je verlies te weerleggen
  tot de volgende vernedering

    /   Beantwoorden  / 
 34. @

  HAHAHAHAHA nu wordtie mooi… “stoer doen achter een hekkie” jo ga jij lekker keihard wegrennen als de treindeuren opengaan, je had er nog geen 10tellen voor nodig om in je broek te poepen (NAC) van de Feyenoordclan die naar buiten kwam. En toen we teruggingen stond er inmiddels niemand meer, hier en daar een verdwaalde fopneus…. dus lul alsjeblieft niet zo dom. Maar toch bedankt voor het lachen hahaha

  ps. waar blijft die dvd nouw? of is er niemand die dvd’s koopt van jullie club… haha humor: vak4triest

    /   Beantwoorden  / 
 35. con49

  Als 010 zo stinkt wat kom je hier dan doen zielepiet? Blijft dan lekker in die namaakstad van jullie. Waar al die moordenaars en verkrachters en maffiosi wonen. Hoofdstad van de criminaliteit.

    /   Beantwoorden  / 
 36. relnek southside

  ga lekker janken over de vlag ehhhhh en over de vernedering, twee keer janken in de trein !!!
  moet je je eigen kk volkje bekijken hoe jullie de hele wedstrijd staan te zingen over picornie en een of ander pippi lankous liedje over leonardo uitermate laag en triest .
  en btw had dan zelf de moeite genomen om over hekkie te komen dan had ik die kk kop van je eraf getrokken en in je reet geschopt snotneus!

    /   Beantwoorden  / 
 37. @

  Hahahahaha… en wie wil je daar voor meebrengen? Weet je wat spreken we af, neem jij al je vrienden mee.. kom ik ook alleen.

  Ga lekker ergens anders de internet-wegklik-hoolie spelen

    /   Beantwoorden  / 
 38. Pauke

  Vieze kakkerlakken

    /   Beantwoorden  / 
 39. getje

  Wat een gejank over een spandoek. Zie eerst maar is te winnen.

    /   Beantwoorden  / 
 40. @

  Volgens mij zijn er bepaalde fopneuzen en feestjoden een tikje over de rooie omdat ze niet meer mogen vingerverven… zitten jullie nu expres dit topic steeds op te zoeken of hoe zit het? Stelletje trieste lui, ga lekker terug in je kast waar je ook bent als het slecht gaat met je eigen club(?) of eigenlijk is het woord club niet eens van toepassing op jullie vereninging… dat klinkt beter…

  groeten, en niet meer huilen hé over pappa jaakke die geen meer geeft

    /   Beantwoorden  / 
 41. GrantMaster

  Rot op ouwe wat lul jij nou weer slap! Davids is tenminste n echte vent opt veld.. Die generatie is bij feyenoord ver te zoeken sinds van Gobbel! Losersss KILLBURG WILLEM II OSM

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.