Investeert Feyenoord tevergeefs in De Guzman?

Onderstaande column trof ik aan op de site van Lunatic News. Het gaat over Jonathan de Guzman, zijn weigering om bij te tekenen, de medische kosten die Feyenoord al aan hem heeft gemaakt in de afgelopen jaren en… de eventuele medische kosten die er nu nog aankomen, terwijl De Guzman al heeft aangegeven dat hij volgend seizoen niet meer voor Feyenoord speelt. Ik zal het maar meteen zeggen: zo had ik het nog niet bekeken:


Column: The Vogelaar has Flown
wo, 10/03/2010 – 17:32

Ella Vogelaar, de vrouw die gillend gek werd en met haar krachtwijken en andere krachttermen het ingeslapen zootje uit Den Haag weer wat te lullen gaf tijdens de borrel. De vrouw die de renovatie van de SS Rotterdam er doorheen drukte. Met geld dat er niet was. Lekker belangrijk,want hebben er een mooie herinnering voor teruggekregen.

Sinds deze kleine misrekening was het snel gedaan met mevrouw Vogelaar, ze vormde met haar man een schrijversduo waarin de inmiddels fameuze bukakefeesten tijdens krachtwijkbezoeken uitgebreid werden doorgelicht, hierna hebben we weinig meer van haar gehoord. Of toch wel? Ik heb namelijk het sterke vermoeden dat ze tegenwoordig als adviseur is verbonden aan Gudde & Co. Want aangaande part-time voetballer en Full-time DJ GuzzFuzz kan ik niets anders bedenken dan dat ze haar bevindingen in rapport SS Rotterdam zo geweldig vond dat ze deze maar heeft toegespeeld aan de denktank in het Maasgebouw.

Nu woont guzzie niet in een krachtwijk, wellicht dat hij hier nog wel een woning aanhoud in West Side Vancouver. Maar anders dan dat, is het toch echt een project dat in het straatje past van oppasvaders en herintegratiewedherintreders. Een bodemloze put die, als hij maar genoeg gevuld wordt net zo bodemloos blijft, maar wel voor een warme sensatie tussen de in Christine LeDuc gehulde dijen van Meesteres Vogelaar zorgt.

Anders kan je het niet aan mij uitleggen. Een tot wrakhout verworden bodemloze investeringsput die na renovatie het zelfde oplevert als een ijsblok van de Erasmusbrug. Guzzfuzz had aanvankelijk een mooie toekomst voor zich, werd bij het Nederlands elftal onder barely-legal gehaald en was op jonge leeftijd zowaar een van de dragende spelers van Feyenoord geworden. Op een gegeven moment kwam er een blessure kijken en was meneer uitgeschakeld, zo het nu lijkt definitief.

Feyenoord dat door de kaartenhuisconstructie op financiën inmiddels zover was om Coen Moulijn onder te brengen in een investeringspoule, betaalde de renovatiewerkzaamheden in de hoop dat de investeerders iets van het geld terug zouden zien, nee dat is een leugen. Ze betaalde die operatie omdat ze een talentvolle, vriendelijke jongen alle geluk in de wereld gunden. Dat verwoede pogingen om De Guzman te verkopen aan een witwasser uit de Oeral voor een paar kolenroebels al niet meer bleek te lukken, bleek geen teken aan de wand.

Inmiddels zijn we een poosje verder en wordt meneer Guzza bijgestaan door een kundige marge-voetballer in ruste. Deze heeft Orignal Guzman middels een aantal zeer kleurrijke spreadsheets uitgetekend hoe diens toekomst eruitziet volgens twee scenario’s. Scenario I – bijtekenen: een paar nieuwe patta’s van Nike en een jodenfooi van € 800k en in het geheel niets voor zijn trouwe vriend en beschermheer. Ja leuk die honderduizenden mensen die de grond kussen waar je loopt, maar daar betaal je geen Bentley van. Scenario II – niet bijtekenen: Kans op een fikse premie een horloge met drie misschien wel 4 wijzerplaten en er 75% van de tijd geen reet voor hoeven uitvoeren. Voor iemand die naar Herenkapsalon Stevie Wonder gaat is dit geen keuze.

De toekomst is dus uitgestippeld, meneer vertrekt aan het eind van het seizoen voor nop, trouwens niet voor het geld maar omdat hij bij Feyenoord uitgeleerd is. Dit kan ik me heel goed voorstellen daar de verkoeverkamers van het Erasmus MC inmiddels gesneden koek zijn en een beetje profvoetballer liever wordt geholpen in een Dr. Mengele-kliniek in Zwitserland met ongeboren vogelbekdierpasta. En daar heeft Feyenoord de middelen niet voor, nou goed de weet niet van.

Dus een speler die aan het eind van het huidige (nog heel korte) seizoen gratis en voor niets met opgeheven middelvinger door de achterdeur vertrekt, daar moet je eigenlijk afstand van nemen. Werknemers die al een jaar voordat er überhaupt sprake is van een vast contract roepen dat ze liever bij een beter burgers kunnen flippen bij Bram, die worden ook direct op straat gepleurd, zeker als ze makkelijk vervangbaar zijn. Je investeerders kunnen fluiten naar het geld en de kosten blijken na een korte analyse vele malen hoger dan de verwachte opbrengsten.

Dan blesseert deze speler zich. Mooi, afzinken verlies pakken en wegwezen. In plaats van deze logische stap heeft iemand het rapport Vogelaar gepakt en dit toegepast want wat gebeurt er? Juist, de medische staf van Feyenoord gaat over tot opereren. Dus geld, dat er niet is, wordt geïnvesteerd in de renovatie van een project waar nauwelijks iets uit te halen valt. Geld dat ergens vandaan moet komen, seizoenskaarten bijvoorbeeld. Ik mag er niet van uitgaan dat hij over onze rug wordt opgelapt omdat hij ingeschreven staat bij een of het andere poep&plas strombaanshow van SBS 6 of dat er een oliesjeik met te veel tijd graag een gezond exemplaar met een kruisboog op de maasvlakte achterna wil zitten. Kortom er wordt een heleboel geld in een leuke herinnering gepompt, een herinnering, niets meer niets minder. En van herinneringen kan je nog steeds niet leven, laat staan een selectie onderhouden.

Een geluk, het kabinet waarinVvogelaar zetel had, is inmiddels gevallen, ik hoop alleen dat Feyenoord hier niet zo lang over doet…

0022

4 reacties op “Investeert Feyenoord tevergeefs in De Guzman?

  1. Tom

    Zo is het ook. De Guzman speelt al 2 jaar niet meer voor Feyenoord maar puur voor zichzelf om zo snel mogelijk weg te kunnen. Daar heb ik opzich niet zo’n problemen mee zolang die goed presteert maar ook dat is niet meer het geval. Feyenoord moet zo snel mogelijk van dit probleemkind afkomen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

      Met de stelling van de columnnist kan ik het volledig eens zijn;”moet je nog investeren in iemand die voor de club afgeschreven is?… sterker nog: zelf enige minachting toont door te stellen bij de club uitgekeken en geleerd te zijn”!
      Criterium: te gemakkelijk wordt er met geld omgesprongen dat telkens in een bodemloze put verdwijnt. Nu wil men weer investeren in een 36-jarige keeper – waar we overigens met veel respect op terug kijken, maar die nu toch echt wel gedateerd is – zonder te herinneren dat er nog een stel ruime dertigers met vette salarissen rondlopen die n.b.”volledig” overbodig zijn. Stop daar toch mee en houdt het bij de prima keepers die er zijn. Spaart in ieder geval heeeel veeel geld uit.

        /   Beantwoorden  / 
  2. feyenoordria

    Als ik twee jaar in de ziekenwet zou zitten met mijn werk dan loop je bij de socialedienst en moet je iedere maand je hand op houden.
    Ik vind het jammer dat Guzman niet een jaartje heb bijgetekend maar op deze manier hoeft het van mij niet weg met hem en zo snel mogelijk.
    Zou zijn contract opzeggen nu maar ja het is nog maar een maandje of twee nu nog.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Luis

    Biseware moest ook bijtekenen en niet transfervrij vertrekken. want dat verdienden fey niet.
    Hij heeft bijgetekent en zit vervolgens op de bank. Dus dat zegt ook niet alles ..

    Hij zou niet bijtekeken en mocht daarom van jullie niet spelen. nu is hij weer geblesseerd en begint t gezeik weer vanaf t begin. Jullie vergeten dat zijn salaris met de helft ziet verminderen.. desondanks moet hij voor jullie eff bijtekekenen..

    Zelfs Gio negeert nog om bijtekenen voor 5ton.. maar daar hoor je niemand over

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.