Als Feyenoord bij de bekerfinale PSV-Heracles: …raar

Best raar, ik ben gisteren bij de bekerfinale tussen PSV en Heracles Almelo geweest. Ik kreeg een gratis kaartje en had verder toch geen (paas)verplichtingen ofzo, dus zat ik in de Kuip, terwijl Feyenoord niet speelde. Ik weet niet of jullie zoiets weleens hebben gedaan, maar ik vond het eerlijk gezegd heel vreemd. Ik ben weleens bij wedstrijden van het Nederlands Elftal geweest in ons stadion, in het verleden ook wel eens bij concerten en zelfs bij een wedstrijd tussen Duitsland en Portugal op het EK 2000, maar nog bij een wedstrijd waarbij ons stadion was ‘overgenomen’ door zoveel supporters van andere clubs.

Het voelde een beetje aan of iemand z’n verjaardag vierde in mijn huis, en dat ik weliswaar aanwezig was, maar niet direct persoonlijk was uitgenodigd. Nou vind ik voetbal in een stadion sowieso een stuk minder als je niet echt voor een van de twee partijen bent(*), maar als het dan ook nog is op een plek waar je normaal gesproken fel meeleeft en nu dus niet, is dat best een rare gewaarwording. Overigens was het wel mooi om overal om je heen gesprekken te horen van supporters die normaal gesproken niet in de Kuip zitten. En wie ik ook hoorde/sprak: iedereen van Heracles en PSV was alleen maar positief over het mooiste stadion van Nederland.

(*) Ik weet dat het voor Feyenoord beter was/is dat PSV de beker zou winnen, maar ik gunde het eigenlijk Heracles net een tikkie meer. Maar achteraf heb ik er meteen vrede mee en hoop ik dat dit voor Feyenoord goed uitpakt.

4 reacties op “Als Feyenoord bij de bekerfinale PSV-Heracles: …raar

  1. joop

    Ik ben ooit naar de rolling stones geweest……in de kuip.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Ik ben ooit naar de Village People geweest in de Badkuip.

        /   Beantwoorden  / 
      1. joop

        ha ha, smaken verschillen, niets mis mee.

          /   Beantwoorden  / 
  2. jan

    Dat heb ik nou ook als schoonmoeder langs komt, dan zit er ook iets in “mijn” kuip dat er niet thuishoort

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.