Cash voor Feyenoord: Blokland en de VvF hebben 30 miljoen bij elkaar

het zat er al een tijdje aan te komen, maar het is zo ver: De Vrienden van Feyenoord hebben hun streefbedrag van 30 miljoen euro binnengehaald. Dat zegt directeur Pim Blokland van de investeringsgroep tegen RTV Rijnmond. In ruil voor de kapitaalinjectie kregen de Vrienden van Feyenoord 49 procent van de aandelen van de club in handen. Ook hebben inmiddels twee man plaatsgenomen in de Raad van Commissarissen, namelijk Graeme Rutjes en Blokland zelf.

Het binnenhalen van de gewenste 30 miljoen betekent overigens niet dat Blokland stopt met het inzamelen van het kapitaal. ,,We stoppen zeker niet en zijn van plan nog minimaal een jaar door te gaan. Uiteindelijk veertig miljoen zou mooi zijn”, aldus Blokland, die aangeeft dat de Vrienden van Feyenoord in de toekomst niet meer dan 49 procent van de aandelen willen. ,,Wel hebben we op termijn nog recht op één plek in de raad van commissarissen, maar dat heeft geen haast.”De Vrienden van Feyenoord begonnen in oktober 2010 met hun inzameling om de Rotterdamse club op financieel gebeid structureel gezond te maken. Onder de 30 miljoen euro valt ook het bedrag dat is opgehaald met de acties Bedrijven steunen Feyenoord en Supporters steunen Feyenoord. De supporters maakten in totaal één miljoen over.

3 reacties op “Cash voor Feyenoord: Blokland en de VvF hebben 30 miljoen bij elkaar

  1. jarno

    zonder deze mensen wat de mooiste club van Nederland falliet ze verdienen echt een pluim.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Matn

    Gefeliciteerd hoop dat dit jullie weer snel structueel tot de top doet laten terugkomen. Daar is waar feijenoord hoort( hoop echter niet dat dit ten koste van mijn cluppie FCTwente gaat) hoe breder de top hoe beter de nationale competitie

      /   Beantwoorden  / 
  3. Andre

    Zo eindelijk eens een normale reactie.We kunnen in Nederland niet op tegen Engeland, Spanje, Italie, Duitsland en misschien Frankrijk. Maar als de top beter wordt en ook Europees beter gaat presteren groeien we er in elk geval weer een beetje naar toe.Ajax was verleden jaar al dicht bij overwinteren in de Cl. Blijf er bij dat ze geflikt zijn.Dat kan ook niet anders want die hele Uefa is ook zo rot als een mispel.Heb in die wedstrijd nog nooit op dat niveau zo’n slechte keeper gezien.Man man man wat een grabbelaar, terwijl hij tegen Ajax een van de betreren was…dus ra ra.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.