Feyenoord: Joris Mathijsen?

Zou Feyenoord dan toch een vervanger aantrekken voor de naar Aston Villa vertrokken aanvoerder Ron Vlaar (die overigens zijn zin heeft gekregen in Engeland)? Misschien wel, al zal het natuurlijk weer een heel gedoe worden om zoiets rond te breien… Joris Mathijsen (32) wordt genoemd als mogelijke vervanger van Ron Vlaar bij Feyenoord. En dat komt niet in de laatste plaats doordat technisch directeur Martin van Geel een goede bekende is van de Málaga-verdediger, waarmee hij samenwerkte bij AZ en Willem II.

‘We kennen elkaar goed, dat is waar’, vertelt Van Geel in gesprek met VI. ‘Joris is op en top prof, een uitstekende verdediger, maar of het haalbaar is, moet je je afvragen.’ Daarmee doelt Van Geel op het riante salaris van Mathijsen in Spanje. Hoewel er bij Feyenoord wat ruimte in de salarissfeer is gekomen door het vertrek van grootverdieners als Vlaar en Karim El Ahmadi, blijft het de vraag of de Rotterdamse club de verdediger kan verleiden. Wel is het zo dat Mathijsen momenteel allesbehalve zeker is van zijn toekomst. Zijn hyperambitieuze werkgever zit in financieel noodweer en verzuimde al enkele maanden het salaris van de spelers over te maken. Wanneer Málaga blijft volharden in het niet nakomen van de financiële verplichtingen dreigt zelfs een uitsluiting van de Champions Leauge, het lucratieve toernooi waar de club zich dit seizoen voor het eerst voor plaatste.

Overigens wordt Mathijsen ook al de gehele zomer genoemd bij Ajax als mogelijke vervanger van Jan Vertonghen. De ervaren verdediger behoort tot de 32-koppige Oranje-selectie die de kersverse bondscoach Louis van Gaal woensdag opriep voor het oefenduel met België (15 augustus).

3 reacties op “Feyenoord: Joris Mathijsen?

  1. jari

    tja als vlaar weg gaat en hij heeft in het nederlands gespeeldt dan moet er zo n een ook weer terug dus doe maar Joris mathijsen

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ben Wouters

    Joris zou met zijn ervaring voor Feyenoord van grote waarde kunnen zijn, zowel speltechnisch als leidinggevend. Voor het grote talent de Vrij zou de komst van Mathijsen een snelcursus ‘optimaal verde-digen’ betekenen. Ik denk dat de verdediging met Joris als nieuw boegbeeld, nog sterker zal worden dan in het afgelopen seizoen.
    ‘Joris, welkom bij de mooiste club in Nederland.’

      /   Beantwoorden  / 
  3. gerrit

    hebben wij niet meerbehoefte aan een echte afmaker

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.