KNVB Beker-kaartverkoop: PSV is pissig op Feyenoord

Pffff… wat een gezeur: Feyenoord krijgt van PSV de zwarte piet toegeschoven omdat de Eindhovense supporters geen kaarten kopen voor de bekerkraker tussen PSV en Feyenoord van woensdagavond. En dus zal het duel verre van uitverkocht zijn. Een van de oorzaken volgens PSV: het feit dat Feyenoord weigert in te gaan op een verzoek van PSV om de prijs per kaartje met zo’n tien euro te verlagen. Vanaf de kwartfinale in het bekertoernooi worden de recettes gedeeld en moeten van de KNVB de normale toegangsprijzen worden gehanteerd. Afwijken mag alleen als beide clubs daarmee instemmen. Dezelfde discussie speelde drie jaar geleden, toen PSV op 27 januari de kwartfinale speelde tegen Feyenoord. Ook toen werkten de Rotterdammers niet mee en waren slechts 22.000 van de 34.000 stoeltjes bezet. Feyenoord won toen met 0-3 (je weet wel, met die wereldgoal van Van Bronckhorst).
Feyenoord bevestigt dat het heeft willen vasthouden aan de normale toegangsprijzen. ‘Wij gingen en gaan er nog steeds van uit dat de reguliere prijzen voor een mooi affiche als PSV – Feyenoord een behoorlijk goed gevuld stadion zullen opleveren’, aldus een woordvoerder.

Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging van PSV, is teleurgesteld. ‘Je kunt de opstelling van Feyenoord op twee manieren interpreteren. Misschien verwachten ze toch een volle bak en willen ze een volledige recette. Als je slecht denkt, acht Feyenoord de kans mogelijk groter om in een halfleeg stadion een goed resultaat te halen.’ Timmermans baalt van de opstelling van Feyenoord. ‘Volgens mij heb je als clubs onderling ook een collectieve verantwoordelijkheid om de drempel voor voetbalfans te verlagen. Beschouw de fan als klant en niet als melkkoe. Ik vind dit kortzichtig.’

Ideetje van mijn kant: geef Feyenoord een paar duizend extra kaarten, dat vult meteen weer en zorgt ook voor wat meer sfeer.

4 reacties op “KNVB Beker-kaartverkoop: PSV is pissig op Feyenoord

  1. jarno

    ohhh het is dut de schuld van Feyenoord dat ze die gemeentelijk instelling niet vol krijgen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Peter

    Feit dat de Psv supporters er geen geld voor over hebben zegt meer over hun dan over Feyenoord dus ze moeten niet zo zeiken in Eindhoven.Verkoop nog wat grond onder het stadion en schenk die supporters die kaartjes.Kan ook nog eventueel.

      /   Beantwoorden  / 
  3. jarno

    of ga anders even naar de boeren leenbank

      /   Beantwoorden  / 
  4. Peter

    In Eindhoven weten ze heel goed hoe ze geld moeten lenen om spelers te kopen maar supporters willen op hun beurt geen kaartje kopen als ze niet voor een dubbeltje op de eerste rij mogen zitten.Dan denk ik Psv heeft over 5 jaar een selectie met een begroting van Manchester City maar het stadion is leeg omdat niemand een kaartje koopt.Dat zal een raar gezicht zijn zeg.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.