Feyenoord – Heracles: bananen in De Kuip

Schermafbeelding 2013-10-18 om 12.52.09Al gezien, de oproep over sfeerverhogende acties op vak W? Lees maar even, dan ben je volgende week misschien niet verbaasd als er opeens een bananengolf door De Kuip rolt…

Al sinds het begin van Vak W kregen we veel vragen over de interactie met andere vakken, waarom alleen W1? Waarom niet de overige vakken op W bij acties betrekken? Blijkbaar was er genoeg animo op die vakken, maar helaas waren -en zijn- onze mogelijkheden nog aardig beperkt. Acties kosten nou eenmaal veel geld en ook wij beschikken niet over een tuin met geldbomen.

Wie niet (financieel) sterk is moet slim zijn, dus begonnen we te brainstormen. Als we als groep de mogelijkheden niet hebben, waarom dan niet samen? Samen hand in hand. Dat klonk wel goed in de oren, de eerste stap was gezet. De volgende stap was het bedenken van een actie waarbij iedereen zijn of haar steentje zou kunnen bijdragen tegen een niet al te hoge prijs. Uiteindelijk hebben we een uitvoerbare actie bedacht…

Herinneren we ons de slogan ‘Bring Back the Banana’s’ nog? Verwijzend naar de tientallen opblaas bananen die in de jaren ’80 en ’90 wekelijks de tribunes van De Kuip sierden was deze slogan op menig Feyenoord fansite te lezen. Bedoeld om die fel gele bananen weer op de tribunes te doen herrijzen. Helaas zijn er anno 2013 nog nauwelijks bananen te bekennen in De Kuip. En dat is natuurlijk zonde, want die gele bananen zouden nooit mogen uitsterven. Dus voelde we ons min of meer verplicht om iets voor de bananen te doen, omdat nostalgie gewoon tof is!

Het volgende is de bedoeling: We willen iedereen die op Vak W staat, dus zowel W1, W2, W3 als W4 vragen om massaal opblaas bananen mee te nemen naar de wedstrijd tegen Heracles. De opblaas bananen zijn via verschillende adressen op internet en bij mening feestwinkel voor een leuke prijs te koop. As we speak is er nog voldoende speling qua verzendtijden van webshops.

De actie is inmiddels bij Feyenoord neergelegd en tevens goedgekeurd, onder de voorwaarde dat de bananen niet op het veld belanden. Ook de stewards zijn op de hoogte van de actie, bij de poorten zal je dan ook geen hinder vinden met het meebrengen van één of meerdere bananen. Hoe meer hoe beter natuurlijk!

De actie kan alleen een succes worden bij voldoende animo, zorg dus dat je kameraden op de hoogte zijn van de actie en de 27e gewapend met een banaan Vak W betreden. Deel het bericht via Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp etc. en dan zorgen we er samen, hand in hand, voor dat Vak W tegen Heracles uitpuilt van de opblaas bananen. Bring Back the Banana’s!

Vak W

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.