Voorronde Champions League: Feyenoord mogelijk zonder beste spelers

Schermafbeelding 2013-12-30 om 18.17.27De tweede plaats in de Eredivisie is mooi en de bijbehorende plaatsing voor de voorronde van de Champions League natuurlijk ook, maar in het Maasgebouw rekent men zich nog niet rijk. Martin van Geel is realistisch en beseft dat de kans klein is dat Feyenoord daadwerkelijk het hoofdtoernooi haalt. “PSV won vorig jaar de derde voorronde van de Champions League van het Belgische Zulte Waregem en sneuvelde vervolgens tegen AC Milan”, aldus de technisch directeur in het AD. “Maar PSV had een geplaatste status, omdat de club veel punten verzamelde in de voorgaande jaren. Dat is bij ons niet het geval. Wij zullen altijd zware tegenstanders loten. De enige manier om dat te doorbreken is een keer stunten in Europa.”

Als Feyenoord de derde voorronde overleeft (wedstrijden op 29/30 juli en 5/6 augustus), speelt de club in elk geval in de groepsfase van de Europa League. “Dat zou prachtig zijn. Maar we gaan er natuurlijk alles aan doen om echt de Champions League te bereiken.”

De grote vraag is met welke spelers een gooi naar het miljoenenbal wordt gedaan. De Champions League is een reden om voor Feyenoord te kiezen of de club nog even trouw te blijven, maar dan is er ook nog het WK dat roet in het eten kan gooien. “Ook als Oranje al in de groep sneuvelt, hebben wij ze pas 16 juli terug in Rotterdam. Dat is drie weken na de start van de voorbereiding. Heeft Oranje succes, dan schuift de datum steeds verder op. Ze krijgen hoe dan ook drie weken vakantie. Het kan dus zo zijn dat wij onze beste spelers missen in de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen”, aldus Van Geel in het AD. Tsja… en dan heeft hij het er nog niet eens over dat een paar van de beste spelers tegen die tijd al best weleens bij een andere club kunnen rondlopen na een zomertransfer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.