Harry van der Laan over mogelijke nieuwe Feyenoordspits:

Schermafbeelding 2013-12-25 om 15.34.30De geruchten worden steeds sterker dat Michiel Kramer, spits van ADO Den Haag, mogelijk al deze winter de overstap maakt naar Rotterdam. Bij Feyenoord kunnen ze nog wel wat doelpunten gebruiken en Kramer staat nog altijd bovenaan de lijst van doelpuntenmakers in de Eredivisie. Als hij bij de nummer veertien van de competitie al zoveel scoort, dan moet dat bij het geïnteresseerde Feyenoord ook geen probleem zijn, zeggen sommigen dan. Daar is Harry van der Laan, zelf ook ooit spits van ADO (FC) Den Haag en Feyenoord, het niet mee eens. ”De druk is gigantisch. Ik kon daar toen niet mee omgaan. Je hoort dan: als je bij ADO al zo vaak scoort, dan moet het bij een topclub helemaal lukken. Complete onzin”, aldus Van der Laan in het AD.

”De weerstand is zoveel groter. Tegen pakweg Feyenoord is élke verdediger honderd procent gemotiveerd, tegen ADO niet. Dáár moet je mee om kunnen gaan. Dat hij nu topscorer van Nederland is, zegt wat dat betreft niets. In de top is alles anders, hè. En hij is spits hè, niet de linksback. Iedereen kijkt naar je.” Van der Laan lijkt sowieso niet helemaal overtuigt van Kramer. ”Zijn startsnelheid is beperkt. Met zo’n lang lijf is dat heel logisch, maar in het snelle hedendaagse voetbal is dat wel heel belangrijk. Dat explosieve mist hij,” aldus de Gouwenaar die nog altijd all-time topscorer van ADO Den Haag is.

Harry van der Laan… volgens mij maakte hij er in z’n eerste wedstrijd voor Feyenoord drie en dachten we allemaal dat dit dé opvolger van Kindvall was. Vervolgens maakte hij er bij elkaar nog maar een handjevol…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.