Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen AS Roma

Schermafbeelding 2014-05-05 om 11.10.06Het lijkt er op dat Fred Rutten weer wat gaat schuiven in de opstelling vanavond. De trainer stelde dit seizoen Luke Wilkshire, Jens Toornstra, Tonny Vilhena en Elvis Manu al eens op als rechtsbuiten en vanavond tegen AS Roma is het volgens het AD de beurt aan Rick Karsdorp. Karsdorp is van origine een centrale middenvelder en werd dit seizoen door Rutten al omgeturnd tot rechtsback. Donderdag begint hij als hangende rechtsbuiten, waardoor Khalid Boulahrouz rechtsachter in de basis begint. Sven van Beek keert terug in het hart van de defensie nu hij helemaal hersteld is van een blessure.

Tonny Vilhena krijgt als verkapte linksbuiten de voorkeur boven Jean-Paul Boëtius en Toornstra vervangt de geschorste Lex Immers als aanvallende middenvelder. Duidelijk is dat Feyenoord met maar één echte aanvaller gaat spelen en dus lijkt te gokken op een 0-0 gelijkspel. Dat zou na de 1-1 in Rome voldoende zijn om door te gaan in de Europa League. Volgens aanvoerder Jordy Clasie zou dat echter niet de juiste tactiek zijn…

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Vermeer; Boulahrouz, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Toornstra, El Ahmadi; Karsdorp, Kazim, Vilhena.

Mogelijk is het achteraf een koe in de kont kijken, maar zou het niet slimmer zijn om juist wat aanvallender te spelen tegen die Italianen die in de eigen competitie natuurlijk absoluut niet gewend zijn aan buitenspelers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.