Blessure Jordy Clasie valt mee: AZ-Feyenoord lijkt gewoon haalbaar

Schermafbeelding 2015-03-31 om 10.25.14Goed nieuws! De blessure van Jordy Clasie lijken mee te vallen en volgens het AD is de kans ‘erg groot’ dat Clasie zondag ‘gewoon’ speelt tegen AZ. En dus lijkt Feyenoordde aanvoerder in de beslissende fase van het seizoen niet te hoeven missen. De middenvelder vertrok maandag met knieklachten vroegtijdig bij het Nederlands elftal. In overleg met de medische staf van Oranje is maandag besloten dat Clasie beter kon terugkeren naar Feyenoord. De kans dat zijn klachten zouden verergeren als hij dinsdag tegen Spanje zou gaan spelen, was simpelweg te groot.

Clasie was na zaterdag een van de meest besproken internationals. In de wedstrijd tegen Turkije kwam hij niet in actie en dat verbaasde menigeen, onder meer Pierre van Hooijdonk, Willem van Hanegem, de mensen aan tafel bij Voetbal International en zo’n beetje iedere andere voetballiefhebber.

Johan Derksen zei maandagavond bij Voetbal International zelfs dat hij denkt dat Clasie helemaal niet geblesseerd is. “Die heeft natuurlijk ook in alle kranten gelezen dat werkelijk alle kenners vinden dat hij had moeten spelen. Die laat zich niet piepelen door Hiddink”, stelde de analist. “Feyenoord heeft hem waarschijnlijk gebeld en gezegd dat hij lekker terug moet komen”, vervolgde Derksen. “Hij kan zondag ook gewoon spelen tegen AZ. Ja, natuurlijk. Clasie heeft helemaal geen blessure, man. Die denkt gewoon: ‘Hiddink, zoek het lekker uit’. En gelijk heeft hij. Het is onbegrijpelijk dat Clasie niet speelde tegen Turkije.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.