UEFA-Cupheld doet (net als Van Hanegem) oproep aan Feyenoord en Clasie

Schermafbeelding 2014-03-07 om 09.55.24Twee weken geleden zei Willem van Hanegem het ook al: de Feyenoord-legende hoopt dat Jordy Clasie zijn vertrek naar het buitenland met een jaartje uitstelt en nog een seizoen bij Feyenoord blijft. Een seizoen waarin geoogst moet worden: de landstitel. En nu is het de beurt aan een andere grote naam om ongeveer hetzelfde te zeggen: Pierre van Hooijdonk gebruikt zijn column voor VI om Jordy Clasie van enkele adviezen te voorzien. Volgens de vrije trappen-specialist van weleer moet de kleine controleur van Feyenoord zeker nog een jaar in Nederland blijven. Een standpunt waar het hele Legioen het ongetwijfeld mee eens is.

Pi-Air heeft zeker oog voor het standpunt van technisch manager Martin van Geel, die wellicht miljoenen kan bijschrijven: ”Maar wat heeft Clasie aan een dergelijke transfer? Beter zou hij zich nog een jaar bij Feyenoord doorontwikkelen, waarbij de club hem een bonus in het vooruitzicht stelt bij het behalen van bepaalde sportieve doelen. Als Feyenoord daadwerkelijk kampioen wil worden, zullen ze de beste speler moeten behouden.”

Ook Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena zijn nog niet klaar voor de volgende stap in hun loopbaan, zo oordeelt Van Hooijdonk: ”Voordat ze zich gaan bezighouden met een eventueel vertrek, zouden ze zichzelf de volgende vraag moeten stellen: Waarom zou ik bij een Engelse club wél een basisplaats kunnen afdwingen als dat bij Feyenoord níét lukt? Met een nieuwe trainer (Giovanni van Bronckhorst, red.) aan het roer lonken er volgend seizoen nieuwe kansen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.