Van Hanegem: rare opmerking over Het Legioen in column

Schermafbeelding 2014-03-03 om 22.12.58Oer-Feyenoorder Willem van Hanegem keek de afgelopen dagen naar de duels van Feyenoord en Go Ahead Eagles en komt tot een schokkende conclusie in zijn column voor het Algemeen Dagblad. De Rotterdammers verloren afgelopen seizoen twee keer van de degradant uit Deventer.

”Ik zat gisteren naar Go Ahead te kijken en realiseerde me dat Feyenoord twee keer van die ploeg heeft verloren, in de beker en thuis in de competitie”, schrijft ‘De Kromme’. ”Dat is echt niet te geloven. Daar moet je je als Feyenoord diep voor schamen. Het is verschrikkelijk hoe Go Ahead voetbalde. Maar die club speelt volgend seizoen wel Europees voetbal, en Feyenoord niet! Ik zou erom moeten lachen als het niet zo triest was.” Vervolgens komt De Kromme met een wat merkwaardige uitspraak over Het Legioen, die bij menig Feyenoordsupporter waarschijnlijk toch echt een beetje in het verkeerde keelgat zal zijn geschoten:

‘Ik heb me bij Feyenoord-Heerenveen vooral zitten ergeren aan een deel van het publiek. Dat bleef maar zingen en klappen. Alsof er niets aan de hand was. Leuk hoor, You’ll never walk alone en al die andere liedjes, heel gezellig allemaal, maar dit is wel een voetbalclub. Je hebt dit seizoen helemaal niets gewonnen. En je gaat voorlopig niets winnen ook. Zo reëel moet je zijn.”

Tsja… je kan natuurlijk ook gewoon trots zijn op het feit dat De Kuip gewoon weer vol zit. En dat Het Legioen (wellicht op een gegeven ogenblik tegen beter weten in) Feyenoord nog gewoon blijft steunen. Waar bij andere clubs de mensen massaal wegblijven, of reageren met fluitconcerten en/of witte zakdoekjes. Ik weet zeker, dat als dat was gebeurd, dáár kritiek op zou zijn gekomen.

 

Eén reactie op “Van Hanegem: rare opmerking over Het Legioen in column

  1. ronald van burken

    For sale gold commemorative coin, 1 of a 100 struck in honour of Feyenoord winning the EC Final 1970 against Celtic.
    50 gram – 14 carat, slightly larger than a rijksdaalder.

    Pure gold price US$ 1,110.– pluss mark up US$ 1,110.– for a minimum price of US$ 2,220.-. Contact [email protected],
    coin in Rotterdam.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.