‘Feyenoord kan Royston Drenthe halen als linksback’

Schermafbeelding 2014-01-02 om 22.13.42Hij is de afgelopen jaren meerdere keren in het nieuws geweest omdat hij zich aanbood bij Feyenoord, maar de afgelopen tijd was hij eigenlijk helemaal niet in beeld: Royston Drenthe… Tenminste, tot nu dan, want Feyenoord heeft  in de optiek van Pierre van Hooijdonk heeft nog wel wat nodig. En één van de dingen die onze club volgens de oud-spits  wel kan gebruiken is een andere linksback: en dat zou volgens Pi-Air best Royston Drenthe kunnen zijn. Van Hooijdonk is van mening dat Feyenoord er goed aan doet om Drenthe te halen, als linksback. De linkspoot vertrok na het EK Onder-21 van 2007 uit De Kuip en staat momenteel onder contract bij het Turkse Kayseri Erciyesspor. “Ik zou het doen, het zou mijns inziens een goede oplossing zijn. Wie is er betrouwbaar als linksback? Ik ken hem van zijn periode bij Feyenoord: een prima ventje”, zo vertelde hij zondagavond bij Studio Voetbal.

Eerder soliciteerde Drente openlijk al voor een positie bij Feyenoord. Maar in een gesprek met technisch directeur Martin van Geel kreeg Drenthe een nee te horen. De linkspoot wilde dolgraag terug naar Feyenoord, maar een rentree ‘uit financieel en speltechnisch oogpunt’ was toen van de baan. Journalist Sjoerd Mossou acht daarom de kans klein dat Van Geel bij Drenthe uitkomt.

Naast de mogelijke komst van Drenthe kijkt Van Hooijdonk uit naar het moment dat Eljero Elia kan spelen. De van Werder Bremen overgekomen aanvaller deed zaterdag nog niet mee. Bilal Basacikoglu kan de oud-aanvaller niet bekoren. “Dit elftal schreeuwt on Elia, iemand die een man uitspeelt. Of Michiel Kramer of Colin Kazim-Richards nu in de spits staat, met Elia gaat de spits meer scoren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.