Telegraaf, AD en Volkskrant over ‘de crisis bij Feyenoord’

Schermafbeelding 2015-02-24 om 22.57.31Het was weer niet best, gisteren en dat is ook de grote kranten opgevallen. Het woord ‘crisis’ valt regelmatig in de dagbladen:

Het Algemeen Dagblad stelt dat het nu al een zaak is van ‘redden wat er te redden valt’. “De ploeg verkeert in een diepe sportieve crisis en de vraag is of daar snel een einde aan kan worden gemaakt. De afgelopen zomer stevig gerenoveerde ploeg zat zestien wedstrijden lang keurig in de slipstream van Ajax en PSV, maar leverde in de laatste vijf duels liefst veertien punten in.” Giovanni van Bronckhorst wacht een hels karwei, aldus AD Sportwereld.

‘Feyenoord, hoe nu verder?’ is de kop in De Telegraaf. Verder schrijft de krant van wakker Nederland dat het Legioen snakt naar een afmaker. Michiel Kramer voldoet niet, Colin Kazim-Richards is een gesloten hoofdstuk en Anass Achahbar kreeg nog maar erg weinig speeltijd. De krant vindt dat Feyenoord gisteren door de ondergrens zakte en wijst op het feit dat zelfs ervaren pionnen als Dirk Kuyt, Karim El Ahmadi en Eljero Elia het niet voor elkaar kregen de ploeg vooruit te dirigeren. Het is alarmfase één in Rotterdam, aldus De Telegraaf.

In De Volkskrant wordt getwijfeld of de onervaren hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst  sterk genoeg is om de club weer uit het dal te trekken. Ook legt men een link tussen de ineenstorting van het elftal en de ellende met Kazim-Richards. “De aanvaller heeft in anderhalf jaar nooit kunnen overtuigen, maar is voor een deel van de jonge spelersgroep wel een grote broer, iemand die hen raad geeft en ze beschermt. Dat is nu weggevallen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.