Dat hebben wij weer: een onderbroekenaffaire…

Ja hoor, Feyenoord heeft weer eens iets aparts. Volgens de column van Chris van Nijnatten in het Algemeen Dagblad van vandaag is er bij onze club een heuse onderbroekenaffaire gaande. Spanningen tussen spelers die in hun onderbroek of in hun blote reet onder de douche staan: heel veel gekker kan het toch niet worden.

Dit schrijft Van Nijnatten:

De Guzman verwacht niet beter te worden van het gehark van de rest. Nu het met Feyenoord wat minder gaat, ligt niet alleen de Raad van Commissarissen,óók de spelersgroep van die club onder het vergrootglas.
Mijn meestal goed geïnformeerde werkvriend Hugo Borst onthulde zondagavond in Studio Voetbal dat de selectie van Feyenoord in fracties is uiteengevallen. Elders werd beweerd dat er een generatiekloof zichtbaar is op de bijvelden van de Kuip.

Hoe idyllisch was daarom het tafereel tijdens de rust van Feyenoord-Ajax in de perskamer van de Kuip. Daar zat bijna niemand, wel waren er twee naar elkaar toe gebogen gestalten zwaar in gesprek. De een had, als altijd op dat tijdstip, een zak patat in de ene en een frietje in zijn andere hand. De ander zat met gevouwen handen alsof hij aan het bidden was. De patatman analyseerde gebarend iets, waarschijnlijk een wedstrijdsituatie. Zijn gesprekspartner hoorde het geboeid aan. De verteller heette Marco van Basten, de luisteraar Ron Vlaar.

Hier zat de bondscoach zijn best te doen een speler van Erwin Koeman beter te maken. Hoezo Ajacied? Hoezo Feyenoorder? Hoezo rivaliteit? En nog belangrijker: hoezo generatiekloof? Bij Feyenoord is er geen serieuze generatiekloof. Er is slechts een kloof tussen enerzijds spelers die met elkaar verder willen én met elkaar beter willen worden; anderzijds loopt de rest in wisselende samenstelling al flierefluitend rond bij de club.
Die eerste groep bestaat hoofdzakelijk uit Patrick Lodewijks, Pierre van Hooijdonk, Jeffrey Altheer, Henk Timmer, Theo Lucius, Nicky Hofs, Danny Buijs en Ron Vlaar. Wat over blijft is geen groep, maar een pelotonnetje van wisselende dwarsverbanden en uiteenlopende belangen op de korte en lange termijn.
Hier ligt een voedingsbodem voor komische ergernissen. De leukste is wel de onderbroekenaffaire. Er zijn Feyenoorders die om religieuze redenen altijd met hun onderbroek aan onder de douche staan. De islam schrijft hen namelijk voor, dat mannen zich tussen hun navel en hun knieën niet naakt aan hun medemensen mogen tonen.
Dat vinden de andere Feyenoorders niet erg. Waar ze wel een beetje misselijk van worden, is dat níet de islam praktiserende Feyenoorders in toenemende mate eveneens met hun onderbroek aan onder de douche staan. Het wordt door de anderen opgevat als een dagelijks statement tegen hún traditionele opvattingen over voetballen voor een club als Feyenoord.
Tja, je kunt er om lachen. Graag zelfs. Maar als deze soort irritaties bij elkaar opgeteld leidt tot debacles als tegen Ajax, dan wordt het een tikje minder komisch voor de modale supporter van rood-en-wit.
Van grotere invloed op de prestaties dan de onderbroekenaffaire zijn trouwens de ontwikkelingen rond Jonathan de Guzman. Hij staat duidelijk stil. Hij heeft zó veel talent, dat hij als 19-jarige geen gelijke of betere meer denkt aan te treffen in de spelersgroep van Feyenoord. Hij doolt rond, fantaseert over een transfer, maar verwacht niet meer beter te kunnen worden van het geklets en gehark van de rest. Misschien is dat wel de schuld van Willem van Hanegem, die in hem een nieuwe Zinedine Zidane vermoedde. Niet duidelijk is of Jonathan wel of niet met zijn onderbroek aan onder de douche staat. Mocht dat wél het geval zijn, dan zorgt hij voor ergernis in het kwadraat. Arsenal kan zich niet snel genoeg melden voor de Canadees.

[email protected]

Affaires, relletjes, incidenten, conflicten en ruzies zijn van alle tijden, maar dit is toch echt wel heel erg triest. De Helderse affaire had iets stoers, iets mysterieus. Het kaartincident tussen de eens zo onafscheidelijke makkers De Wolf en Witsche was nog wel een soort van grappig, maar een onderbroekenaffaire? Daar kun je toch echt niet mee voor de dag komen. Begrijp me niet verkeerd, van mij mogen die gasten douchen hoe ze willen, maar als het er indirect voor zorgt dat ik me iedere week groen-en-geel zit te ergeren omdat het helemaal nergens op lijkt met de inzet, dan kan ik me zelfs hier druk om maken. Laat ze verdomme maar weer eens wat winnen, dan kunnen ze misschien weer eens in bad met een beker of een schaal!

14 reacties op “Dat hebben wij weer: een onderbroekenaffaire…

  1. feyenoordinhethart

    dit kan niet waar zijn. bij de club waar ik zoveel van hou. opdonderen allemaal

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robzillah

    ja hooooooooeeeerrrrr i dont believe it , and if its true , i wanna kick the shit outta them!

      /   Beantwoorden  / 
  3. jan.k

    Hoe verder in de malaise,hoe meer dingen men gaat zoeken….maar één ding is duidelijk er moet wat gebeuren bij feyenoord.

      /   Beantwoorden  / 
  4. bogye

    misshien is het wel goed dat zoiets naarbuite komt kunne degene die het aangaat zien hoe kinderachtig en hoe belachelijk ze bezig zijn.dit noeme zich profs een beetje priveoorlogjes uitvoere maar tegelijkertijd wel hun zakke vulle

      /   Beantwoorden  / 
  5. Evelyne

    Dat is wwer eens wat anders dan Patrick Paauwe die in zijn onderbroek op het veld liep..En bij bijna elke erediviesie clubs lopen toch moslims,zal heus niet alleen bij FR voorkomenlekker fris trouwens als je je zaakje daar niet kan en wil wassen..maar das weer een ander verhaal.

      /   Beantwoorden  / 
  6. kp

    Zucht………….pffffffffffffff, waar is de tijd gebleven dat we met 10 nederlanders en 1 ove kindvall de mouwen opstroopten en de europa cup 1 uit Milaan ophaalden? en daarna met ze allen lekker in ons blote reet in het bad doken! Ik weet het ik ben een ouwe lul, maar waar zijn we nou in GodsHereJezus naam mee bezig? de meesten kunnen elkaar niet eens verstaan. Ik hoop dat ik het mis heb maar volgens mij gaat het niet goed komen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. jeroen, redactie

    Ha die kp, je vergeet Hasil

    …al was dat volgens mij ook geen moslim :-)

      /   Beantwoorden  / 
  8. kp

    Idd der Franz war ich ganz vergessen, aber ich denk das er ohne Hose in het bad is gesprongen hoor! begin december ben ik in Wenen en zal ik het hem eens vragen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Roland

    ‘dan kunnen ze misschien weer eens in bad met een beker of een schaal!’ of.. zelfs met elkaar of met een leuke dame. Wat kan het verdommen? Als ze eerst maar scoren, toch?

      /   Beantwoorden  / 
  10. jeroen, redactie

    als ze zich eerst maar eens helemaal de pleuris werken op het veld!

    (maar daarnaast lijkt scoren me wel een eerste vereiste om prijzen te pakken)

      /   Beantwoorden  / 
  11. rotterdam lad

    Voor mijn part gaan ze in hun Armani pak onder de douche, als ze maar werken, schoppen, spugen, slaan, harentrekken en winnen.
    Die Nijnatten is gewoon een pleuris rat, dezelfde lul die dacht een scoop te hebben over Kuyt en Kalou een paar maanden geleden.
    Wordt tijd dat er op die hoernalist gejaagd gaat worden

      /   Beantwoorden  / 
  12. QQ

    Al gaan ze helemaal niet douchen, mij aan me leur. Voetbal en strijd wil ik zien.

      /   Beantwoorden  / 
  13. ajax amsterdam thomas vermaelen

    ajax is de beste club dat feyenoord boeit me niks nou soms dan makaay is daar de beste

      /   Beantwoorden  / 
  14. harry

    laat hun lekker met hun grote lul in hun bjorg borg, armani, g-star wat dan ook douchen, al gaan ze elkaar pijpen, alleen het voetbal boeit me. en de lekkere kontjes.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.