Bekerfinale-kaartverkoop wordt soap

Ik heb deze reactie net bij een van de andere artikelen gezet, maar ik plaats hem hier ook nog even als los bericht:    De bekerfinale is geen thuiswedstrijd. Het is een door de KNVB georganiseerde finale op 'neutraal' terrein waarbij Feyenoord deze keer toevallig door loting kan beschikken over de grootste/mooiste kleedkamer en het thuistenue. Maar het is officieel geen thuiswedstrijd. Niet voor Roda en niet voor Feyenoord…

Natuurlijk heeft Feyenoord wel het voordeel dat het De Kuip door en door kent, maar voor de kaartverkoop zou dit geen consequenties moeten hebben.

Wat betreft de voorangsregeling: Het is een lastige kwestie, waarbij ik me heel goed kan voorstellen dat de uitkaarthouders (die elke week gaan) vinden dat ze voorrang moeten krijgen op de seizoenkaarthouders (die eens in de twee weken gaan).

Overigens vind ik dat de mensen die wèl naar alle andere bekerwedstrijden zijn geweest de meeste voorrang verdienen!

Lees ook: Breekt de pleuris uit bij Feyenoord?

7 reacties op “Bekerfinale-kaartverkoop wordt soap

  1. marcel v.o

    Ben zelf naar alle 4 de thuiswedstrijden
    geweest die Feyenoord dit seizoen heeft gespeeld voor de beker. Kans is nu dus
    aanwezig dat ik naar de finale kan fluiten.
    Alle 4 deze wedstrijden ben ik via mijn seizoenkaart geregistreerd bij aankoop van
    mijn kaartje. Zou dus wel eerlijk zijn dat de gene die al meerdere bekerwedstrijden geweest zijn voorrang krijgen bij de kaartverkoop van de finale. De gene die onze
    club 4 wedstrijden vergeten zijn te steunen
    staan nu vooraan de rij te schreeuwen om kaartjes………….

      /   Beantwoorden  / 
  2. DJ

    Vind de discussie over uitkaarthouders eigenlijk belachelijk worden. Waarom zouden zij meer rechten dan andere moeten hebben. Bovendien, zij hebben al meer rechten. ZIJ MOGEN NAAR UITWEDSTRIJDEN. En dit is niet voor iedere trouwe supporter weggelegd. Het aantal Diamondkaarten wordt hierbij feitelijk bepaald door de kleinste club in de eredivisie die de minste kaarten beschikbaarstelt voor haar uitwedstrijden.

    Dat de uitkaarthouder dus elke week naar een Feyenoord wedstrijd kan, dat wil niet zeggen ook gaat, is al een bonus. Alsof de mensen die geen uitkaart hebben kunnen bemachten maar wel elke wedstrijd in de Kuip aanwezig zijn een soort tweederangs supporters zijn.
    Het moet niet veel gekker worden!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. DJ

    Marcel v.o. Ik sluit mij helemaal bij je aan. Ben ook alle Bekerwedstrijden in de Kuip geweest. Dit met 3 gouden seizoenkaarten, want mijn kids gingen en gaan altijd mee. EN ja ook ik moet gewoon werken de volgende dag en mijn kids moeten ook gewoon weer naar school, en nee het spel was niet altijd best bla bla bla. Maar we waren er wel. De onderste ring was niet een vol te krijgen. Zelfs de halve finale bleek voor vele GEEN aanleiding om af te reizen naar de Kuip. Blijf dan de finale ook gewoon lekker voor de buis zitten!

      /   Beantwoorden  / 
  4. @

    DJ, jij snapt duidelijk de functie en uitvoering van de uitkaart niet. Een silvercard kan je AANVRAGEN, en met deze kaart kan je gewoon makkelijk 6 uitwedstrijden bezoeken per jaar, met moeite haal je de 8. Meer dan genoeg voor een goldcard die je dan dus heb verdient!

    Een supporter die elke 14 daag in het stadion zit is niet minder dan een supporter die elke week gaat, maar iemand die elke week gaat, en daar erg veel geld, tijd moeite en zorgen in steek mag heus wel eens beloont worden d.m.v voorrangsrecht voor een hele belangrijke “uit”wedstrijd. Daarbij geeft Feyenoord zelf aan dat slechts de silvercardhouders die aanzienlijk wat wedstrijden hebben bezocht (GoldCardstatus volgend jaar (neem ik aan, meer dan 3,4 wedstrijden) ook voorrang krijgen! In totaal hebben we het dan over een kleine 2000 mensen die elke week Feyenoord steunen onder de meest erbarmelijke omstandigheden. Niet meer dan normaal dus dat de regeling nu blijft bestaan.

    Ik ben ook niet VOOR een uitkaart, maar je kan het gewoon niet maken deze mensen het hele jaar geld afhandig te maken voor uitkaarten en vervolgens geen voorrang geven waarneer het erop aankomt!

    Overigens deel ik je mening dat bekerwedstrijdbezoekers óók voorrang moeten hebben op de seizoenkaarthouders… maargoed dat zit er denk ik dit jaar niet meer in!

      /   Beantwoorden  / 
  5. DJ

    Jij hebt het over iemand die…! Maar wat nu als je met elke wedstijd thuis, alle bekerwedstrijden thuis en vorig jaar alle play off wedstrijden thuis met drie mensen uit 1 gezin gaat. 3 gouden seizoenkaarten dus plus alle overige kaarten maal 3! Steekt zo iemand dan niet veel geld in de club?

    Hoevaak was op deze blog niet te lezen dat de beker niet bezocht werd vanwege werk, tijdstip, toch live op TV. Dit ondanks de vele oproepen, ook hier op deze blog. Ik wss er ondanks dat gewoon bij. En ja, ik moest de volgende dag gewoon werken voor de kost. Zelfs de halve finale was nota bene niet uitverkocht. En nu, nu wordt het opeens dringen, nu moet er opeens een voorrang verleend worden, want nu wil iedereen er bij zijn.

    Overigens gaat het mij niet zo zeer om de voorrangspositie. Ik besef heel goed dat niet ieder fan in de Kuip kan zijn tijdens de finale. En geloof mij, ik gun het de uitkaarthouders van harte. Ik geniet altijd van hun als ik, helaas noodgedwongen (3 maal de kosten voor elke uitwedstrijd is wel erg veel van het goede), de uitwedstrijden moet gadeslaan via mijn tele 2 abonnement dat ik speciaal voor Feyenoord heb afgesloten. Krijg kippevel als ik dan hoor “Het lied van Feyenoord”. En elke keer denk ik, shit was ik er maar bij. Dus nogmaals, ik gun het die mensen van harte. Zij verdienen het, daar over geen discussie.

    Nee, waar het mij vooral om te doen is heeft te maken met het feit dat Feyenoord zo gemakkelijk op haar eerdere toezeggingen terugkomt. Twee oproepjes op enkele sites was genoeg om overstag te gaan. Oproepjes ongetwijfeld door uitkaarthouders! Ook daar heb ik nog geen eens bezwaar tegen, als ik in de gelegenheid was zou ik ook alles en iedereen mobileseren. Maar als Feyenoord dan durft te stellen dat de uitkaarthouders beloont moeten worden omdat zij de meest trouwe zijn die toch niet buiten mogen blijven, dan zakt mijn broek dus gewoon af. En niet alleen die van mij.

    Uitkaarthouders dus boven “gewone” seizoenkaart houders. Die minstens zo trouw zijn en vaak al vele jaren langer een seizoenkaart op zak hebben. Ik ken er genoeg die al 35 of 40 jaar de club steunen. Hoezo, minder trouw? Kan je het wel maken deze mensen, waartoe ik mijzelf overigens niet reken, buiten te laten staan? En kennelijk kan je het ook maken dat de seizoenkaarthouder die wel alle thuiswedstrijd in de bekerstrijd heeft bijgewoond buiten te laten staan. Goede aktie, komt er volgend seizoen helemaal geen hond meer naar die wedstrijden toe als Feyenoord er zo overdenkt.

    Als Feyenoord gewoon even over de eerste ietwat te snelle aankondiging had nagedacht was de hele discussie niet eens ontstaan. Maar nu corrigeren zij hun fout door de gewone seizoenkaart houder te schofferen. Het woordje trouwste hadden zij niet moeten gebruiken. Zij gebruikte het kennelijk met de bedoeling hun fout goed te praten maar maakte daarmee een nieuw, in mijn ogen nog grotere blunder. Want zonder die gewone seizoenkaarthouder zou er geen Feyenoord zijn, laat staan een uitkaarthouder. Een club kan nu eenmaal niet leven van 1.300 uitkaarthouders.

    Wat mij ook stoort is het verhaal dat uitkaarthouders dit recht verworven hebben omdat zij een Diamond of Goldcard hebben. Dit vind ik dus onzin. Zij hebben het recht verworven alle uitwedstijden te bezoek, meer niet. Zoals de seizoenkaarthouder het recht verworven heeft alle thuiswedstrijd of 11 thuiswedstrijden te bezoeken. Meer zit er niet begrepen in het tarief dat betaald wordt voor welke kaart dan ook. Ook het aantal seizoenkaarten geeft terecht geen extra privileges als het om belangrijke wedstrijden gaat.

    Ik hoop dat ik mijn standpunt overkomt. Ik misgun de uitkaarthoudes helemaal niets, in tegendeel. Wat mij enorm dwars zit is de wijze waarop Feyenoord in deze kwestie omgaat met de supporters in het algemeen en in haar laatse aankondiging in het bijzonder. Dus ook over de wijze waarop Feyenoord in haar eerste aankondiging voorbij ging aan de uitkaarthouders. En ik stoor mij aan de discussie dat een uitkaarthouder een voorrang verdient, nee feitelijk opeist omdat zij uitkaarthouder zijn. Dat is alles.

    Maar goed, het gaat er om dat Feyenoord de finale speelt en de beker toevoegd aan haar imposante prijzenkast. Ik zal er bij zijn en het anders volgens voor de TV of via een groot scherm. In elk geval zal ik weer kippevel krijgen als ik Het lied van Feyenoord hoor schalmen door de Kuip. Dus uitkaarthouders en alle andere gelukkige ( waaronder hopelijk ik zelf en mijn kids), doe je plicht en laat je horen. Het moet een feestje worden want daar heeft elke Feyenoord fan recht op

    DJ

      /   Beantwoorden  / 
  6. @

    Wo, wat een reactie haha, ik ga niet op alles reageren, want op de meeste punten ga ik met je mee. Alleen dat je zegt dat uitkaarthouders het recht hebben verworven om uitwedstrijden te bezoeken en verder niks vind ik nergens op slaan.

    Afgezien van het feit dat ik ook mensen ken die met het hele gezin naar uitwedstrijden gaan alles, en een goudenkaart hebben… is het ook nog eens zo dat uitsupporters naast veel gelod ook nog eens erg veel moeite doen (500km rijden naar groningen, heereveen, kerkrade), en de meest achterlijke regelingen trotseren (auto, bus en treincombi) om naar Feyenoord te kijken. Het is wel zo dat theoretisch gezien een gold of diamondcardhouder geen enkele bekerwedstrijd heeft bezocht, maar dit is in 99,5% van de gevallen niet het geval.

    Iemand met een uitkaart is beter dan een ander, maar heeft op basis van bewezen diensten in mijn ogen wel meer recht dan iemand die nooit “uit” gaat. Maar eigenlijk moet je kijken naar uitsluitend het bekerbezoek, dat zou NOG eerlijker zijn, al is dat nu waarschijnlijk helaas niet mogelijk. Ik zeg; een leerpuntje voor Feyenoord voor aankomende seizoenen!

      /   Beantwoorden  / 
  7. DJ

    Dank je voor je reactie. Wij zijn het er in ieder geval over eens dat de bezoekers van de uitwedstrijden het verdienen om naar de finale te gaan. Kennelijk vinden wij elkaar (nog) niet over het punt of zij dit kunnen/ mogen doen op basis van een verworven recht.
    Dat de uitkaarthouder veel moeite doen, de meest achtelijke regelingen trotseren etc. daar ben ik het met je eens. Waar is de tijd gebleven dat je gewoon naar een potje voetbal kon. En ook op dit punt, petje af. Ik irriteer mij al als ik door zo’n steward bij de port gefouilleerd wordt. Maar eerlijk is eerlijk, hieruit vloeit geen verworven recht. Het is de prijs die je wilt betalen om je club te zien spelen en aan te moedigen. En nogmaals, petje af hoor. En als Feyenoord je hiervoor een extra bedankje wil aanbieden in de vorm van voorrang, geen enkel probleem wat mij betreft. Maar het geeft geen voorrecht.

    Ik las vandaag trouwens in Het Feyenoord Magazine een verhaal over Claudio DiLandro uit London. Hij vliegt ruim 5 jaar lang voor elke thuiswedstrijd over vanuit Londen!? Geen Diamondcard of Goldcard en dus geen voorrang. Althans dat neem ik aan. Zo zie je maar, er is altijd baas boven baas.

    Toch leuk om even met je van gedachte gewisseld te hebben. Ik neem overigens aan dat je een uitkaarthouder bent. Ik wens je in elk geval een fantastische voetbalmiddag/avond toe op de 27ste. Want daar gaat het uiteindelijk om. Dat we er allemaal 1 (of 2) mogen nemen op de overwinning.

    DJ

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.