Breekt de pleuris uit bij Feyenoord?

Nou, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb al de nodige mensen gesproken die het ABSOLUUT niet eens zijn met de manier waarop de kaarten voor de bekerfinale worden verdeeld. Het feit dat uitkaarthouders geen voorrang krijgen bij de kaartverkoop schiet bij deze mensen (…inderdaad; over het algemeen uitkaarthouders) in het verkeerde keelgat.

Op sommige sites worden zelfs al tips gegeven over de manier waarop klachten kunnen worden neergelegd bij Feyenoord, om op die manier misschien nog iets te kunnen veranderen aan het hele gebeuren.

Kijk maar eens hier voor zo'n klachtenformulier.

Overigens kun je hier precies lezen hoe Feyenoord over de verdeling denkt.

18 reacties op “Breekt de pleuris uit bij Feyenoord?

  1. FRW

    Feyenoord kon het in deze situatie nooit goed doen, bij elke beslissing zouden er mensen ontevreden zijn.

    Ik snap dit besluit wel hoor, wat hebben uitkaarten nou te maken met een bekerfinale? Niets, want Feyenoord is, op papier, de thuisspelende partij. Nu heeft iedereen (seizoenkaarthouders) evenveel kans en is het gewoon het recht van de sterkste (of ditmaal de snelste).

      /   Beantwoorden  / 
  2. avr

    Klagen? Die zelfde harde kern fans zijn ook tegen een nieuw stadion omdat ze de huidige kuip niet kwijt willen. met een groter stadion zijn er ook meer kaarten en hoeven ze niet te klagen. van 1 kant alles bezien (je eigen belang) is een gave zeker!

      /   Beantwoorden  / 
  3. senna

    ik vind het wel normaal dat je als seizoenskaarthouder voorrang hebt om ook voor deze belangrijke wedstrijd kaartjes als eerste te kunnen kopen. Tenslotte zitten wij er elke thuiswedstrijd.
    Ik vind het een volkomen normale beslissing.

      /   Beantwoorden  / 
  4. diamondcardhouder

    DAAR GAAT HET NIET OM SENNA

    IK ZIT ER NAMELIJK OOK ELKE THUISWEDSTRIJD EN ELKE UITWEDSTRIJD!

      /   Beantwoorden  / 
  5. senna

    nou dan is het toch logisch dat je voorrang hebt, als je er elke week zit ???

      /   Beantwoorden  / 
  6. FRW

    Ik ben het eens met senna.

    Dat diamondcardhouder er elke thuis én uitwedstrijd zit, betekent toch niet meteen dat hij/zij voorrang hebt op de andere seizoenkaarthouders? Nogmaals, dit is, op papier, een thuiswedstrijd en dus heeft iedere seizoenkaarthouder evenveel recht op een kaartje.

    Ik hoor ook mensen zeggen: “Diamondcardhouders zijn trouwer dan gewone seizoenkaarthouders, want zij zitten er elke week, uit en thuis.” Maar dat vind ik ook zo’n onzin, niet iedereen heeft tijd/geld voor uitwedstrijden. En toch kunnen die mensen trouwer en fanatieker zijn dan die diamondcardhouders.

    Kortom: ik denk dat dit de minst slechte oplossing is van Feyenoord.

      /   Beantwoorden  / 
  7. lies

    Ik heb een seizoenkaart en ga elke wedstrijd naar feyenoord. Ik ben ook naar alle thuis-bekerwedstrijden geweest. Ik zou er van balen als ik nu niet aan een kaartje kan komen. Ik snap de reactie van de uitkaarthouders wel. Zij zijn en voelen zich de trouwe fans. Hoewel ik zelden naar een uitwedstrijd gaat vind ik dat van mezelf ook. Ik baal dan ook het meest als die gasten die nooit naar een uitwedstrijd of bekerwedstrijd zijn geweest nu de kaartjes ophalen. Dat is denk ik moeilijk te voorkomen, maar het had in dit computertijdperk wel gekund.
    Het is nu een lastige en vervelende kwestie.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Vakkie Q

    Heb zelf al jaren een seizoenskaart maar zou het niet meer dan eerlijk gevonden hebben als diamond en goldcard houders voorrang kregen. Feyenoord neemt de supporters tegenwoordig echt niet meer serieus. Onvoorstelbaar.

      /   Beantwoorden  / 
  9. jeroen, feyenoord.blog.nl

    @FRW en senna: de bekerfinale is geen thuiswedstrijd hoor. Het is een landelijke finale op ‘neutraal’ terrein waarbij Feyenoord door loting kan beschikken over de grootste/mooiste kleedkamer en het thuistenue. Maar het is officieel geen thuiswedstrijd. Niet voor Roda en niet voor Feyenoord.

    Natuurlijk heeft Feyenoord wel het voordeel dat het De Kuip door en door kent, maar voor de kaartverkoop zou dit geen consequenties moeten hebben.

    Het is een lastige kwestie, waarbij ik me heel goed kan voorstellen dat de uitkaarthouders (die elke week gaan) vinden dat ze voorrang moeten krijgen op de seizoenkaarthouders (die eens in de twee weken gaan).

    Overigens vind ik dat de mensen die wèl naar alle andere bekerwedstrijden zijn geweest de meeste voorrang verdienen!

      /   Beantwoorden  / 
  10. kees

    De finale is een wedstrijd van de KNVB en die hanteren de verdeelsleutel hierdoor krijgt Feyenoord maar 17000 kaarten.Laten we protesteren tegen de KNVB die weer veel te veel kaarten aan de BOBO’S geeft in plaats van aan de clubs te geven die de finale spelen.Kees

      /   Beantwoorden  / 
  11. ikke

    Wat zeike jullie nou mensen met een uitkaart hebben toch ook een seizoenskaart…gun ook is een keer de mensen die misschien uit niet kunnen maar wel elke bekerwedstrijd en elke thuiswedstrijd gaan. Nu hebben degene die er ook altijd zitten ook een kans.
    Het enige wat ze moeten doen is de kaarten die ze aan mensen geven ( gratis) aan mensen die nog nooit een voetbalwedstrijd gezien hebben geven aan de echte suposters en ja dat zijn ook de mensen die elke thuiswedstrijd gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  12. DJ

    Het hebben van een diamondcard heeft natuurlijk helemaal niets van doen met het hebben van meer of minder clubliefde dan een normale seizoenkaart houder. Sterker nog, het hebben van een diamondcard wordt bepaald door de kleinste club in de competitie die de minste uitkaarten terbeschikking stelt voor haar uitwedstrijden. Het aantal diamondkaarten wordt hier op afgestemd. Feyenoord heeft hierin zelfs geen enkele zeggenschap maar stemt slecht af op andere.

    Heb je het geluk dat je een uitkaart, een diamond of goldcard bemachtigd heb, want het is puur geluk, dan heb je al een voorrecht en een voorrangspositie verworven. JE MAG NAMELIJK NAAR UITWEDSTRIJDEN. Dit voorrecht is maar aan weinige gegeven.

    Heb je geen diamondcard weten te bemachtigen dan pies je simpelweg naast de boot. Goldcard dan, heb je net even iets meer kans dan de Silvercard. Want die laatste groep haalt echt alle uitwedstrijden niet.

    Maar waar komt het belachelijke idee dan vandaan dat uitkaarthouder voorrang zouden moeten krijgen op de “gewone” seizoenkaarthouder als het om de finale van de KNVB beker gaat. Alsof deze grootste groep tweederangssupporter zijn. Alsof de enige echte Feyenoordsupporter een diamondcard houder is. Rot op zeg, doe effe normaal. Ik ben vader van 2 kids die ook helemaal Feyenoord gek zijn. Ik betaald dus 3 gouden seizoenkaarten en zit elke wedstrijd in de Kuip, ook de bekerwedstrijden. Wat maakt jou ene diamondcard belangrijker dan mijn 3 gouden seizoenkaarten, plus alle kaarten voor de beker. Niets dus, helemaal niets. En ik ben echt de enigste niet hoor.

    Prima dat Feyenoord afgestapt is van de absurde regel dat uitkaarthouders voorrang moeten hebben. Gewoon achteraansluiten dus, net als ik en 41.000 andere. Alle supporters zijn gelijk en even belangrijk. Of dacht je nu echt dat Feyenoord zou kunnen draaien op 500 plus diamondkaarten.

    De discussie is niet nodig meer, lees net dat diamond en goldencardhouders voorrang krijgen. Wat een afgang.

      /   Beantwoorden  / 
  13. giel

    Hallo ik ben er elke thuiswedsrijd heb een Gouden seizoenskaart bezoek nu zondag de 2 de uitwedstrijd Meen toch echt dat ik recht heb op voorrang bij het kopen van een finale kaart

      /   Beantwoorden  / 
  14. Goofy73

    Sjonge sjonge, glory hunters….in de voorgaande bekerwedstrijden (muv NAC) was er nog niet een 5e van de mensen die nu aan zeiken zijn. Het meest eerlijk zou zijn, als de mensen die alle bekerwedstrijden geweest zijn, als eerste aan bod komen. Ik walg van die gasten die je het hele bekerseizoen niet ziet, en nu voor de finale ineens menen het meeste recht op een kaartje te hebben….

      /   Beantwoorden  / 
  15. 14

    bullshit!
    echt harde bullshit
    niemand speeld thuis dus niemand heeft voorrang!
    vechten om de kaartjes dus!

      /   Beantwoorden  / 
  16. lies

    Ja daar baal ik het meest van dat ik trouw alle bekerwedstrijden heb bezocht ( en toch al zo,n 20 jaar elke thuiswedstrijd erbij ben) en nu hoor dat de bezoekers met een uitkaart de echte supporters zijn. Ik haak volledig af.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Kuipbewoner

    Ik vind het volledig terecht dat de uitkaarthouders voorrang krijgen, zij hebben idd aantoonbaar (bijna) alle uitwedstrijden bezocht en dus ook het meeste geld en vrije zondagen opgegeven….en wat doen sommige mensen moeilijk, we hebben het hier over 1300 uitkaarthouders op de 17.000 kaartjes die beschikbaar zijn….

      /   Beantwoorden  / 
  18. DennisDW

    Gerechtigheid dat de uitkaarthouders voorrang krijgen. Het is een relatief kleine groep mensen die er altijd is, die mogen dan best daarvoor worden beloond op zo’n moment. Wel triest dat de kuip de afgelopen beker wedstrijden niet ahlf vol zat en er nu zoveel mensen kaarten claimen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.