Oud-boegbeeld De Wolf is trots op ‘Rotterdams Oranje’

Wie naar Nederland – Turkije heeft gekeken zal het ongetwijfeld opgemerkt hebben: In het Nederlands elftal waren afgelopen vrijdag de Rotterdammers in de meerderheid. Aan de aftrap stonden zes spelers die bij Feyenoord of Sparta werden opgeleid en daar kwamen ook nog eens twee invallers bij met Rotterdamse roots. Dat is wel eens anders geweest, weet ook oud-Feyenoord-boegbeeld John de Wolf:

‘Als je de laatste jaren de selectie van Oranje zag met altijd weer zoveel spelers van Ajax, dacht ik ook weleens ‘nou, nou’,’ zegt de voormalig speler van onder meer Feyenoord en Sparta. ‘Rotterdam is trots. Veel mensen hadden hier jarenlang niet veel op met het Nederlands elftal’, zegt De Wolf, die zelf zes interlands speelde. ‘Ik zie het aan mijn twee zoons en hun vrienden. Die vinden al die Rotterdammers in Oranje prachtig.’

Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Leroy Fer en Robin van Persie werden opgeleid bij Feyenoord. Nick Viergever, Kevin Strootman en Jetro Willems een paar kilometer verderop bij Sparta. En dan is Stefan de Vrij er door blessureleed nog niet eens bij. En vergeten we voor het gemak dat de wisselspelers Ron Vlaar en Dirk Kuyt jarenlang voor Feyenoord speelden en Joris Mathijsen sinds kort onder contract staat in de Kuip.

4 reacties op “Oud-boegbeeld De Wolf is trots op ‘Rotterdams Oranje’

  1. LOL

    Men vergeet dat Turkse eftal ook nieuw en jonge jongens zijn verder TURKIJE kon met 0-4 winnen in nederland maar ik maak me geen zorgen NEDERLAND heeft geen kwaliteit TURKIJE ZAL GROEPS WINNAAR WORDEN ….

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      ach Hassan jouw turkye is kansloos ! ze hadden kunnen winnen ?// haha waarom deden ze dat dan niet ?

        /   Beantwoorden  / 
    2. jarno

      dat kan wel zo zijn. maar nederland heeft gewonnen met 2-0. dus 3 punten voor nederland en 0 voor turkije….. pijnlijk hè.

        /   Beantwoorden  / 
      1. twenteforever

        ach Jarno de eerste drie punten zijn al binnen en er k0men er hopelijk nog meer ! Er moet toch iets te dromen zijn voor die lui …..
        wel heb ik voor hun supporters groot respekt ,zoals die achter hun team stonden ! EN BIJ ONS ???/allemaal bioscoopsupporters en stripfiguren …bahhh karikaturen ….nu krijg ik natuurlijk veel oranje supp over me heen maar kan me niet eraan onttrekken dat in ROTTERDAM (KUIP!) ER VEEL MEER echte oranjeklanten hadden gezeten >

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.